Oamenii cu care nu ar trebui să ai nimic în comun în viață, niciodată. După ce vei citi lista, vei înțelege motivele.

Oamenii cu care nu ar trebui să ai nimic în comun în viață, niciodată. După ce vei citi lista, vei înțelege motivele.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

În cercul tău social, există oameni care te ajută și cei care te trag în jos. Cei care te ajută sunt prietenii. Cei care aduc negativitate și împiedică dezvoltarea nu pot fi considerați prieteni, iar înțelegerea motivelor acțiunilor lor nu este întotdeauna posibilă. Dacă o fac conștient sau nu, este o altă discuție.

Desigur, nivelul de compasiune variază de la o persoană la alta. Nu suntem toți la fel, privim aceleași evenimente în mod diferit. Ceea ce îl va afecta și îl va ruina pe unul, nu va avea niciun efect asupra altuia.

Dar totuși, este mai bine să ierți. Chiar dacă nu pentru cei care te-au făcut să suferi, ci pentru tine personal. Deoarece suntem mai înțelepți decât acum 100 de ani și știm că ranchiunile duc la boli și probleme mari în viață. Și este mai bine să scapi de probleme imediat, pe cât posibil.

Dacă iertarea este un pas care necesită o atitudine interioară mare, apoi să decidem dacă să comunici sau nu cu cel care te-a făcut să suferi sau cu sursa negativității este o altă discuție.

Comunicarea presupune să îi permiți din nou acestei persoane să se apropie de tine. Chiar dacă ți se promite că nu se va mai repeta niciodată o astfel de greșeală, îți este greu să te relaxezi în preajma unei astfel de persoane. Dacă se va întâmpla vreodată…

Ce poate duce la asta și ce consecințe poate avea, vom analiza puțin în acest articol. Vom vorbi despre oamenii pe care ar fi mai bine să îi îndepărtezi din cercul tău social.

1. Oamenii care îți frâng inima

Umilirea deschisă (în relații de prietenie), trădarea (în relații strânse) – astfel de acțiuni afectează sentimentele noastre. Dacă cineva face astfel de lucruri, atunci el este conștient de ceea ce face. O inimă frântă aduce durere, amintiri neplăcute, lacrimi și multe alte emoții depresive. Nu are sens să fii în preajma sau să comunici cu astfel de oameni care au călcat pe sentimente și ți-au frânt inima.

Emoțiile tale sunt curate, ai suficientă putere să ierți astfel de acțiuni și ai destul curaj să mergi mai departe fără astfel de distrugători de inimi…

2. Oamenii care au mințit sau au trădat

Trădarea și minciuna distrug orice tip de relație. Cu cât o persoană este mai aproape de tine, cu atât mai mult îți poate provoca suferință. Cu cât îi sunt cunoscute mai multe puncte vulnerabile, prin care să lovească și să rănească, lumea își pierde sensul și culoarea…

Astfel de acțiuni pot fi iertate, dar să mai comunici cu astfel de oameni în viitor, este o alegere personală. Cine minte, nu face asta o singură dată, este o obișnuință. Iar dacă închizi ochii mult timp la astfel de lucruri, nivelul de responsabilitate crește… Atât pentru cel care minte, cât și pentru cel care iartă. În timpul războaielor, trădătorii erau executați pe loc…

3. Oamenii care găsesc mereu minusuri în tine

Ai avut vreodată oameni în cercul tău social care critica totul la tine, de la îmbrăcăminte până la mașina pe care ți-ai cumpărat-o cu banii tăi?… Însă când astfel de observații sunt făcute încă din copilărie? Când copilul abia încearcă să-și construiască drumul în viață și are aripile tăiate…

Oamenii care găsesc minusuri în ceilalți de fapt suferă de o încredere de sine scăzută și își compensează acest aspect. În cazuri grave, este nevoie de un specialist, deoarece aceste probleme nu pot fi rezolvate la nivel casnic.

Să nu credeți, nici să sperați, că le veți putea face pe plac. Va exista întotdeauna un motiv de critică, de nemulțumire și de plângere în orice situație. Asta dezvoltă nesiguranță, supărare și închiderea personală.

Dacă te mulțumește o astfel de atitudine, atunci continuă să taci și să nu reacționezi. Dacă nu, întrerupeți comunicarea și nu permiteți nimănui să te facă mai slab și mai rău.

4. Oamenii care încearcă să te schimbe

Cererile permanente cu ultimatumuri de a te schimba… Astfel de relații nu sunt deloc rare, așa cum ar putea părea inițial. Comunici cu o persoană care nu te ascultă, ci îți oferă o listă de recomandări și condiții pentru un bine (imaginar).

Înconjurați-vă de oameni care vă plac, bucurați-vă de comunicare și apreciați timpul vostru, fără să planificați să vă schimbați personalitatea sau obiceiurile pentru cineva.

5. Oamenii în care nu poți avea încredere

Știi ce se întâmplă atunci când petreci timp cu oameni în care nu poți avea încredere? Mintea creează un lanț de gânduri negative, pline de suspiciuni și neliniști.

Poți să-i asculți, dar în interior știi clar că le pui la îndoială fiecare cuvânt. Aceasta nu este o plăcere în comunicare, ci un act de tortură asupra propriei persoane și a propriilor nervi…

Petrecerea serii de vineri singur este mult mai bună decât în compania unei persoane, al cărei cuvânt îl pui sub semnul întrebării. Persoanele apropiate ar trebui să fie cele în care poți avea încredere. Absența încrederii nu duce la relații solide, fie că este vorba de prietenie, iubire sau muncă.

6. Oamenii care te aduc înapoi în amintirile negative

Nu întotdeauna facem doar acțiuni bune, mulți fac greșeli. Dacă în viață ai căzut și există oameni care îți amintesc mereu de asta, din motivele lor, acești oameni trebuie să fie eliminați din viața ta. A fi în continuă schimbare este bine și corect, dar dacă întotdeauna îți aduc aminte cine ai fost și ce ai fost, creșterea va fi aproape inaccesibilă…

7. Oamenii care au ridicat mâna asupra ta

Actul de violență fizică – este primul și singurul lucru incontestabil, care este un motiv imediat pentru a nu mai comunica niciodată cu acea persoană. Niciodată să nu-l lași să se apropie de tine, trebuie să-l scoți din câmpul tău vizual, să tai orice încercare de a rezolva și a netezi situația. Poți ierta, dar să comunici în continuare – NU, punct.

**************************************************

Ignoră, desigur, la dorința personală, pe toți cei care te împiedică să te dezvolți ca persoană. Cei care îți blochează calea și încearcă să îți impună sfaturi și să știe mai bine decât tine ce trebuie să faci. Cei care consideră că este normal să te jignească, să te umilească și să îți dea ordine.

A fi înconjurat de oameni care aduc doar gânduri și emoții negative te va împiedica să fii o persoană unică, creativă și frumoasă, așa cum ești din naștere.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!