Oamenii cărora le place să fie singuri cu ei înșiși iubesc această „activitate” și în același timp nu se simt singuri. În același timp, sunt chiar mai în armonie cu ceilalți decât alții, sunt perfect conștienți de tot ceea ce se întâmplă – până în cele mai mici detalii.
Nu au o mulțime de prieteni, dar într-un cerc restrâns au o relație foarte caldă și de încredere. Toți prietenii lor sunt foarte devotați. Nu trebuie să impresioneze pe nimeni. Și au mai puțină nevoie de recunoaștere decât alții.
Psihologii Wellesley College au făcut cercetări și au descoperit că a fi singur este o decizie conștientă. Motivele pot fi foarte diferite. Unii se retrag complet în ei înșiși, astfel încât nimic să nu-i deranjeze. Unii sunt timizi din punct de vedere patologic. Unii au amintiri triste din copilărie. Și acesta este motivul pentru care încearcă să stea departe de oameni.
„Singurătatea este ca foamea și căldura – un semnal că genele tale au nevoie de ajutor pentru a„ supraviețui ”, spune John Casioppo, psiholog la Universitatea din Chicago.
Dacă dintr-o dată unii dintre prietenii tăi au decis să devină singuratici, au avut propriile motive. Ce crezi? Ești un singuratic?
Consultați cele 8 trăsături de personalitate pentru persoanele cărora le place să-și petreacă timpul singuri:
1. Sunt cei mai devotați.
Oamenilor care preferă singurătatea nu le plac „spoturile”. Dar dacă te apropii, vor fi cei mai loiali prieteni. Vor face orice pentru tine.
2. Știu să fii recunoscători.
Oamenii care preferă singurătatea preferă să facă ceea ce consideră că este corect, iar acest lucru este cel mai important pentru ei. Vor să fie mândri de ei și de ceilalți. Mereu recunoscători celorlalți oameni.
3. Știu să-și controleze emoțiile.
Oamenii în general se tem de multe lucruri: dragoste, suferință, furie. Oamenii care preferă singurătatea știu cum să-și țină emoțiile sub control. Știu exact cum să o facă.
4. Sunt de cuvânt.
Oamenii care preferă singurătatea urăsc să piardă timpul altcuiva. Prin urmare, nu întârzie niciodată. Dacă au promis ceva, asigurați-vă că își vor ține cuvântul.
5. Sunt amabili și de ajutor.
Oamenii care preferă singurătatea arată adesea îngrijorare și compasiune față de alte persoane. Ei cred că a oferi și a radia dragostea este o condiție necesară pentru existența umană.
6. Au o minte deschisă.
Din anumite motive, oamenii cred că cei singuri gândesc destul de închis. Și greșesc foarte mult. Oamenii care preferă singurătatea sunt inerenți lărgimii gândirii, iubesc experiențe și aventuri noi. Singura condiție: înainte de a face ceva, trebuie să își adune cu siguranță gândurile și să se asigure că totul merge conform planului.
7. Au o empatie dezvoltată.
Oamenii care preferă singurătatea lasă să treacă totul prin ei înșiși. Acesta este motivul pentru care tind să manifeste empatie cu ceilalți, indiferent de statutul lor social, vârsta sau alte caracteristici. Simt suferința, durerea sau disperarea altora.
8. Sunt stabili din punct de vedere emoțional.
Oamenii care preferă singurătatea sunt foarte puternici din punct de vedere emoțional, știu că se pot baza doar pe ei înșiși. Aceasta înseamnă că fiecare are propria luptă. Încearcă să găsească o explicație rezonabilă pentru fiecare situație dificilă. Oamenii care preferă singurătatea nu renunță niciodată și devin mai puternici cu fiecare eșec sau greșeală.