O zi de lucru de 10 ore crește riscul de accident vascular cerebral cu 29%. Studiu

O zi de lucru de 10 ore crește riscul de accident vascular cerebral cu 29%. Studiu

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2020 in LifeStyleSanatateStiinta

În urma unui studiu realizat în Franța  s-a constatat că persoanele care lucrează în medie 10 ore pe zi prezintă un risc mai mare cu o treime de apariție a accidentului vascular cerebral, față de persoanele care au un program normal de 8 ore pe zi.

Cercetătorii care studiază efectele suprasolicitării prin muncă asupra sănătății cardiovasculare au descoperit că persoanele care au lucrat 10 sau mai multe ore timp de cel puțin 50 de zile pe an au fost cu aproximativ 29% mai predispuse la apariția unui accident vascular cerebral.

De asemenea, persoanele care au lucrat mai mult de 10 ore în fiecare zi timp de 10 ani sau mai mult au fost chiar mai expuși riscului, cu o probabilitate crescută de 45% de apariție a unui accident vascular cerebral.

Dat fiind aceste procente mari este foarte important să facem public acest studiu, pentru ca patronii să diminueze programul de muncă. În acest fel, sănătatea și energia angajaților va fi mult mai benefică pentru munca prestată în timpul programului.

„Ca medic, îmi voi sfătui mereu pacienții să lucreze mai puțin și țină cont mai mult de ei și de sănătatea lor. Dacă te preocupi doar de muncă, nu vei mai aprecia micile frumuseți ale vieții.” , a spus autorul principal al studiului, de la Institutul Național Francez pentru Sănătate și Cercetare Medicală.

În acest studiu francez, care s-a realizat pe parcursul a mai bine de 10 ani, 29% dintre participanții care au lucrat mai mult de 10 ore pe zi pe parcursul a câțiva ani și 10% dintre participanții care au lucrat mai mult de 10 ore pe zi pe perioade mai scurte de un an au avut 1.224 de atacuri cerebrale de la începutul sondajului.

În mod surprinzător, studiul a constatat că riscul de accident vascular cerebral a fost cel mai pronunțat la muncitorii mai tineri, sub 50 de ani. „Nu ne-am așteptat la asta”, a adăugat autorul studiului, cerând să se facă mai multe cercetări asupra acestui aspect.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!