O rugăciune puternica către Sf. Mina, ocrotitorul celor pagubiti!

Publicitate

O, Preasfinte si intru tot laudate, Mare Mucenice Mina, si de minuni facatorule; primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat , scap eu ticalosul si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinti ma rog tie:

Vezi, Sfinte, paguba mea, vezi saracia si ticalosia mea; vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu. De aceea ma rog tie, Fericite si Sfinte Mina, grabeste-te de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau.

Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul, ca stiu, Sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit munci grele si chinuri infricosatoare de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.

Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat.

Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine, ticalosul si scarbitul, ca sa alerg la ajutorul tau. Am auzit de negutatorul acela din pamantul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugaciuni, nu numai ca ai vadit pe ucigasul sau si l-ai scos din paguba lui dandu-i indarat punga cu galbeni; dar, o! minune, ca si din mort si taiat in bucati, tu l-ai vindecat si l-ai facut sanatos.

Asemenea si lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur tinut in maini, fiindca il fagaduise bisericii tale. Tot asa si femeia Sofia, care venea spre inchinare in sfant locasul tau, nu numai ca a fost izbavita de ostasul acela ce o silea spre pacat, dar si pe ostas dupa cuviinta l-ai certat.

Publicitate

La fel si schiopul care venea la sfanta biserica ta spre inchinare, cu rugaciunea indata l-ai tamaduit.

Asemenea si femeii celei mute, i-ai deschis graiul si vorbea curat.

De asemenea, atunci cand iudeul daduse prietenului sau crestin o punga cu galbeni, pe care crestinul tagaduia ca a primit-o, jurand pentru aceasta chiar in biserica ta, tu, nu numai ca ai izbavit pe crestin de juramant, dar si evreul, vazand minunea ta, a crezut intru tine si a venit la credinta crestina.

Aceste minuni ale tale, Sfinte, m-au facut pe mine a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si minunat. De ceea incredintat sunt ca tot cel ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea.

Pentru aceasta si eu cred ca tu acelasi esti Sfinte, ca atunci si astazi,ca oricine a alergat la tine nu s-a intors neajutat.

Pentru aceasta si eu acum, la incercare, alerg catre tine cu credinta si cu lacrimi, ingenunchind, si ma rog tie, Sfinte si Mare Mucenice Mina, ca sa te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine pagubasul si scarbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri.

Catre Acela roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

15 definitii ale dragostei adevarate, pentru tine ce inseamna dragostea adevarata?

Publicitate

“Nu exista timpul potrivit sau locul potrivit pentru iubire. Se intampla accidental, printr-o singura bataie a inimii, printr-o singura clipire.”  -Sarah Dessen

Dragostea adevarata este atunci cand tot ce simti nu poate fi exprimat in foarte multe cuvinte, este o stare constanta de bine, un sentiment de implinire si o pofta continua de viata.

Ce inseamna dragostea adevarata?

1. Dragostea adevarata este atunci cand iti pasa mai mult de fericirea persoanei de langa tine decat de a ta. Poate fi un cliseu, dar este adevarat. Daca iubesti cu adevarat o persoana, iti doresti sa vezi ca acea persoana este bine.

2. Ce inseamna dragostea adevarata? Esti in stare sa faci sacrificii si sa sustii persoana iubita la fiecare pas. Este atunci cand faci orice gest din inima, cand iti doresti cu adevarat ca persoana de langa tine sa fie fericita.

3. Dragostea adevarata este atunci cand faci gesturi frumoase pentru persoana de langa tine, chiar daca sunt nesemnificative.

4. Iti poti da seama ca iubesti cu adevarat atunci cand persoana iubita este prima careia vrei sa-i povestesti tot ce se intampla in viata ta.

5. Dragostea adevarata este atunci cand te simti ca acasa in bratele persoanei iubite. Este un sentiment placut, care te face sa fii relaxata si sa uiti de toate grijile.

6. Dragostea adevarata este atunci cand simti ca persoanele din viata ta sunt precum o familie pentru tine. Nu trebuie sa aveti o legatura de sange, este suficient sa existe sentimentul de apreciere.

7. Ce inseamna dragostea adevarata? Este o caldura pe care o simti mereu in interior, este o stare de bine si un sentiment placut. Este o stare de liniste!

8. Dragostea adevarata este neconditionata. Este atunci cand iubesti cu adevarat pe cineva si nu ai nicio asteptare.

9. Gelozia nu isi face loc in viata ta. Iti dai seama ca iubesti cu adevarat in momentul in care ai ganduri bune, pozitive si nu iti faci griji ca persoana iubita te va insela.

Publicitate

10. Nu te simti judecata. Dragostea adevarata iti ofera un sentiment de liniste, te simti cu adevarat bine si stii ca meriti sa ai parte de tot ceea ce este mai bun.

11. Dragostea adevarata este atunci cand iti dai seama ca nu ai nevoie de alta persoana ca sa fii fericita. Este atunci cand te bucuri cu adevarat de prezenta persoanei iubite.

12. Iubesti cu adevarat atunci cand te implici activ in viata altei persoane, cand vrei sa stii ca este bine si cand esti capabila sa faci orice pentru acea persoana.

13. Dragostea adevarata inseamna sa accepti cine esti si sa te bucuri de experienta pe care o traiesti.

14. Dragostea adevarata este placuta, iti ofera senzatia de stabilitate si o stare de bine.

15. Sa te simti fericita cu adevarat inseamna sa ai parte de dragoste adevarata in viata ta. Este acel moment cand nu iti pasa ce se intampla in jurul tau, pentru ca stii ca totul va fi bine.

Oamenilor le este frică să iubească total. Să se regăsească în alţi oameni, trăind bucata de suflet din celălalt şi fiind gata s-o împartă pe a lor. Gândesc că o casă, un cămin, un sărut oferit dimineaţa şi împlinirea a 3 vise sunt de ajuns. Doar atunci când dai la o parte lucrurile de-o zi şi găseşti alături un om gol de gânduri şi lume, iubeşti!

Ceea ce simte un bărbat nu simte o femeie şi invers. Dacă dragostea a fost gândită să completeze şi să aducă valoare unui om, atunci bărbaţii, cât şi femeile ştiu despre asta când pot avea grijă de omul lor. Când fericirea celuilalt este mai presus decât stările proprii de bine şi când până la urmă înţelegi că poate asta şi este fericirea ta. Orgoliul, nepăsarea şi tăcerea merg mână în mână cu acelaşi final: cedezi!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii