O poveste înțeleaptă din înțelepciunea indiană: De ce nu trebuie să rănești animalele?

O poveste înțeleaptă din înțelepciunea indiană: De ce nu trebuie să rănești animalele?

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 February 2024 in CuriozitățiLifeStylePilde

Credința indiană străveche spune că nu este permis să te amuzi pe seama animalelor. Indienii credeau că bolile au apărut din cauza faptului că oamenii tratau animalele cu cruzime, omorându-le pentru blănuri sau din distracție.

Duhul Sfânt le-a permis animalelor să se apere împotriva oamenilor, trimițându-le boli, pentru că doar astfel animalele își puteau apăra viața. Spiritele animalelor batjocorite provoacă boli la oameni.

Totuși, acest lucru nu este valabil și pentru cei care sacrifică animalele pentru a se hrăni. Până la urmă așa este lumea construită, fiecare ființă are nevoie de mâncare pentru a putea supraviețui.

De ce nu trebuie să rănești animalele

Există anumite boli trimise de forțele malefice, de oameni răi, magie. Acestea puteau fi tratate de un șaman, care îndeplinea rolul de medic. Acestea erau considerate boli psihosomatice.

Există și boli pe care șamanul practic nu le poate trata eficient. Acestea sunt boli aduse de oamenii albi sau sunt boli care apar din cauza încălcării tabu-urilor stricte, cum ar fi uciderea brutală a animalelor. Trebuie să încetezi să faci ceea ce este interzis și să ceri iertare duhurilor. Abia atunci bolile pot dispărea.

Aceasta este atitudinea indiană antică față de boli.

Doar căutați puțin niște informații despre cum era tratată viața animalelor în China, de unde pleacă mereu atâtea boli. Ei tratau animalele cu cruzime, făceau o mulțime de teste și experimente pe ele și din această cauză au început infecțiile și bolile să se extindă pe tot globul.

În întreaga lume, animalele erau tratate în mod greșit. Cu excepția unor grupuri de oameni buni, desigur. Animalele erau chinuite, exploatate în circ, distruse fără motiv, habitatele lor erau poluate, erau vânate pentru divertisment și așa mai departe…

Pentru a reduce riscul bolilor, trebuie să ne comportăm frumos cu animalele. Dacă totuși nu îți plac animalele, atunci pur și simplu nu le băga in seamă, dar nu le face rău.

Dacă aveți un animal de companie, aveți grijă de el. Priviți mereu partea bună, acum aveți un motiv pentru a merge la plimbare, iar mersul pe jos și aerul curat suny benefice pentru sănătate. Dacă aveți un animal de companie, riscul de a vă îmbolnăvi este mai mic.

Puteți face o donație la adăposturile sau clinicile pentru animale. Aceasta ar fi o ofrandă pe care un șaman indian ar aproba-o. Din punct de vedere psihologic, caritatea crește rezistența la boli.

Semnați o petiție împotriva tratamentului crud al animalelor. Sincer, cu bunăvoință și cu gândire pozitivă. Acest lucru va clarifica poziția voastră; nu sunteți dușmani ai ființelor vii, ci prieteni.

Luați hotărârea să nu mai cumpărați haine din blană, de exemplu. Să nu vă distrați privind suferința animalelor în circ. Acesta este un angajament pe care îl puteți formula singuri.

Hrăniți păsările și animalele fără adăpost, în măsura posibilităților. Făcând acest lucru, nu doar că hrăniți niște suflete cu mâncare, ci vă aliați cu spiritul animalelor.

În credința străveche există cea mai profundă înțelepciune. Atunci când oamenii nu știau de unde vin brusc bolile, șamanii știau răspunsul: spiritele animalelor trimiteau boli pentru a proteja animalele care încă mai trăiesc.

Fiți buni cu animalele și atunci boala va dispărea, așa ar spune un înțelept șaman indian.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!