O pilda superba pentru cei care nu cred in Dumnezeu. Trimite-o celor care au nevoie de ajutor!

Publicitate

Odata un barbat a mers la frizerie pentru a se tunde si a se barbieri. De indata ce frizerul a inceput sa lucreze, a inceput si discutia dintre cei doi. Au discutat despre foarte multe lucruri, dupa care au atins si subiectul religiei si al lui Dumnezeu. Frizerul indata a spus:

– Nu cred ca exista Dumnezeu.

– De ce?, l-a intrebat clientul.

– E foarte simplu. Iesi afara in strada si vei intelege de ce nu exista Dumnezeu. Spune-mi, daca Dumnezeu exista, de ce sunt atatia perversi? De ce atatia copii parasiti? Daca Dumnezeu ar exista, nu ar exista nici nefericire, nici durere. Nu pot sa-mi inchipui un Dumnezeu care iubeste si compatimeste, dar sa ingaduie si toate acestea care se intampla.

Clientul s-a gandit putin, insa nu a raspuns nimic pentru ca nu a vrut sa strice discutia. In cele din urma frizerul si-a terminat treaba, iar clientul a plecat. Dar, de indata ce a iesit din frizerie, a vazut un barbat cu parul lung si ondulat si o barba mare, insa murdare si slinoase. Era foarte murdar si neingrijit. In acea clipa clientul s-a intors din drum si a intrat din nou in frizerie, spunandu-i frizerului:

– Stii ceva? Nu exista frizeri.

– Cum poti spune asa ceva?, a intrebat uimit frizerul. Nu vezi ca eu sunt frizer? Abia te-am tuns si barbierit. Ce sunt aceste cuvinte ale tale?

– Nu!, a raspuns clientul si a continuat. Daca ar fi exista frizeri, nu ar fi existat oameni nepieptanati si cu par lung si murdar, ca tipul cel de afara.

– Ba da, exista frizeri, dar aceasta se intampla pentru ca oamenii nu vin la mine.

– Exact!, a raspuns clientul. Aceasta este problema. Si Dumnezeu exista, dar cele spuse de tine se intampla pentru ca oamenii nu merg la El si nu cer ajutor de la El. De aceea exista atata durere si nefericire in lume.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Cat valoreaza viata ta? Raspunsul este de nepretuit si se afla in pilda aceasta!

Un barbat s-a dus la Dumnezeu si l-a intrebat: “Cat valoreaza viata mea?” Dumnezeu i-a dat o piatra si i-a raspuns: “Afla valoarea acestei pietre, insa incearca sa nu o vinzi!”

Publicitate

Omul a luat piatra si a plecat. Pe drumul sau a intalnit un barbat ce vindea portocale, asa ca l-a intrebat pe acesta cat crede ca valoreaza piatra lui.

Vanzatorul a vazut piatra stralucitoare, a analizat-o si a spus: “Imi dai piatra si eu iti dau la schimb 12 portocale.” Barbatul si-a cerut scuze si a spus ca Dumnezeu i-a cerut sa nu o vanda, asa ca a plecat mai departe.

Dupa putin timp a intalnit un vanzator de legume: “Cat crezi ca valoreaza aceasta piatra?” – a intrebat barbatul. Vanzatorul a luat piatra, s-a uitat la ea si a spus: “Iti dau un sac de cartofi la schimb.”

Omul si-a cerut din nou scuze si i-a spus ca nu o poate vinde, apoi a plecat din nou la drum. Dupa un timp, a ajuns in fata unui magazin de bijuterii. A intrat si l-a intrebat pe bijutier cat valoreaza piatra lui.

Bijutierul a luat piatra, a analizat-o cu mare atentie si i-a spus: “Iti dau 50.000 de dolari pentu aceasta piatra.” Cand barbatul a dat din cap, bijutierul a spus: “Bine, bine… iti ofer 500.000, numai da-mi piatra.”, noteaza poze24.

Omul a explicat ca el nu poate vinde piatra si a plecat din nou la drum. Peste putin timp el a dat de un magazin cu pietre pretioase; a mers la vanzator si l-a intrebat care este valoarea pietrei sale.

Vanzatorul a luat piatra, a pus-o pe un material din catifea si a analizat-o cu mare atentie.

“De unde ai aceasta piatra nepretuita?” – a intrebat el. “Chiar daca as vinde intreaga lume si toata viata mea, nu as avea banii necesari pentru a cumpara aceasta minunatie.” – a adaugat.

Uimit si confuz, omul a revenit la Dumnezeu si i-a spus ce s-a intamplat. “Acum, Doamne, spune-mi… cat valoreaza viata mea?”

DUMNEZEU I-A SPUS: “RASPUNSURILE PE CARE LE-AI PRIMIT DE LA VANZATORUL DE PORTOCALE, VANZATORUL DE LEGUME, BIJUTIER SI VANZATORUL DE PIETRE PRETIOASE EXPLICA VALOAREA VIETII NOASTRE. AI PUTEA FI O PIATRA PRETIOASA, CHIAR NEPRETUITA, DAR OAMENII TE VOR APRECIA IN FUNCTIE DE NIVELUL LOR DE INFORMATII, DE INCREDEREA PE CARE O AU IN TINE, DE MOTIVATIA LOR, DE AMBITIA SI RISCUL PE CARE SI-L ASUMA IN RELATIA CU TINE. DAR NU TE TEME, CU SIGURANTA VEI GASI PE CINEVA CARE ISI DA VA SEAMA DE ADEVARATA TA VALOARE.”

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde

Cele mai frumoase reguli de viata de la Bernard Shaw – “Invata sa nu spui nimanui nimic si apoi totul va fi bine cu tine.”

Publicitate

George Bernard Shaw (n. 26 iulie 1856, Dublin – d. 2 noiembrie 1950, Ayot Saint Lawrence) a fost un scriitor irlandez, laureat al premiului Nobel pentru literatura in 1925, considerat de unii critici ca unul din cei mai importanti dramaturgi de limba engleza de la William Shakespeare.

Shaw s-a facut cunoscut atat ca autor de piese de teatru, cat si in calitate de critic de arta si publicist politic.

Regulile vietii de la Bernard Shaw

1.Lumea este formata din lenesi care vor sa devina bogati fara sa lucreze, si prosti care sunt gata sa lucreze fara sa se imbogateasca.

2.Omul este ca o caramida: arzand, devine mai puternic.

3.Un ziar este un instrument incapabil sa faca deosebirea intr-un accident de circulatie si colapsul civilizatiei.

4.Felul meu de a glumi este cel de a spune adevarul. Este cea mai amuzanta gluma din lume.

5.Secretul succesului consta in a provoca indignare inntr-un numar cat mai mare de oameni.

6.Iubiti barbatii. Ei au foarte mare nevoie de dragostea voastra. Chiar daca nu recunosc. In umbra fiecarui barbat puternic sta o femeie care a crezut in el. Si l-a iubit cu adevarat.

7. Cel mai mult pe oameni ii intereseaza ceea ce nu se refera la ei.

8.Daca vecinul meu isi bate sotia in fiecare zi, iar eu nicidata, potrivit statisticii, noi ambii ne batem sotiile peste o zi.

9.Daca incepeti sa va jertfiti pentru cei pe care ii iubiti, veti ajunge sa-i urati pe cei de dragul carora v-ati jerfit.

10.Cel mai mare pacat de care ne-am putea face vinovati fata de ceilalti oameni nu este sa ii uram, ci sa fim indiferenti. Aceasta este si esenta neomeniei.

11.Nu avem dreptul de a consuma fericire fara a o produce.

12.Indecenta o poti gasi in orice carte, cu exeptia celei de telefoane.

13.Citind o biografie, tineti minte ca adevarul nu este potrivit pentru publicare.

Publicitate

14.Sotul ideal este acela care crede ca are o sotie ideala.

15.Capacitatea de a suporta singuratatea si de a avea placere din asta este un dar de nepretuit.

16.Nu e periculos sa fii onest, mai ales daca esti si prostut.

17.Oamenii care sunt in stare sa se distreze, nu au bani, iar cei care au bani, nu sunt in stare sa se distreze.

18.Uneori trebuie sa-i amuzi pe oameni, pentru a le inlatura gandul de a va omori.

19.Ura este razbunarea unui las din cauza fricii pe care o simte.

20.Hot nu este acela care fura, dar acela care este prins la furat.

21.Daca tu ai un mar si eu am un mar si facem schimb de mere, atunci tu si eu vom avea in continuare un mar. Dar daca tu ai o idee si am o idee si le schimbam, atunci fiecar e dintre noi va avea doua idei.

22.Reputatia mea creste cu fiecare esec.

23.Acum cand am invatat sa zburam in aer ca pasarile si sa inotam in apa ca pestii, mai avem nevoie de un singur lucru: sa ne invatam sa traim pe pamant, ca oamenii.

24.Singurul om sensibil pe care il cunosc este croitorul meu. El imi ia masurile de fiecare data cand ma vede. Ceilalti merg pe masura veche.

25.Viata nu este despre a te gasi pe tine insuti. Viata este despre a te crea pe tine insuti.

26. O persoana rezonabila se adapteaza la lume; nebunul incearca sa-si adapteze lumea la sine. Prin urmare, progresul depinde intotdeauna de nerezonabil.

27. Batranetea este plictisitoare, dar este singura modalitate de a trai mult.

28. Invata sa nu spui nimanui nimic si apoi totul va fi bine cu tine.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala