O pilda pe care nu toti o vor intelege! ,,Dacă dorința ta încă nu s-a îndeplinit- înseamnă că nu ai plătit suficient pentru ea!”

O pilda pe care nu toti o vor intelege! ,,Dacă dorința ta încă nu s-a îndeplinit- înseamnă că nu ai plătit suficient pentru ea!”

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 March 2019 in Pilde

“Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te-ai născut și ziua în care ai aflat de ce.” – Mark Twain

Pe o străduță îngustă, la o margine depărtată a Universului era un magazin micuț.

Pe el, deja demult, nu mai era nici un panou, pentru că cu mulți ani în urmă un uragan puternic la dus în celălalt capăt al existenței umane – în neștiință. Proprietarul magazinului nu s-a mai forțat să puie un alt panou, pentru că toți oricum știau foarte bine ce se vindea acolo.

Adevărul era că în acel magazin se vindeau DORINȚE! Dar nu din cele simple, ci aproape orice dorință pe care puteai să ți-o pui vreodată: apartamente enorme, căsnicie, postul vice-președintelui într-o corporație de succes, copii, mașini luxoase, faimă, succes și multe, multe alte lucruri și capacități. Nu se vindeau doar viața și moartea, cu asta se ocupa oficiul din celălalt capăt al galacticii.

Fiecare vizitator al magazinului (deși erau și persoane care nici măcar nu au încercat să afle de ce e atât de vestit magazinul) în primul rând – întreba prețul dorinței pe care vroia s-o procure.

Prețurile erau foarte diverse. De exemplu, un job de succes costa un refuz la stabilitate, o pregătire de a-ți planifica și structura calitativ și de sine stătător viața, credință în propriile puteri și permisiune de a lucra acolo unde vrei, nu acolo unde trebuie.

Faima și influiența costau ceva mai mult: trebuia să refuzi la unele valori și principii, să găsești o explicație rațională la toate fenomenele sociale ale lumii, să știi cum să spui ,,NU” într-un mod tacticos în același timp, instalându-ți o puternică individualitate în raport cu toți supușii tăi, indiferent de bârfele celor din jur.

Unele prețuri păreau extrem de bizare. De exemplu, căsnicia o puteai primi aproape pe gratis, însă dacă îți doreai să fie una fericită, trebuia să renunți aproape la tot ce ai construit timp de zeci de ani de viață și să fundamentezi ceva absolut nou, cu un efort incredibil.

Dar nu fiecare vizitator al magazinului era gata să plătească suficient pentru dorința lui. Și din acest moment, începeau toate disputele: unii, văzând prețul, se dezamăgeau și plecau acasă, alții își calculau toate resursele și când vedeau că nu sunt suficiente – împrumutau.

Erau și oameni care munceau toată viața lor din greu pentru a-și putea achita dorința spre care aspirau, și când izbuteau să o facă – erau judecați. Se auzeau zvonuri că ei sunt rude ale proprietarului și primeau dorințe pe gratis.

Proprietarul era foarte des implorat să micșoreze prețurile ca să poată avea mai mulți cumpărători, dar el întotdeauna refuza, spunând că micșorând prețurile va scade din calitatea lor.

Și toate acestea se întâmplau în magazinul, pe ușa căruia, de sute de ani atârna anunțul pe care scria: ,,Dacă dorința ta încă nu s-a îndeplinit- înseamnă că nu ai plătit suficient pentru ea!”

Rugăciunea pentru îndeplinirea dorinţelor, de la Părintele Ilarion Argatu

“Dezleagă, Doamne, toate vrăjile, farmecele şi blestemele cu care m-au legat vrăjmaşii mei ştiuţi şi neştiuţi, dezleagă-le şi întru nimica să se prefacă. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu să se ducă, unde om nu locuieşte, şi apoi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine robul tău (numele) apăra-mă!

Dezleagă, Doamne, toate vrăjile cu care m-a legat vrăjmaşul meu(numele), dezleagă-le! Dezleagă şi intru nimic să se prefacă, alungă duhurile necurate, pe pustiu să se ducă şi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (numele) iartă-mă!

Dezleagă, Doamne, darul de bani, de casă, de îmbrăcăminte, de încălţăminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere şi spor, etc (tot ce crezi că ţi-a fost legat). Amin!

Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gabriel, duceţi nevrednica mea rugăciune şi nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor mele, ale părinţilor mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiţi din neamurile noastre, ale moşilor şi strămoşilor până la al nouălea neam şi-mi dăruiţi mie împlinirea dorinței mele (spui dorinţa)”. Amin”.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!