O pilda minunate despre sinceritate

"Este destinul tău să râzi și să fii plin de bucurie. Este destinul tău să te simți puternic și în siguranță. Este destinul tău să te simți bine în pielea ta și să știi că ființa ta este neprețuită." - Rhonda Byrne "...Ma tot gandesc. Poate ca asta e. Poate ca trebuie doar sa ne bucuram. Si atat. Poate ca de asta ne-a lasat Domnul aici pe pamant. Poate ca asta este cel mai important indemn pe care trebuie sa il urmam. Poate ca de-asta "Bucura-te!" este cuvantul care apare cel mai des in acatiste... In toti si in fiecare dintre noi e ascuns acelasi Cineva care nu vrea decat sa descopere lumea prin ochii nostri, lumea cu fiecare mic detaliu al sau, atat de plin de farmec. Si sa se bucure de ea. Nu vrea decat sa iubeasca. Sa ajute. Sa ii faca pe ceilalti fericiti. Sa mangaie. Sa ierte. Si sa se bucure de toate astea. Sa rada. Sa planga. Si da, sa se bucure si de asta. Lacrimile sunt un dar, cand stim sa le dam un sens. Sa fie fericit. Sau sa sufere. Si sa se bucure chiar si de asta. Caci, da, suferinta poate fi mantuitoare. Sa se bucure de aerul curat al diminetii, de cantecul pasarilor, de mirosul cafelei, de primul sarut, de primul copil, de o suferinta din iubire, de gustul painii, de imbratisarea unui prieten, de cicaleala mamei, de nori, de soare, de copaci care infloresc, de zapada, de poezie, de cantece, de ploaie, de focul din soba, de toate nimicurile din care ne e tesuta viata si pe langa care majoritatea trecem nepasatori, fara a le vedea macar, daramite sa ne bucuram. Cand El nu vrea decat sa privim in fiecare zi, in fiecare clipa, lumea ca niste copii, bucurandu-ne de ea. A creat-o si ne-a dat-o sa ne bucuram de ea, si El prin noi, in timp ce noi, avand pomul vietii, tanjim dupa vreo frunza vesteda, cazuta. Avand in noi si in fata noastra fantana cu apa vie, murim de sete band cate o gura de apa maloasa din cate o baltoaca. Avem cerul intreg, plin de stele si ne multumim cu tavanul vreunui club. Si nici de ala nu ne bucuram, fiindca si mintea, si inima ne sunt in alta parte! Poate ca atat trebuie sa invatam! Sa ne bucuram! Si sa Il lasam sa se bucure de cer, de apa, de flori, de soare, de munti, de oameni... Caci tot El e ascuns, in toate. Sa iubim, cu El, cel din noi ‒ caci El e Iubire ‒ tot ce vedem. Caci in toate tot El e. Sa primim tot ce vine catre noi, cu Iubire, caci de la El sunt. Cu voia Lui. Sa multumim pentru toate. Poate ca asta e. Poate ca doar asta trebuie sa facem. Sa ne bucuram! Orice am face, orice cale am lua. Sa ne tinem pe calea care ne aduce cea mai mare bucurie ‒ fara sa ne gandim cum ar fi pe alta ‒ mereu inainte, cu inima curata, deschisa, plina de iubire spre tot ce intalnim pe drum. " "Floarea din asfalt" - Alexandra Svet "Dacă ai voința de a izbândi, vei atinge jumătate din succesul tău; dacă nu, vei ajunge la jumătate din eșecul tău." - David Ambrose
Publicitate

În timpul războiului, viaţa era tare grea şi oamenii sufereau de foame.

Dar un om bogat s-a hotărât să-i ajute pe cei sărmani şi a trimis vorbă în tot târgul că, din ziua următoare, el va oferi pâine oricărui copil şi asta nici un ban.

A doua zi, încă din zori, mulţi prichindei se strânseseră în faţa casei care locuia omul atât de bun la suflet.

Când acesta a apărut cu nişte coşuri mari, plin| cu pâine, copiii s-au repezit, îmbrâncindu-se, lovindu-se, căutând fiecare să apuce pâine cât mai mare. Fiecare, cum punea mâna pe câte o pâine, o lua la goană, buci; că prinsese o bucată mai mare. Era acolo o hărmălaie …

Dar omul a observat că undeva, la marginea curţii, aştepta cuminte o fetiţă.

După ce toţi ceilalţi copii şi-au ales ce pâini au vrut şi au plecat cu ele, fetiţa s-a apropiat şi ea de primul coş şi s-a uitat în el. Dar acolo nu mai rămăsese nimic.

A căutat şi în cel de-al doilea coş, dar şi acesta era gol.

Spre bucuria ei, pe fundul celui de-al treilea coş a găsit o pâinică mică, mică, pe care nici un copil nu o băgase în seamă. Fetiţa a luat-o, a mulţumit frumos pentru pâine şi a plecat spre casă.

Toată ziua a stat omul şi s-a gândit la cum se purtase acea fată şi, ca urmare, a dat poruncă la bucătărie să fie coaptă o pâine mică, dar în care să fie puşi 10 galbeni.

Apoi, dis de dimineaţă, a aşezat pâinica deasupra celorlalte pâini şi a ieşit iarăşi cu toate coşurile în curte, unde copiii deja se strânseseră şi aşteptau nerăbdători.

Din nou s-au repezit şi s-au luat la harţă.

La sfârşit, fetiţa noastră, care aşteptase cuminte, ca şi în ziua precedentă, s-a ales tot cu pâinea cea mai mică, singura rămasă.

Publicitate

Şi de această dată, i-a mulţumit frumos omului şi s-a grăbit spre casă, unde mama ei o aştepta. Când s-au aşezat la masă şi femeia a rupt pâinea, ce să vezi?!, galbenii s-au răsturnat pe masă din aluatul proaspăt.

– Vai, s-a speriat mama, ce să fie cu aceşti bani?

Dacă banii au ajuns din greşeală în pâinea adusă de tine? Poate i-au căzut brutarului, în timp ce frământa aluatul.

Ia-i şi du-i imediat înapoi!

S-a întors fetiţa la casa omului şi i-a dat acestuia toţi banii; spunându-i cum mama ei i-a găsit în pâinica primită.

Privind-o cu drag, omul i-a răspuns:

– Banii aceia nu au ajuns întâmplător acolo.

După ce am văzut ieri cum ai avut răbdare şi cum te-ai mulţumit chiar şi cu mai puţin, am hotărât să te răsplătesc.

Astăzi, am văzut şi cât eşti de cinstită, fiindcă ai fi putut păstra totul, dar tu mi-ai adus banii înapoi. Drept răsplată, în fiecare dimineaţă când vei veni să iei şi tu o pâinica, vei primi şi câte zece galbeni.

Doamne, ce bucuroasă a fost fetiţa! Nu ştia cum să-i mulţumească omului pentru atâta bunătate. S-a dus în fuga la mama ei şi i-a dat bănuţii, după care i-a povestit totul, iar mama a povăţuit-o şi de această dată, iar fata i-a urmat sfatul.

Aşa se face că, de atunci, în fiecare dimineaţă, când primea galbenii, fata se ducea în mijlocul celorlalţi copii şi împărţea cu ei toţi bănuţii. Ştia că şi ceilalţi au
nevoie de milostenie la fel de mult ca şi ea.

„Sărăcia sau bogăţia nu pot învinge DRAGOSTEA, dar DRAGOSTEA poate învinge şi sărăcia şi bogăţia.” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole