O pilda minunata pentru cei care nu stiu sa traiasca

Publicitate

Doua fete tinere imparteau aceeasi locuinta. Una din ele s-a imbolnavit grav, a facut pneumonie intr-o perioada in care nu erau descoperite medicamentele si nici un alt remediu salvator.

Doctorul nu i-a dat mari sanse de izbanda, insa colega ei nu a vrut nicicum sa renunte la speranta ca isi va reveni!

Fata bonava era asezata langa o fereastra si vedea un zid cu iedera pe el. Zi de zi privea acel zid, iar pe zi ce trece se intrista tot mai tare.

Cand toamna veni isi dadu seama ca starea ei nu s-a imbunatatit ci s-a agravat. I-a spus prietenei sale ca atunci cand ultima frunza va cadea, ea va muri. Nu mai facea altceva decat sa numere cate frunze au mai ramas… si suspina incet… incet.

Prietena sa incerca din rasputeri sa o incurajeze, dar nimic nu mai putea face loc sperantei.

Undeva la parter statea un pictor batran si sarac. Fata sanatoasa, fiind si ea pictorita, il chema uneori pe batran sa-i serveasca drept model.

Astfel, batranul a aflat de povestea fetei muribunde si de prezicerea ei sumbra.

Zilele treceau… si uite asa a venit si vremea in care o singura frunza se mai zbatea de una singura in bataia biciuitoare a vantului rece de toamna. Fetele se uitau cu frica dimineata la zid! Mare le-a fost uimirea cand au vazut ca dupa o noapte zbuciumata, plina de ploaie si vant, frunza era tot acolo! Speranta renascu!

…batranul fu gasit mort….era ud si plin de vopsea!

Fata sanatoase merse langa zid si vazu ca oricat de puternic era vantul frunza nu se misca!

Citind aceasta povestire am realizat ca fiecare dintre noi trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ajuta speranta sa traiasca, in viata noastra, in viata celor din jurul nostru!

Dalai Lama: „In Tibet exista o zicala: Nenorocirea trebuie sa fie folosita ca o sursa de putere. Indiferent de dificultatile cu care ne confruntam, de experientele dureroase de viata prin care trecem, adevaratul nostru dezastru este sa ne pierdem speranta!”

Povestea cizmarului sarac dar vesel – Povestire cu talc

Publicitate

A fost odata un cizmar sarac care era mereu vesel. Parea asa de fericit, incat de dimineata pana seara canta de bucurie. Mereu se adunau multi copii la fereastra casei sale si-l ascultau cu atentie. Uneori se adunau si pasarelele ca sa-l asculte.

Langa el locuia un bogat. Acesta nu dormea toata noaptea, caci mereu isi numara galbenii. Abia dimineata se ducea la culcare. Ziua insa nu putea sa doarma pentru ca-l auzea pe cizmar cantand si invidia il nimicea, deoarece nu-si putea inchipui cum un sarantoc poate fi vesel.
Intr-o zi ii veni o idee, un gand viclean ii sopti la ureche cum sa-l faca pe cizmar sa nu mai cante. Il invita la el si, spre marea sa surprindere, ii darui saracului o punga cu galbeni. Cand cizmarul ajunse acasa, deschise punga.

Niciodata nu vazuse atatia galbeni. Incepu sa-i numere cu grija, iar copiii priveau cu atentie la el. Erau asa de multi, incat cizmarului ii era frica acum sa-i nu-i fure cineva. De aceea, noaptea ii lua cu sine in pat. Dar si acolo se gandea la ei si nu putea sa adoarma. Atunci duse punga cu galbeni in pod, dar nu era sigur nici de acest loc. Dis-de-dimineata se scula si lua galbenii si-i duse in cotetul cu gaini.

Dar nici cu acest loc nu era prea multumit si, dupa un anumit timp, sapa o groapa si ingropa punga cu galbeni in pamant. Stiindu-se bogat, nu mai dormea, nu mai muncea si nici nu mai canta, ci era tot timpul cu gandul la comoara sa. Din aceasta cauza era nelinistit, palid si framantat de ganduri. Nici pasarelele si nici copiii nu mai veneau sa-l viziteze. Asadar, cizmarul ajunsese tare nefericit.

Ce sa faca?

Intr-una din zile, cizmarul lua punga cu galbeni si-i duse inapoi bogatului.

“Ia, te rog, galbenii inapoi, spuse el. Grijile pentru ei m-au imbolnavit si nici prietenii mei nu mai vor sa stie nimic despre mine. Vreau sa fiu din nou un cizmar sarac, cum am fost odinioara”. De atunci fericirea intra din nou in casa cizmarului.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde

Trasaturile speciale pe care nu le descopera oricine, ale oamenilor care iubesc singuratatea!

Publicitate

“Nu există măreţie fără pasiunea de a fi măreț, fie în cazul aspiraţiei unui atlet, artist, sau om de ştiinţă, ori a unui om de afaceri. Scopul, intenţia de a fi măreț, acestea fac toată diferenţa.” – Anthony Robbins

Cu toții cunoaștem acei oameni care trăiesc într-o bulă. Dacă și ție îți place mai mult singurătatea, decât compania celor din jur, atunci te vei regăsi în aceste 22 de trăsături.

1. TIMPUL INESTIMABIL – Știm cât valorează timpul, așa că ni-l petrecem în compania propriei persoane, pentru a ne descoperi mult mai bine.

2. TE CUNOȘTI FOARTE BINE – Ești cel mai bun prieten al tău și îți cunoști foarte bine țelurile vieții, nu ai nevoie de aprobarea nimănui pentru a decide pentru tine!

3. RĂMÂI CALM ÎN SITUAȚII DE CRIZĂ – Nu îți ieși din pepeni prea ușor, căci tu ești liniștea din interiorul unei furtuni.

4. ORIZONTURILE TALE SUNT VASTE – Gândești mult și observi tot ceea ce te înconjoară. Nu îți plac discuțiile mărunte șu te bucuri de momente în care meditezi.

5. SINCERITATEA ESTE UN ELEMENT IMPORTANT ÎN VIAȚA TA – Nu suporți ca cei din jur să te mintă, pentru că tu nu minți, ba chiar consideri înjositor acest act.

6. IMPUI BARIERE – Ai bariere rigide, greu de trecut de cei din jur.

7. ÎȚI CUNOȘTI PLUSURILE ȘI MINUSURILE – Ai înțeles deja ce anume te face mai puternic și ce te doboară, așa că îți conduci viața în funcție de aceste limite.

8. EȘTI EMPAT – Ai foarte multe sentimente frumoase în interiorul tău, pe care le oferi cui merită.

9. NIMENI NU ESTE PERFECT – O lozincă după care îți conduci viața.

10. AI ÎNCREDERE ÎN SENTIMENTELE TALE – Petrecând mult timp de unul singur, ai ajuns să îți cunoști foarte bine simțurile, tocmai de aceea ai încredere în ele.

Publicitate

11. INDEPENDENȚĂ – O valorifici și te asiguri că îți conduci viața în funcție de ea.

12. ÎNȚELEGI IMPORTANȚA BUNĂTĂȚII – Umanitatea suferă deja din cauza răutății, așa că nu te ferești să faci acte de bunătate ori de câte ori ai ocazia.

13. EȘTI CURAJOS – Asta nu înseamnă că nu ai temeri, însă nu le lași să îți conducă viața.

14. TE PUI PE PRIMUL LOC – Tu ești prioritatea ta, iar asta te ferește de suferințe.

15. IMPORTANȚA ÎNCREDERII – Tu nu ai prea repede încredere în oameni, însă cei din jurul tău au în tine, deoarece se simt în siguranță, în prezența ta.

16. PUTERE EMOȚIONALĂ – Ai nevoie de ea, mai ales atunci când ești singur, căci ea te ajută să te concentrezi pe acceptare.

17. PRINCIPIILE MORALE SUNT CHEIA – Crezi în ele cu toată tăria și asta te face integru.

18. EȘTI LOIAL – Nu ai trădat pe nimeni niciodată și nici nu o vei face.

19. TE ADAPTEZI UȘOR – Ești flexibil în orice circumstanță, iar aceasta este o tactică de supraviețuire.

20. COMPROMISURILE SUNT IMPORTANTE – Nu aștepți nimic de la nimeni și astfel îți conduci viața în tihnă.

21. NU-I RĂU SĂ TE PLICTISEȘTI UNEORI – Nu tot ceea ce este plictisitor este neapărat rău. Nu judeci imediat lucrurile și asta îi poate plictisi pe unii.

22. NU CONSIDERI CĂ TOȚI TREBUIE SĂ FIE ASEMENI ȚIE – Tu înțelegi nevoia de a-ți petrece timp cu tine însuți, însă asta nu înseamnă că toți oamenii trebuie să o facă. Accepți că fiecare individ este diferit.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala