O pildă minunată despre lacrimile femeilor

O pildă minunată despre lacrimile femeilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 February 2021 in De SufletLecții de viațăPilde

Fiecare parabolă are propria lecție. Avantajul acestor povești instructive este că sunt utile și plăcute de citit. De multe ori au un volum mic, iar propoziția este suficient de clară. O altă caracteristică este că fiecare dintre noi trebuie să o citească și să scoată la iveală ceea ce este cel mai important. Proverbele ne arată de obicei câteva detalii pe care le-am ratat, dar sunt esențiale.

De aceea, astăzi vă prezentăm o parabolă despre lacrimile femeilor.

Un băiețel și-a văzut mama plângând și a fost foarte îngrijorat. El a vrut imediat să știe de ce era tristă, așa că a întrebat-o:

„De ce sunt lacrimi în ochii tăi, mamă?”

„Pentru că sunt femeie”, a spus mama.

Băiatul nu putea înțelege ce a vrut să spună mama lui . Așa că a decis să meargă la tatăl său, sperând că va putea avea un răspuns la acest mister. Totuși, nici bărbatul nu i-a dat un motiv exact, ci a spus pur și simplu:

– Nu există niciun motiv pentru lacrimile mamei tale. Femeile plâng adesea fără un motiv anume.

Răspunsul tatălui a încurcat și mai mult copilul, dar el a continuat să caute un răspuns la întrebarea sa de-a lungul vieții. Din păcate pentru el, nu l-a găsit niciodată. Într-o zi a venit momentul în care timpul său în această lume a expirat și în cele din urmă s-a trezit în fața lui Dumnezeu.

Însă problema lacrimilor femeilor încă îl deranja foarte mult, așa că l-a întrebat imediat pe Dumnezeu:

– Te rog, Doamne, spune-mi de ce plâng atât de ușor femeile!

Dumnezeu i-a dezvăluit în cele din urmă secretul:

-Când am creat o femeie cu mult timp în urmă, știam că trebuie să fie excepțională. I-am creat corpul pentru a fi suficient de puternic pentru a da viață, dar totuși grațios și frumos pentru a mulțumi ochiului masculin.

I-am insuflat o dragoste pe care i-o va da soțului și copiilor, dar în același timp suficientă răbdare de suportat pentru a fi respinsă de ei. I-am dat o luptă pentru a ține familia împreună, chiar și în momentele dificile. I-am insuflat înțelepciune sufletului ei, astfel încât ea să înțeleagă că atunci când soțul ei a greșit, el nu i-a făcut rău intenționat.

În cele din urmă, însă, i-am dat lacrimi ca mângâiere. Plânsul este dreptul unic al unei femei. Găsind ușurare în el, femeile reușesc să depășească toate dificultățile pe care le aduce viața și să ducă întreaga familie pe umerii lor fragili.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!