O pilda minunata despre iubire si daruire! Sa ajunga in sufletele tuturor!

Totul a început cu o săptămână înainte de nunta prietenului meu cel mai bun. Nervozitatea mea atingea nivelul epic. Nu puteam deloc să adorm. Cel mai mult mă neliniștea discursul pe care urmam să-l spun. Timiditatea mea și frica pentru ce urma nu m-au lăsat să dorm trei zile la rând. Când întâlneam răsăritul, fiind în incapacitatea de a închide un ochi, a treia zi la rând, mama miresei m-a sfătuit să încerc ceva. După spusele ei, asta o salva în ultimul deceniu. Am crezut-o. Pentru că acest sfat mi l-a dat o femeie care a lincența să practice metode tradiționale de însănătoșire. Ea cercetează meditația, stresul, tehnicile respiratorii de mai mulți ani. Iar sfatul ei mi-a schimbat viața. Ca să o memorezi mai ușor, numește această tehnică «4-7-8″. Deci, trebuie să respiri adânc timp 4 secunde pe nas. După care 7 secunde să îți ții respirația. În sfârșit, trebuie să expiri pe gură timp de 8 secunde. E foarte simplu. Această modalitate de respirație încetinește bătăile inimii și te ajută să te cașmezi. Iar efectul este vizibil după câteva repetări. Cum funcționează Prima dată am adormit atât de repede încât nu am realizat asta. Următoarele zile până la nuntă am dormit ca un bebeluș. Mai târziu am citit sute de cărți pentru a a afla cum funcționează. Când suntem stresați sau neliniștiți, adrenalina curge prin venele noastre, inima își mărește bătăile, iar respirația accelerează. Trucul despre care v-am spus, acționează ca un calmant. Deoarece într-un mod artificial îți încetinezi respirația, corpul tău este oblligat astfel să încetineze și bătăile inimii. E ceva fiziologic. Totodată această practică calmează creierul. Din simplul motiv că trebuie să numeri în gând și să te concentrezi la respirație. Prin urmare, să influențezi într-un anumit mod simptomele, poți elimina problema. Efectul acestei practici poate fi confirmat de orice neurolog. Prin urmare, întreg corpul tău se relaxează. Atât de puternic și atât de repede încât ai impresia că cineva ți-a făcut anestezie. Sursa: dozadesucces.ro
Publicitate

Se spune că a existat odată un arbore bătrân şi maiestuos, cu ramurile întinse spre cer.

Când înflorea, fluturi de toate formele şi culorile veneau de pretutindeni şi dansau în jurul lui. Când făcea fructe, păsări din ţări îndepărtate veneau să guste din ele.

Ramurile sale arătau ca nişte braţe vânjoase. Era minunat. Un băieţel obişnuia să vină şi să se joace sub el în fiecare zi, iar copacul s-a obişnuit cu el şi a început să-l iubească. Ramurile sale erau foarte înalte, dar el şi le apleca, pentru ca băiatul să le poate atinge pentru a-i mângâia florile şi pentru a-i culege fructele. Ori de câte ori venea copilul, arborele îşi pleca ramurile. Când micuţul îi mângâia florile, bătrânul copac se simţea cuprins de un val incredibil de fericire. Băiatul a crescut. Uneori, dormea în poala copacului, alteori îi mânca fructele, sau purta o coroană împletită din florile sale. Se simţea atunci de parcă ar fi fost regele pădurii. Văzând cum băiatul poartă o cunună din florile sale, dansând cu ea, copacul se simţea fericit. Îl aproba cu ramurile sale şi cânta în bătaia vântului.

Băiatul a crescut şi mai mult. A început să se caţere în copac, legănându-se pe ramurile sale. Ori de câte ori se odihnea pe ele, copacul se simţea fericit. Timpul a trecut, iar băiatul a început să fie apăsat de alte îndatoriri. Avea ambiţiile lui. A început să vină din ce în ce mai rar pe la copac. Acesta îl aştepta însă cu o nerăbdare din ce în ce mai mare, strigându-i din adâncurile sufletului său: „Vino, vino, te aştept!”.Când băiatul nu venea, copacul se simţea trist. Băiatul a devenit ambiţios şi prins în afacerile sale lumeşti. „Ce copac? De ce să-l vizitez?”

Într-o zi, pe când trecea prin apropiere, copacul i-a strigat: „Ascultă! Te aştept în fiecare zi, dar tu nu mai vii pe la mine” Băiatul i-a răspuns: „Ce poţi să-mi oferi, ca să trec să te văd? Eu îmi doresc bani”. „Din păcate, nu am bani. Aceasta este o invenţie a oamenilor. Noi, copacii, nu avem bani. În schimb, suntem fericiţi. Când bate vântul cântăm şi dansăm. Dacă ne-am implica şi noi în afaceri financiare, am deveni la fel de înrăiţi şi nefericiţi ca şi voi. Noi nu avem nevoie de bani.” Băiatul i-a spus: „Atunci, de ce să vin la tine? Am nevoie de bani”. Copacul s-a gândit mult, după care a spus: „Atunci, culege-mi fructele şi vinde-le. În felul acesta vei obţine bani”. Băiatul s-a luminat imediat la faţă. S-a urcat în copac şi a cules toate fructele, chiar şi pe cele necoapte. În graba sa, i-a rupt crengile şi i-a scuturat frunzele, dar copacul s-a simţit din nou fericit. Băiatul nu s-a mai întors multă vreme. Acum avea bani şi era foarte ocupat să obţină cu ajutorul lor încă şi mai mulţi. A uitat cu totul de copac şi astfel au trecut anii.

Publicitate

Copacul era trist. Tânjea după întoarcerea băiatului, cu întreaga lui fiinţă. După mulţi ani, băiatul devenit adult s-a întors la copac. Acesta s-a bucurat nespus: „Vino, mângâie-mi crengile şi dansează cu mine”. Bărbatul i-a răspuns: „Termină cu prostiile. Făceam asemenea gesturi când eram un copil fără minte. Acum doresc să-mi construiesc o casă. Îmi poţi oferi o casă? ” „O casă! Noi nu trăim în case, dar uite ce îţi propun: îmi poţi tăia crengile, pentru a-ţi construi o casă cu ajutorul lor”. Fără să mai piardă timpul, bărbatul a luat un topor şi-a început să taie crengile. Din acesta a rămas doar trunchiul, dar era foarte fericit.Bărbatul a plecat, fără să-şi mai dea osteneala să arunce în urmă măcar o privire. Şi-a construit casa visată, iar anii au trecut din nou. Copacul, devenit acum un simplu trunchi fără crengi, a continuat să-l aştepte. Ar fi vrut să îl strige, dar nu mai avea ramuri şi frunze care să poată scoate sunete în bătaia vântului. Cu un efort suprem, sufletul său a reuşit să rostească o ultimă chemare:

„Vino, dragul meu”… Dar degeaba, nimeni nu-l auzea.Timpul a trecut, bărbatul a îmbătrânit. Odată, aflat prin apropiere, a venit şi s-a aşezat lângă ciot. Acesta l-a întrebat: „Ce mai pot face pentru tine? Ai venit după foarte, foarte mult timp”.

Bătrânul i-a spus: „Aş vrea să ajung într-o ţară îndepărtată, să câştig şi mai mulţi bani. Pentru asta, am nevoie de o barcă”.

Fericit, copacul i-a spus „Taie-mi trunchiul şi fă-ţi o barcă din el. Aş fi extrem de fericit să fiu barca ta şi să te ajut astfel să ajungi în ţara aceea îndepărtată. Dar, te rog, ai grijă de tine şi întoarce-te cât mai repede. Te voi aştepta de-a pururi”. Omul a adus un ferăstrău, a tăiat trunchiul copacului şi-a făcut barca şi a plecat. Acum, din copac a rămas doar rădăcina, dar el a continuat să aştepte cu răbdare întoarcerea celui drag. A aşteptat mereu şi mereu, conştient însă că nu mai avea nimic de oferit. Poate că bărbatul nu se va mai întoarce niciodată. Odată m-am aşezat lângă un ciot şi acesta mi-a şoptit: „Am un prieten care a plecat departe şi nu s-a mai întors. Mă tem să nu i se fi întâmplat ceva rău. Poate că s-a pierdut în ţara aceea îndepărtată. Poate că nici măcar nu mai este în viaţă. Cât mi-aş dori să aflu veşti de la el! Mă apropii de sfârşitul vieţii, aşa că tot ce mi-aş mai dori ar fi să aflu veşti despre el. Atunci aş muri liniştit…

Dar ştiu că nu ar mai veni nici dacă mi-ar auzi strigătul, căci nu mai am nimic să-i ofer, iar el nu înţelege decât acest limbaj…”

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Pilde
Imbrăţişările sunt gesturi de care avem nevoie mai ales în momente grele şi pot fi o terapie puternică pentru a ne vindeca sufletul în suferinţă. Însă ele sunt şi un barometru al iubirii pe care cineva ne-o poartă. Îţi poţi da seama dintr-un singur gest cât şi cum te iubeşte cel alături de care pui seara capul pe pernă. Există patru tipuri de îmbrăţişare care arată că persoana de lângă tine chiar este bărbatul vieţii tale. Dacă nu te-ai gândit până acum la acest mic, dar important detaliu, ai ocazia să o faci acum. Alege una dintre cele patru fotografii de mai jos care sunt cele mai relevante în privinţa modului în care el te îmbrăţişează şi află dacă stai lângă cine trebuie sau îţi iroseşti timpul. 1. Cu mâna pe după gâtul tău Este gestul care arată o conexiune puternică între tine şi partenerul tău, dar şi că încrederea pe care o aveţi unul în celălalt este de neclintit. Nu lăsaţi pe nimeni să intervină între voi. Dacă aţi mai avut discuţii, acestea au fost lecţii care v-au consolidat încrederea unul în celălalt, dar şi relaţia. Dacă ai ales această imagine, nu există nicio urmă de îndoială că stai lângă cine trebuie. În cazul în care îmbrăţişarea este urmată, de cele mai multe ori, şi de sărut, atunci dragostea voastră va rezista până la adânci bătrâneţi. Compatibilitatea dintre voi este de 100%, iar testul îmbrăţişării a fost trecut cu brio. 2. Îmbrăţişarea încrucişată Obişnuieşte să-ţi aşeze picioarele în jurul şoldurilor lui sau să te ia în braţe şi să te strângă cu putere? Eşti o norocoasă! Este un semn că te doreşte pe tine şi numai pe tine. De asemenea, acest tip de îmbrăţişare denotă puterea iubirii pe care ţi-o poartă şi trăinicia ei. Dacă te ţine astfel în braţe, nu vrea să îţi mai dea drumul vreodată. Este o pasiune intensă şi de durată, care vă face să fiţi unul dintre acele cupluri invidiate de toată lumea. 3. Cu mâna pe fund Fără îndoială există o atracţie foarte puternică între voi atunci când îi simţi mâna pe fundul tău sau în buzunarul blugilor în momentul îmbrățișării. Totuşi, asta denotă și că iubirea lui nu este doar pentru tine. Vrea să arate că te doreşte pe tine, dar micul gest trădează, de fapt, că este deschis şi altor iubiri. De altfel, psihologii îl interpretează ca o demonstraţie a iubirii pe care el o are de oferit. Așadar, dacă îi simţi mâna pe fund atunci când vă îmbrăţişaţi, testul nu este trecut. 4. Îmbrăţişarea la distanţă Dacă există o distanţă considerabilă între trupurile voastre atunci când vă îmbrăţişaţi, nu este greu să-ţi dai seama că ceva este în neregulă. Conform specialiştilor care interpretează gesturi, o astfel de îmbrățișare distantă trădează un disconfort al lui în prezența ta. Fie îl inhibi, fie nu-i face plăcere să te aibă în preajmă. Deseori, acest tip de îmbrăţişare vine la pachet cu contactul vizual. Dacă te priveşte fix în ochi atunci când te îmbrăţişează distant, asta înseamnă că vrea un singur lucru de la tine: in pat şi nimic mai mult. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!