O pilda frumoasa care ne arata ca iubirea poate invinge orice!

Publicitate

Trăieşte fara sa te prefaci. Iubeşte fara sa depinzi. Asculta fara sa judeci. Vorbeste fara sa jignesti!

În timpul războiului, viaţa era tare grea şi oamenii sufereau de foame. Dar un om bogat s-a hotărât să-i ajute pe cei sărmani şi a trimis vorbă în tot târgul că, din ziua următoare, el va oferi pâine oricărui copil şi asta fără niciun ban. A doua zi, încă din zori, mulţi prichindei se strânseseră în faţa casei care locuia omul atât de bun la suflet. Când acesta a apărut cu nişte coşuri mari, pline cu pâine, copiii s-au repezit, îmbrâncindu-se, lovindu-se, căutând fiecare să apuce pâine cât mai mare. Fiecare, cum punea mâna pe câte o pâine, o lua la goană, bucuros că prinsese o bucată mai mare. Era acolo o hărmălaie …

Dar omul a observat că undeva, la marginea curţii, aştepta cuminte o fetiţă. După ce toţi ceilalţi copii şi-au ales ce pâini au vrut şi au plecat cu ele, fetiţa s-a apropiat şi ea de primul coş şi s-a uitat în el. Dar acolo nu mai rămăsese nimic. A căutat şi în cel de-al doilea coş, dar şi acesta era gol. Spre bucuria ei, pe fundul celui de-al treilea coş a găsit o pâinică mică, mică, pe care niciun copil nu o băgase în seamă. Fetiţa a luat-o, a mulţumit frumos pentru pâine şi a plecat spre casă.

Toată ziua a stat omul şi s-a gândit la cum se purtase acea fată şi, ca urmare, a dat poruncă la bucătărie să fie coaptă o pâine mică, dar în care să fie puşi 10 galbeni. Apoi, dis de dimineaţă, a aşezat pâinica deasupra celorlalte pâini şi a ieşit iarăşi cu toate coşurile în curte, unde copiii deja se strânseseră şi aşteptau nerăbdători. Din nou s-au repezit şi s-au luat la harţă. La sfârşit, fetiţa noastră, care aşteptase cuminte, ca şi în ziua precedentă, s-a ales tot cu pâinea cea mai mică, singura rămasă. Şi de această dată, i-a mulţumit frumos omului şi s-a grăbit spre casă, unde mama ei o aştepta. Când s-au aşezat la masă şi femeia a rupt pâinea, ce să vezi?!, galbenii s-au răsturnat pe masă din aluatul proaspăt.

Publicitate

– Vai, s-a speriat mama, ce să fie cu aceşti bani? Dacă banii au ajuns din greşeală în pâinea adusă de tine? Poate i-au căzut brutarului, în timp ce frământa aluatul. Ia-i şi du-i imediat înapoi!

S-a întors fetiţa la casa omului şi i-a dat acestuia toţi banii; spunându-i cum mama ei i-a găsit în pâinica primită. Privind-o cu drag, omul i-a răspuns:

– Banii aceia nu au ajuns întâmplător acolo. După ce am văzut ieri cum ai avut răbdare şi cum te-ai mulţumit chiar şi cu mai puţin, am hotărât să te răsplătesc. Astăzi, am văzut şi cât eşti de cinstită, fiindcă ai fi putut păstra totul, dar tu mi-ai adus banii înapoi. Drept răsplată, în fiecare dimineaţă când vei veni să iei şi tu o pâinică, vei primi şi câte zece galbeni.

Doamne, ce bucuroasă a fost fetiţa! Nu ştia cum să-i mulţumească omului pentru atâta bunătate. S-a dus în fugă la mama ei şi i-a dat bănuţii, după care i-a povestit totul, iar mama a povăţuit-o şi de această dată, iar fata i-a urmat sfatul.

Aşa se face că, de atunci, în fiecare dimineaţă, când primea galbenii, fata se ducea în mijlocul celorlalţi copii şi împărţea cu ei toţi bănuţii. Ştia că şi ceilalţi au nevoie de milostenie la fel de mult ca şi ea.

“Sărăcia sau bogăţia nu pot învinge DRAGOSTEA, dar DRAGOSTEA poate învinge şi sărăcia şi bogăţia” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Facebook arata articolele doar persoanelor care sunt interesate. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde

Obiceiurile din viata noastra care ne fura fericirea

Publicitate

Indiferent cat de diferiti am fi, exista un lucru pe care cu totii ni-l dorim: FERICIREA. Unii reusesc sa ajunga la ea, altii doar viseaza, iar cei mai pesimisti nici nu mai spera sa o atinga. Iata 8 obiceiuri care iti fura fericirea. Le ai si tu?

8 obiceiuri care iti fura fericirea

1. Astepti momentul potrivit

Tu esti singurul care iti poti schimba viata. Nu astepta momentul potrivit. Fa din fiecare moment al vietii tale, momentul perfect. Viata e scurta, asa ca profita de toate oportunitatile pe care le intalnesti. Fii mai aproape de oamenii dragi!

2. Muncesti fara pasiune

Daca te duci la un job doar pentru ca de acolo iti iei salariul lunar te vei simti ca la inchisoare. Din pacate, foarte multi oameni – din cauza crizei economice – aleg sa faca meserii pentru care n-au niciun fel de pasiune sau interes. Confucius spunea “alege o meserie care iti place si nu vei munci toata viata!”.

3. Te concentrezi pe succesul altora

Sunt foarte multi oameni fericiti in jurul nostru. Ii vezi zambind tot timpul, facand glume si reusind in viata. Problema intervine atunci cand te gandesti constant la ei si compari viata ta cu viata lor. Urmeaza-ti propriile visuri si accepta ca doar tu esti in masura sa-ti schimbi viata.

4. Traiesti cu teama

Grijile si fricile sunt emotii care te priveaza de multe oportunitati de a deveni mai bun sau de a incerca ceva ce n-ai mai facut pana acum. Nu lasa negativitatea sa preia controlul vietii tale. Lasa grijile deoparte si fii fericit!

5. Faci loc urii in sufletul tau

Publicitate

Ura este o emotie foarte puternica. Ura a adus multe necazuri lumii si pana acum nu a rezolvat niciun conflict. Dimpotriva! A adus multa nefericire. Este indicat sa fii recunoscator pentru ce ai si sa te eliberezi de toate gandurile negative. Cea mai puternica arma impotriva urii este iubirea. Iubirea iti aduce lumina. Ura nu aduce decat haos si distrugeri.

6. Vrei sa schimbi totul deodata

Este imposibil sa schimbi totul dintr-odata. Ia-o incet, pas cu pas. Sa crezi ca poti face multe, dar sa nu reusesti nu va face decat sa te dea si mai mult inapoi.

7. Faci din tantar armasar

O zi proasta e o zi proasta. In plus, o zi proasta iti poate oferi o oportunitate daca stii cum sa privesti lucrurile. Viata ne pune tot timpul la incercare si numai cei care sunt ancorati in prezent, care traiesc constient sunt recompensati pentru curajul si devotamentul lor. Indiferent cat iti este de greu, trebuie sa crezi in tine si in capacitatea ta de a realiza mereu tot ce-ti doresti.

8. Satisfactii trecatoare

Sunt doua tipuri de satisfactii in viata: satisfactiile trecatoare si cele de durata. In randul satisfactiilor trecatoare se inscrie confortul de natura materiala. Satisfactiile de durata includ dezvoltarea personala, a mintii si a sufletului. Placerile de ordin material sunt de scurta durata pentru ca te obisnuiesti cu ele si vrei din ce in ce mai mult.

Fericirea este in mainile tale si poti ajunge la ea. Chiar si atunci cand cineva iti face zile fripte, tot la tine este alegerea. NU permite oamenilor toxici sa faca parte din viata ta. “Nu lasa negativistii sa-ti ocupe mintea. Mareste chiria si da-i afara!”, spunea Robert Tew.

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala