O pildă despre motivul pentru care oamenii răi trăiesc bine, iar oamenii buni sunt plini de probleme

O pildă despre motivul pentru care oamenii răi trăiesc bine, iar oamenii buni sunt plini de probleme

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 February 2021 in De SufletLecții de viațăPildeViata

De ce nimeni nu observă și nu apreciază faptele bune? Oamenii doar închid ochii la ele.

Această parabolă ne vă poate răspunde la întrebări. Este plină de înțelepciune și adevărat!

„Într-o zi, o tânără a venit la casa unui bătrân înțelept și, înecându-se cu lacrimile, i-a spus povestea ei.

„Nu știu cum să trăiesc …”, a spus ea cu o voce tremurândă.

Toată viața mea am tratat oamenii așa cum am vrut ca ei să mă trateze. Am fost sinceră și săritoare cu ei. Am încercat să ajut fără să mă aștept la nimic în schimb.

Dar, în schimb, oamenii tocmai m-au folosit și și-au bătut joc de mine pe la spate. Sunt plină de durere și teribil de obosită. Vă rog să-mi spuneți ce să fac?

Înțeleptul a ascultat-o ​​cu răbdare și a spus:

– Dezbrăcați-vă și ieșiți goală pe stradă.

– Îmi pare rău, dar cred că glumești! A strigat ea. Dacă ies goală, toată lumea va începe să râdă și să-și bată joc de mine!

Înțeleptul s-a ridicat brusc, a deschis ușa și a pus o oglindă pe masă.

– Ți-e rușine să ieși goală, dar din anumite motive nu ți-e frică să mergi cu sufletul gol! Îl ai la fel de larg deschis ca această ușă. Și le permiți absolut tuturor să se uite acolo!

Însă sufletul este o oglindă și astfel ne putem vedea pe noi în sufletul altor oameni. Și dacă oamenii văd în sufletul tău bun, o reflectare a urâtului viciilor lor, atunci încearcă să îți vorbească urât, să te umilească, să te jignească. Nu toată lumea are curajul să recunoască că cineva este mai bun decât el.

– Ce-ar trebui sa fac atunci? Cum pot schimba asta dacă nimic nu depinde de mine? ”, A întrebat ea.

– Vino cu mine. Vreau să îți arăt ceva … Aceasta este grădina mea. De mulți ani aceste flori înfloresc în ea, iar eu am grijă de ele. Însă nu ar fi înflorit niciodată pentru cineva care nu avea grijă de ele.

– Ar trebui să învățăm de la natură. Uită-te la aceste minunate flori și fă așa cum fac ele – deschide-ți sufletul doar în fața oamenilor buni. Evitați-i pe cei care îți rup petalele și ferește-le de soare. Buruienile din jur cresc mai repede și ușor decât florile și nu putem face nimic în acest sens.

– Există multă invidie și răutate în lume. Însă dacă vrei să ai sun suflet bun… trebuie să fii sincer cu tine și cu ceilalți. Nu uita însă: nu arunca perle în fața porcilor. Nu îi va ajuta nici pe ei dar nici pe tine.

Fii bun doar cu cine merită, pentru că fiecare trebuie să primească după sufletul său! Iartă și iubește pe cel care vrea să se schimbe, dar nu te deschide niciodata în fața celor care nu te merită!”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!