O pildă despre modul în care dușmanii, fără să-și dea seama, vă pot face bine

O pildă despre modul în care dușmanii, fără să-și dea seama, vă pot face bine

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 February 2021 in De SufletPildeViata

Într-un stat, oamenii credeau atât de mult în soartă încât aveau un obicei: fiecare condamnat la moarte înainte de executare era rugat să tragă la sorț. În geantă erau doar 2 frunze pe care scria – „Viață” și „Moarte”. Dacă condamnatul scotea prima frunză, el era grațiat. Dacă scotea a doua frunză – sentința era executată imediat.

Astfel, fiecare condamnat a avut speranță până în ultimul moment, iar judecătorii au avut un vot suplimentar „de sus” pentru sau împotriva deciziei lor.

S-a întâmplat ca o persoană să-și înceapă propria afacere, a început să crească puțin și, odată cu succesul, așa cum se întâmplă adesea, au apărut dușmanii. Mai întâi au reușit arestarea lui pentru calomnie și apoi semnarea sentinței de moarte.

Știind că persoana condamnată are întotdeauna șanse de mântuire, au luat o frunză cu inscripția „Viață” din pungă și au adăugat alta cu inscripția „Moarte”. Astfel, dușmanii nu i-au lăsat omului nicio șansă de a scăpa – indiferent de ce frunză ar fi scos, îl aștepta o sentință la moarte.

Dar bărbatul avea și prieteni. Aceștia au aflat despre intrigile dușmanilor, au venit până la condamnat în închisoare și i-au spus că au fost puse în geantă două frunze cu textul „Moarte”. Prietenii l-au sfătuit să le spună judecătorilor despre acest lucru și să insiste să verifice punga.

Dar, în mod ciudat, condamnatul a fost încântat de această veste, și le-a cerut prietenilor să nu spună nimănui despre asta, și i-a asigurat că se va salva. Prietenii au crezut că, înainte de moarte, omul nostru a luat-o razna, dar i-a convins să rămână tăcuți.

A doua zi dimineață omul a ales o frunză și … a fost eliberat.

Atât prietenii, cât și dușmanii, știind despre cele două condamnări la moarte din geantă, erau nedumeriți: cum putea să iasă dintr-o situație atât de lipsită de speranță?

Însă bărbatul a făcut asta: scoțând o frunză din pungă, el, fără să o citească, a înghițit-o imediat. Judecătorii nu au avut de ales decât să vadă ce frunză a rămas în pungă. Și din moment ce pe frunza din pungă scria „Moarte”, s-a stabilit oficial că persoana respectivă a tras „Viață”.

Astfel, dușmanii, pregătind moartea sigură pentru pentru acest om, l-au condus involuntar la mântuire.

Nu uitați: dușmanii nu apar din întâmplare în viața noastră. Dacă îi ai, înseamnă că meriți să fii invidiat. Și orice persoană talentată va avea întotdeauna dușmani – numai datorită faptului că ei nu au avut același noroc.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!