O femeie puternica nu se umileste, nu pierde timpul regretand si stie cand trebuie sa plece!

O femeie puternica nu se umileste, nu pierde timpul regretand si stie cand trebuie sa plece!

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 April 2020 in Relatii

Femeile puternice scriu istorie. Ele sunt greu de îngenuchiat. Aceste femei nu se dau bătute și lor nu le este frică de greutăți. Ce calități deține o femeie cu un caracter puternic?

Ea își trăiește viața pe care și-o dorește. Nu contează: e căsătorită sau nu – ea trăiește așa cum îi place. Nu așteaptă nimic să i se ofere gratis. Depune efort pentru a obține ceea ce dorește.

Face primul pas. Poate să se apropie de un străin și să-l salute, să-i spună șefului că merită să i se mărească salariul. Are curaj și își asumă riscul de a auzi răspunsul „nu”.

Nu se umilește. Sunt puțini oameni care se plac cu toate imperfecțiunele pe care le au. O femeie curajoasă este conștientă că există cineva mai frumoasă, mai suplă, mai inteligentă decât ea. Știe că nu o caracterizează fizicul, ci caracterul și inteligența pe care o deține.

Nu are nevoie de un bărbat, chiar dacă este pregătită pentru o relație. Într-o societate în care singurătatea este privită ca pe o boală, ea se simte bine singură. O femeie puternică nu este în căutarea unui salvator. Nu este în căutarea nimănui. Dar va fi fericită să-l găsească pe cel care o va înțelege și o va respecta.

Nu pierde timpul regretând. Fiecare dintre noi are momente în viață pe care ar dori să le schimbe, dar femeia curajoasă știe că trecutul nu poate fi schimbat, doar poate învăța lecții și poate să nu mai repete greșelile.

Știe să-și mențină poziția. O astfel de femeie nu va tolera comportamentul indiferent față de ea, ca apoi să plângă seara pe ascuns. Știe ce vrea cu adevărat de la o relație și nu se lasă manipulată emoțional.

Știe când trebuie să plece. E conștientă că o relație nu poate dura mereu până la ultima suflare, de aceea atunci când nu mai funcționaează nici un copromis, pur și simplu pleacă.

Prețuiește viața și este realistă. Flirtează pe rețelele de socializare, dar atunci când un bărbat nu e pregătit și nu dorește să o cunoască mai bine, ea își vede de drumul ei, nu are timp de pierdut.

Nu se preface și nu se dă în spectacol. Știe care sunt capacitățile sale. Nu pare ceea ce nu este. Știe să fie feminină și pasională. Te cucerește cu inteligența, curajul și înțelepciunea sa.

Este mândră de ea. Continuă să aibă grijă de aspectul ei exterior și de mintea sa. Citește, face sport, duce un mod de viață sănătos. Nu încetează nici o clipă să strălucească și știe că ea poate mult mai mult.

Nu se consideră o victimă. Atunci când suportă un eșec, învață din greșeli și nu le repet în viitor. Își asumă consecințele, iar fiecare nereușită o face mai puternică.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

FEMEIA, ca o FLOARE.

Unele femei sunt ca florile revărsate pe câmp văratec. Vesele şi firave ca clopoţeii. Cu o faţă senină şi un zâmbet de cling, cling, cling.

Un câmp de clopoţei îţi încântă neapărat privirea şi cugetul. Unii îi culeg, alţii îi pictează, fac poze, le păstrează ca fon de ecran.

Alte femei sunt ca florile cultivate pentru ocazii speciale. Ca trandafirii, bunăoară. îi sădeşti cu grijă, îi uzi, îi miroși harnic, îi admiri. îi dăruieşti.

Mai există un soi de femei ca florile de care nimeni nu ştie. Nimeni nu a auzit. Nici unde înfloresc, nici când înfloresc, şi, mai ales, cum înfloresc. Ele, fie că cresc de capul lor în poiene virgine, se înalţă sau lăţesc, înfloresc sau nu când le atinge sorocul. Fără ca să bucure un ochi, un nas, o gură. Fie că … au noroc.

Pentru că e aşa de când lumea, dacă există flori rare, apoi se găsesc şi grădinari pe potrivă. Din cei care iubesc toate florile, dar mai cu seamă florile rar cunoscute, rar întâlnite, rar mirosite. Dacă se întâmplă să întâlnească o floare neidentificată, o aduce neapărat acasă. O îngrijeşte cu răbdare, de la rădăcină la frunzuliţă şi aşteaptă să înflorească … cu dragoste, cu nădejde, cu răbdare potolită.

Unii aşteaptă ani la rând.

Iar când vine clipa să înflorească floarea, poate că nu e nici veselă ca clopoţeii, nici catifelată ca trandafirul, nici măcar parfumată cum îi stă bine unei flori.

Neînsemnată şi banală pentru o lume toată, însă cea mai minunată floare pentru grădinar. Pentru că în mâinile lui a înflorit. Şi în sufletul lui.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!