O femeie puternica iarta, dar nu uita… chiar daca supararea trece, semnele raman in suflet …

O femeie puternica iarta, dar nu uita… chiar daca supararea trece, semnele raman in suflet …

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 February 2020 in Dezvoltare Personala

Psihologie: Iata cele 10 caracteristici pe care o femeie puternica le poseda:

1. O femeie puternica: Cauta mereu oportunitati de a creste

Femeile puternice au invatat ca unicul impediment in ceea ce priveste succesul lor sunt actiunile. Din acest motiv, se indreapta mereu catre propriul obiectiv, chiar si daca fac acest lucru cu pasi mici.

Orice ar face, nu se opresc niciodat si stiu ca succesul nu vine de la sine. Ele avanseaza pentru a se auto-imbunatati.

2. O femeie puternica: Nu se lasa conditionata de catre ceilalti

In general, femeile sunt bombardate cu mesaje care le fac sa se simta neadecvate; daca nu se adapteaza la anumite stereotipuri, risca sa cada in nesiguranta. Dar femeile puternice stiu foarte bine cine sunt ele si nu au nevoie sa se inscrie in prescripte sociale, publicitare ori mediatice sau idealuri propuse de altii pentru a se simti bine in pielea lor. Femeile puternice stiu cat valoreaza!

3. O femeie puternica: Nu se multumeste cu o situatie defavorabila daca stie ca merita mai mult

Femeile puternice si-au invatat lectiile de viata bine, ele stiu ca nu trebuie sa ramana in situatii unde nu sunt apreciate la adevarata lor valoare. Au realizat ca a ramane in locuri sau in relatii afective unde sunt sub-apreciate inseamna o adevarata pierdere de timp. Stiu cat merita, ca merita si actioneaza in concordanta cu aceasta perspectiva. Au invatat ca a tinti mereu catre “mai sus” inseamna sa evite durerea esecului si a agatarii de oameni sau situatii care de fapt sunt in defavoarea lor.

4. O femeie puternica: Elimina din viata sa oamenii toxici

Femeile puternice au inteles ca pentru a fi bine cu ele insele este necesar sa se indeparteze de persoanele care le fac rau, de persoanele care traiesc din a-i critica pe altii si care sunt dependente de situatii dramatice.

Au invatat ca este necesar si sanatos sa puna limite pentru a se elibera de bagaje emotionale care nu le apartin. Au inteles ca aceasta atitudine le poate ajuta sa isi atinga propriile visuri si obiective.

5. O femeie puternica: Iarta dar nu uita…

Femeile puternice au invatat sa ierte, fara insa a trece cu vederea, pentru ca stiu ca orice experienta este de fapt o lectie de viata importanta. Au inteles ca a ierta este un dar pe care si-l fac lor insile, ca a ierta inseamna liniste si a trai un prezent mai impacat, cu ochii spre un viitor mai bun.

Chiar si asa, nu uita ce anume le face rau si au invatat sa puna bariere sanatoase fata de persoanele care au inteles ca nu merita increderea lor.

6. O femeie puternica: Nu ii pasa ce gandesc altii

Femeile puternice stiu foarte bine ca nu trebuie sa cada in plasa parerilor celorlalti si ca fericirea lor nu depinde de gandurile pesimiste ale altora. Pana la urma ele stiu clar ca succesul sau esecul depind doar de forta propriilor lor decizii.

7. O femeie puternica: Stie ca nu e perfecta

Nimeni nu e perfect iar din acest motiv, femeile puternice au capacitatea de a se accepta pe ele insele exact asa cum sunt; ele isi cunosc foarte bine atat punctele forte cat si slabiciunile.

Acest lucru le ajuta sa se adapteze cu usurinta ceea ce inseamna, chiar daca vi s-ar parea ciudat, a-ti trai viata in plenitudine. Pentru aceste femei, sa isi piarda timpul preocupandu-se pentru ceea ce nu sunt, este o chestiune absurda si apoi, viata este prea scurta ca sa ne-o consumam cu astfel de ganduri.

8. O femeie puternica: S-a descoperit pe ea insasi

„Uneori este nevoie sa ajungi la punctul unde nu mai ai nicio lacrima de varsat si atunci schimbarea incepe.” Aceste femei si-au descoperit uimitoarea forta interioara depasind situatii dificile. Drumul care le ajuta pe femei sa isi gaseasca forta interioara este diferit pentru fiecare dintre ele, dar pentru multe, acesta ramane ascuns, fiindca lor le este teama sa se intoarca cu fata la zid.

9. O femeie puternica: Se inconjoara de persoane optimiste

Femeile puternice au inteles ca o viata fericita se bazeaza pe relatii interpersonale DE CALITATE. Ele au o retea de prieteni si rude pe care se pot baza si in care isi pun increderea. Nu se tem sa ceara ajutorul si sa impartaseasca problemele sau perioadele lor benefice si cu altii.

10. O femeie puternica: Are o atitudine pozitiva

Cand vorbim despre pozitivitate, este important sa mentionam ca aceasta este o arma cu doua taisuri. Sunt persoane care pun in practica o pozitivitate nerealista, cum ar fi a se gandi ca lucrurile se rezolva de la sine sau ca ce e frumos li se intampla celor care isi doresc cu intensitate.

Nu este si cazul femeilor puternice. Ele inteleg ca viata lor asa cum si-o doresc presupune si un efort sau actiuni care vin din partea lor. La fiecare pas transmit acea pozitivitate care este alimentata de curaj si entuziasm.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!