O femeie după vârsta de 40 de ani are nevoie de vitamina B12 ca aerul! Semne ale deficienței de vitamina B12

O femeie după vârsta de 40 de ani are nevoie de vitamina B12 ca aerul! Semne ale deficienței de vitamina B12

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Studiu: 4% dintre femeile cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani suferă de deficit de vitamina B12, iar un procent și mai mare din dintre acestea ignoră simptomele alarmante ale deficitului de vitamina B12. Vrei să ai un păr frumos, o piele sănătoasă și un sistem nervos stabil? Citiți articolul nostru și aflați toate secretele!

Adesea, din cauza agitației zilnice, nu suntem atenți la semnalele corpului nostru, ignorându-le sau încercând să dăm vina pe stres. Dar de foarte multe ori starea de sănătate a unei femei de peste 40 de ani este influențată de alte motive decât cred acestea. În acest articol, vă vom vorbi despre 14 simptome care indică un deficit de vitamina B12 într-un corp feminin fragil.

Vitamina B12 este numita și cianocobalamina în termenii de specialitate.

1. Amețeli și pierderea echilibrului

Femeile care apelează cel mai adesea la neurologi cu probleme de amețeli, nivelul vitaminei B12 este foarte scăzut. Și întrucât cianocobalamina afectează învelișul de mielină a nervilor, deficiența sa în organism amenință deteriorarea ireversibilă a nervilor, urmată nu numai de amețeli frecvente, ci și de o pierdere completă a echilibrului.

2. Au început problemele cu unghiile și părul

Părul a devenit fragil, ars și cade? Cumpărarea unui șampon scump nu va duce la nimic! Unghiile se rup și devin mai subțiri? Este timpul să cumpărați un complex de vitamine B!

3. Senzație de slăbiciune musculară și oboseală constantă

Lipsa vitaminei B12 cauzează oboseală generală și dorința constantă de a dormi. Fără cianocobalamină, corpul unei femei are nevoie de odihnă, chiar și dimineața după un somn lung.

4. Dispnee

Acest simptom neplăcut este una dintre consecințele anemiei cauzate de deficitul de vitamina B12. Hemoglobina insuficientă îngreunează livrarea de oxigen către țesuturi, forțând astfel plămânii să lucreze mai mult pentru a putea acoperi nevoia organismului de oxigen. Și astfel vor apărea dificultățile de respirație.

5. Probleme periodice de vedere

Este dificil să vă concentrați asupra unui lucru, aveți o senzație de bifurcație și estompare? În deficiența severă de vitamina B, vasele retiniene și chiar nervul optic pot fi afectate.

6. Cearcănele

Încălcarea hematopoiezei și distrugerea celulelor sanguine duce la eliberarea bilirubinei pigmentare biliare. Rezultatul – pielea femeilor devine palidă și apar cearcăne sub ochi.

7. Furnicături și amorțeală la nivelul extremităților

Una dintre manifestările comune ale semnelor neurologice ale deficitului de B12 și anemiei este amorțeala brațelor și picioarelor, furnicături și chiar convulsii. Dacă aveți simptome dureroase și neplăcute, ar trebui să consultați imediat un neurolog.

8. Schimbări de dispoziție și probleme de memorie

Vitamina B12 este implicată în producerea de hormoni ai fericirii – serotonină și dopamină. Schimbările de dispoziție și problemele de memorie pot apărea când aveți o deficiență pe termen lung, chiar și una bun normal.

9. Schimbarea aspectului limbii

Ai observat o nuanță roșie aprinsă a limbii și o senzație neplăcută de arsură? Nu mai simți bine gustul? Deficitul de vitamine duce la modificări externe și interne în structura limbii.

10. Probleme cu inima

Mai întâi, vizitați un specialist și înțelegeți cauzele bolii. În al doilea rând, adăugați în alimentație produse bogate în vitamina B12. În al treilea rând, cumpărați un complex de vitamine B.

Tratamentul deficitului de vitamine

Dacă aveți simptome de deficit de vitamina B12, este recomandat să consultați un specialist pentru examinare. Numai un medic va putea să o stabilească diagnosticul, auto-medicația în această situație poate duce la mai multe probleme.

Tratamentul principal ar trebui să vizeze normalizarea alimentației. Meniul zilnic ar trebui să includă:

  • brânză;
  • lactate;
  • carne, vânat;
  • ouă;
  • fructe de mare.

Vitaminele pot fi prescrise și pentru administrare intramusculară. Acest lucru este necesar dacă deficiența a provocat o tulburare a sistemului nervos.

Simptomele deficitului de vitamina B12 ar trebui să fie un motiv pentru a solicita ajutor profesional. Această patologie nu trebuie ignorată. Deficitul de B12 poate provoca dezvoltarea unor boli grave în corpul uman.

Acest articol are doar scop informativ. Consultați un medic înainte de a utiliza datele furnizate mai sus. Editorii nu garantează niciun rezultat și nu sunt responsabili pentru problemele sau alte consecințe care ar putea rezulta din utilizarea informațiilor furnizate mai sus.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!