Nutriționist: „Știți ce se găsește în stomac în timpul unei autopsii? Cafea nedigerată! “.

Nutriționist: „Știți ce se găsește în stomac în timpul unei autopsii? Cafea nedigerată! “.

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Există un oraș Merano la poalele Alpilor italieni. Poate ați auzit despre el la televizor, pentru că personalități de renume mondial merg adesea acolo deoarece există o clinică a unui nutriționist faimos – Henri Chenot. În clinica lui Henri Chenot oamenii sunt învățați să mănânce corect. Dr. Chenot este considerat un expert în alimentația sănătoasă și a scris multe cărți despre aceasta.

În plus, promovează exact acele principii pe care el însuși le urmează, și nu diverse trucuri publicitare.

Astăzi vă vom spune exact ce recomandă dr. Chenot prin alimentație sănătoasă. Am fost surprinși de multe lucruri, pentru că acestea contrazic ultimele tendințe în domeniul slăbirii. Dar, privind fețele fericite și sănătoase ale pacienților, înțelegeți că nutriționistul are dreptate în multe privințe.

Nutriție adecvată pentru o viață sănătoasă

Primul și cel mai important factor în alimentația sănătoasă este vârsta. Nu înălțimea sau greutatea ci numărul de ani. Metabolismul se modifică la fiecare 7 ani și este foarte important să ținem cont de acest factor. Dr. Chenot împarte oamenii în 5 tipuri, în funcție de psihotip și probleme de sănătate. Ține-ți cont: – nu există sfaturi universale pentru toată lumea. Există pur și simplu un cadru în jurul căruia se construiește alimentația ta individuală.

„Oamenii mă sună și îmi cer niște sfaturi generale. Și le cer să-mi povestească pe larg despre stilul de viață, vârstă și așa mai departe. Nu există un sfat unic pentru toate! Majoritatea oamenilor sunt nebuni, 2 din 3 medici sunt proști, sau lucrează în interesul companiilor farmaceutice. De aceea, medicii întreabă: „Care sunt problemele tale?”, iar apoi prescriu o pastilă. Este treaba doctorului să descopere care sunt problemele tale.”

Una dintre greșeli este cafeaua. Acum există un cult al diferitelor băuturi de cafea și fiecare dintre ele este promovată. Slăbesc în greutate și detoxifica organismul. Iată ce crede Chenot:

„Cafea nu este cel mai bun mod de a începe ziua. Și nu contează de care este – neagră sau cu lapte. Un lucru interesant: dacă o persoană a băut cafea cu lapte înainte cu o zi, apoi a murit, la autopsie, se găsește întotdeauna cafea nedigerată cu lapte! »

Prin urmare, este mai bine să treci la ceai verde și să nu bei mai mult de o ceașcă de espresso pe zi sau și mai bine un ristretto. Cafeaua ar trebui să fie tare și, cel mai important, ar trebui să fie puțină. Și, în general, conform nutriționistului, nu trebuie să te supra încarci cu mâncare dimineața. Este important să începi munca stomacului dar nu trebuie să-l încărcați cât pentru toată ziua. Fără fulgi de ovăz, alte cereale și cu atât mai mult diverse brânzeturi și produse lactate în general.

„Eu însumi mănânc fructe la micul dejun. Încep dimineața cu o salată, iar la prânz cu carbohidrați: orez sau paste. Seara mănânc supă de legume, pește la cuptor sau pui, uneori carne de porc sau vită. Carnea albă este foarte sănătoasă. Cu cea roșie este puțin diferit. Însă o dată pe lună am grijă să fac o detoxifiere de trei zile.

Sunt sigur că tradiționalele trei mese pe zi sunt destul de suficiente. Dar totul depinde de cât de intens lucrați fizic. Dacă locuiești în sat și mergi dimineața la săpat câmpul, ar trebui să iei un mic dejun consistent. Iar dacă mergi la birou, mănâncă ceva ușor, precum fructe și ceai verde. Dar la prânz sau la ora unu după-amiaza, este necesar să mănânci mai bine.

O altă concepție greșită comună: nu poți mânca după ora șase. Astăzi, mulți oameni se culcă la ora două dimineața. A nu mânca în această seară lungă este o batjocură la adresa trupului. Dacă te culci la 10, este bine să iei ultima masă la 6.”.

Dieta de detoxifiere menționată mai sus nu durează mai mult de trei zile. Apropo, orice restricții alimentare ar trebui să înceapă cu, curățarea corpului. Această dietă se bazează pe fructe, legume, lichide și cereale. Cu ajutorul ei, sarea și grăsimile saturate sunt complet excluse din alimentație.

Mic dejun. O cană de fructe tocate și o cană de legume tocate. Alege-le pe cele care îți plac mai mult. La 30 de minute după masă, este bine să bei ceai verde.

Masa de prânz. Un fruct ca „aperitiv”. Salată de legume cu o lingură de ulei rafinat și suc de lamaie. 60 g de orez cu sos de legume.

Cină. Legume fierte la abur și 60 g de orez.

De asemenea, Henri Chenot critică opinia răspândită în prezent conform căreia cea mai sănătoasă pentru organism este hrana care se cultivă în țara ta. Nu ar trebui să refuzați produsele bogate în proteine ​​și vitamine doar pentru că sunt cultivate în Asia, nu în Europa și invers. Același lucru este valabil și pentru sezonalitate. Mâncarea ar trebui să fie variată.

„Consumul excesiv al unui singur tip de produs este foarte dăunător sănătății. În afară de asta contribuie la acumularea excesivă de grăsimi. Trebuie să mâncați o varietate de alimente, dar, desigur, să minimizați consumul de alimente dulci și făinoase. Dar nici nu-ți poți transforma viața într-o închisoare – bucură-te de mâncare! O dată pe săptămână îți poți permite totul. Eu, de exemplu, nu aș putea trăi fără vin roșu”.

Iar discursul nou împotriva glutenului este considerat de nutriționistul Chenot a fi nimic mai mult decât o mișcare puternică de marketing. Există un procent foarte mic de oameni care chiar au o intoleranță la gluten, alții doar urmează tendința, neînțelegând cu adevărat de ce. Iar în nutriție este important să înțelegem ce și pentru ce.

Henri Chenot ne sfătuiește să facem sport. Dar critică alergarea ne și sfătuiește să o înlocuim cu mers rapid, deoarece majoritatea oamenilor respiră incorect în timp ce aleargă. Și, în general, un sport sănătos nu ar trebui să provoace dificultăți de respirație.

Recomandă și meditația. Cel puțin 10 minute pe zi. Metabolismul nu este perturbat numai din cauza alimentației necorespunzătoare, ci și din cauza nervilor.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest produs nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!