Numerologie: Semnificatia numarului 13 in viata oamenilor, oare chiar atrage raul?

Știți, după 35 de ani sexualitatea şi romantismul la bărbați se manifestă în alte lucruri. În sens că, altele decât la 18 ani. Pe atunci cu un trandafir şi o sticlă de șampanie se formau familii. Chiar şi la 20 de ani “ai ochi frumoși” sau “te-am așteptat toată viaţa” funcționau excelent. Acum, nu mă mai surprinde nici curierul cu un buchet enorm de crini…desigur e frumos, însă…un buchet de verdeață de la piață, probabil m-ar fi făcut mai mult să zâmbesc. Înainte, aș fi izbucnit în lacrimi de bucurie, dacă cineva ar fi venit la mine sub fereastră pe capota unui automobil, cu flori. Însă, când a venit cu adevărat, scorpia cinică din mine nu s-a gândit decât la faptul că idiotul ăsta se va prăbuși, sau va da o mașină peste el şi în rezultat….”coboară idiotule de-acolo, vino să mănânci clătite!” Înainte îmi plăcea când nu mă observa. Acum nici eu nu-l observ pe cel care nu mă observă. Nici pe cel la care e totul complicat, nici pe cel care dispare fără să sune, nici pe cel care “nu se poate regăsi”. Anterior vroiam să mă admire pentru că pot face totul de una singură, nu mai rău decât un bărbat. Acum am nevoie de unul care însuși e bărbat, care va repara, va aduce, va face şi încă şi mâna ţi-o va săruta. Înainte parfumurile şi ursuleții de pluş erau în top. Acum…parfumurile deasemenea sunt de top, însă o tigaie în locul ursuleților cu siguranță ar fi fost bine. Înainte cei care spuneau că “sexul – nu e cel mai important”, îi consideram cei mai amabili prinți. Acum, îmi provoacă suspiciuni serioase… Sexy e atunci când e distractiv şi simplu, când e inteligent, când e grijuliu, sexy e atunci când nu se supără, când e sincer. Şi fidelitatea e sexy. Dar iată fleacurile de genul “umblă prin casă în ciorapi şi lenjerie” – nu mi se mai aruncă atât de mult în ochi. Un singur lucru nu s-a schimbat – e la fel de romantic şi vesel să te îmbrățișezi pe o bancă în parc. Doar să vii de acasă cu o plapuma şi un vin bun. Iar apoi să chemi un taxi, pentru că la vârsta noastră nu e deloc sexy să mergi beat la volan… Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Acelasi lucru în alte cuvinte

Pe o stradă din Paris stătea un orb cu o pălărie la picioare şi o plăcuţă de lemn pe care scria cu cretă albă: "Vă rog, ajutaţi-mă, sunt orb!". Un ziarist trecu prin zonă şi văzu foarte puţini bani în pălăria orbului. Fără să ceară încuviinţarea, luă plăcuţa de lemn, o întoarse pe dos, scrisese altceva si o puse din nou la picioarele orbului şi plecă. Spre seară, jurnalistul respectiv se întoarse pe acelaşi drum, trecând din nou pe lângă orbul care cerşea. Acum, pălăria lui era plină de bani. Şi monede şi bancnote. Cu simţurile dezvoltate din pricina lipsei de vedere, orbul recunoscu paşii ziaristului. Îl întrebă dacă el cel care i-a rescris mesajul de pe plăcuţă şi, dacă da, ce anume scrisese. Ziaristul răspunse: - Nu am scris nimic din ce ar putea fi în neconcordanţă cu anunţul dumitale, doar că am exprimat totul în alte cuvinte. Şi plecă liniştit mai departe. Orbul a aflat foarte târziu ce scrisese ziaristul pe plăcuţa de lemn. Mesajul era următorul: "Şi astăzi e primăvară în Paris, şi eu tot nu o pot vedea..." Morala - De multe ori daca schimbam modul in care spunem un lucru putem schimba si modul in care acest lucru este inteles. Mare grija la cuvinte, dragii mei! Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Numerologia este știința care se ocupă cu semnificația numerelor și influența lor în viața umană. Pentru fiecare cercetător sau cunoscător al numerologiei, numărul în sine deține o informație, o vibrație, un cod, un simbol care, interpretat corect, poate dezvălui destine, caractere, poate oferi soluții și cunoaștere spirituală.

Numerologia opereazã cu numerele de la 1 la 9, la care se adaugã numerele maestre (11, 22, 33, 44 etc.) dar, pe lângã acestea, mai sunt o mulțime de numere compuse. În trecut, pentru cifre nu existau simbolurile de azi și pânã la apariția cifrelor arabe se foloseau literele care aveau și însemnãtate numericã.

Pitagora spunea în lucrările sale că “toate lucrurile pot fi exprimate în termeni numerici, deoarece în cele din urmă totul se reduce la numere. “

Dintre sutele și miile de combinații ale numerelor, una este de temut: cifra 13. Dar este cu adevărat această cifră atât de nefastă? 13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii care duce la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale.

Calendarul mayaș este divizat după numărul 13. Pentru mayași anul avea 13 luni și 13 zodii. 13 este numărul de cer pentru azteci. Mexicul antic împărțea timpul în cicluri de 52 de ani, în patru perioade de treisprezece ani. Ei au avut și o săptămână din treisprezece zile. Treisprezece a fost, pentru azteci, un număr ce semnifica timpul, ceea ce a reprezentat finalizarea seriei temporale.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

La creștini, la Cina Cea de Tainã au fost 12 invitați (Apostolii). Dar a venit și al 13-lea – Iuda Iscariotul, care l-a trãdat pe Iisus. La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Legenda spune că Filip al II-lea, rege al Macedoniei 356-336 î.e.n., a adăugat statuia lui la cele douăsprezece statui reprezentând zeii principali ai mitologiei grecești. La puțin timp după acest eveniment, a fost asasinat pe câmpul de luptă în campania împotriva Persiei.

În mitologia popoarelor nordice din Europa, există legenda celor 12 zei, invitați la ospățul din Valhalla, paradisul zeului Odin, unde acesta își avea palatul. La ospăț, a apărut neinvitat un al 13-lea, pe nume Loki, care neavând loc la masă l-a ucis pe unul dintre ceilalți 12, respectiv Walder. Loki a rămas în tradiție ca fiind zeul răului și al conflictelor, iar cifra 13 ca fiind aducătoare de ghinion. (foto stânga – zeul Odin)

Publicitate

13 este ziua în care au fost arestați Cavalerii Templieri, în 1307. În 1314 Marele Maestru Templier Jacques de Molay este ars pe rug. Se pare că, datorită influenței puternice asupra populației de rând a imaginii Cavalerilor Templieri, acesta este motivul pentru care i s-a conferit o semnificație aproape mistică, malefică a acestui număr.

Prin prisma ei și a Tarotului numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

Istoric vorbind, au existat 13 cantoane inițiale în Elveția, 13 landurile inițiale ale Republicii Federale Germania și 13 state inițiale în SUA (unindu-se au format Statele Unite ale Americii ). Deviza: E Pluribus Unum conține 13 litere, Vulturul American are 13 pene la fiecare aripă, iar când George Washington a înălțat pentru prima dată drapelul republicii, au fost trase 13 slave de tun. Conotațiile lugubre ale lui 13 au făcut ca la Londra de exemplu, să nu existe acest număr la apartament, sau la casă și nici rândul 13 la cinematografe sau teatre.

Dintre personalitățile lumii, poetul rus A.S. Puskin a fost marcat de numărul 13. Când avea 13 ani, se nãștea Natașa Goncearova, aleasa inimii lui. Cãsãtoria lor a avut loc la 18 februarie 1831. Dacã anul 1831 se împarte în douã, acest an indica 18 (vârsta miresei ) și 31 (vârsta mirelui). Iar 31 este inversul lui 13! Cifra 13 a urmãrit și descendenții poetului. Fiul lui cel mare, colonelul Alexandr Alexandrovici s-a aflat la comanda regimentului 13 husari, apoi a fost avansat la gradul de general și a comandat brigada I din divizia a 13-a de cavalerie. Generalul a avut 13 copii. Fiica cea micã a poetului a murit în anul 1913.

Și numerele 26 (13×2), 27 și 37 au avut tangențã cu evenimentele din viața poetului. Pe 26 ianuarie 1837 Puskin a trimis o scrisoare baronului Dantes prin care îl provoca la duel.

Pe 26 noiembire1863 moare soția lui. Enigmatic acest joc de cifre: într-o zi de 26 se naște poetul, iar soția sa moare într-o zi de 26. Într-o zi de de 27 s-a nãscut soția lui , într-o zi de 27 a fost rãnit mortal alesul inimii ei.

Nu se știe dacã poetul a avut sau nu vreo presimțire în legãturã cu tragicul lui sfârșit. Cert este cã el a fost puternic marcat de ceea ce i-a prezis o ghicitoare: ” va trãi mult dacã la vârsta de 37 ani nu va avea un necaz pricinuit de un cal alb, un cap alb sau de un om alb și de aceștia trebuie sã se ferascã”.

În mai 1836, din Moscova el scria soției sale : ”Este ultima mea scrisoare, alta nu vei mai primi ”. Asa a și fost…

Pe lângã faptul cã a fost unul dintre cei mai mari lirici ai literaturii universale, pe lângã firea lui extrem de superstițioasã, Puskin a fost și un tainic prezicãtor. Se spune cã el a prezis cu exactitate revoluția din 1917.

Conform lui R. Allendy, psihanalist și homeopat francez: “13 este mecanism de organizare care susține Universul într-un mod permanent de oscilații și care îl conduce pe acesta să se specializeze în natură”.

Surse selective: descopera.ro www.observatorul.com, www.superstitii.ro, www.ziare.com

Publicitate
Alte Articole
Numerologie
"In tramvai este ca in viata: te inghesui, te strecori, cand s-apuci un loc in fata, tocmai bine cobori." – Camillo Sbarbaro Toate nemultumirile, nefericirea, sentimentul ca nu e de ajuns niciodata, pleaca de la faptul ca nu mai ai incredere. In tine, in ceilalti, in viata. Ai plecat de langa tine, cum mult timp in urma. Si cu fiecare zi, distanta a crescut. Ai invatat cum sa cauti afara tot ce ai nevoie. Cum sa sapi dupa raspunsuri, cum sa crezi doar ce-ti spun altii, despre tot. Sa ingurgitezi ce-ti livreaza societatea, sa te raportezi la reperele agreate de niste oameni, care nu si-au dorit altceva, decat sa obtina, la randul lor, control si recunoastere si atentie, fiind la fel de neincrezatori ca si tine. Inca de mic, in familie sau la scoala, ai invatat despre parerile altora despre ceva sau cineva. Inclusiv despre istorie, religie, viata, chiar despre tine. Si acum cand vorbesti, de cele mai multe ori exprimi cuvintele si parerile altcuiva. Ai devenit cineva care cauta ca oamenii din jur, rezultatele, succesele, raspunsurile si parerile altora, sa-l confirme, sa-i spuna si sa-l convinga ca e bun de-ajuns. Dar parca niciodata nu e suficient. Si uneori cazi. Si te ridici si alergi mai departe, sperand ca la urmatorul popas (succes) vei gasi ceea ce cauti. Nadajduind ca va veni cineva care sa-ti umple golul, sa-ti aduca fericirea si linistea. Si iar ajungi acolo unde ai dorit, si iar nu e de-ajuns. Alergi dupa ceva ce parca nu reusesti sa prinzi niciodata. Ceva ce, chiar daca gasesti, dureaza prea putin, si mereu iti scapa printre degete: fericirea! In mintea ta si-a facut loc iluzia "intr-o zi, candva, voi fi fericit". Mintea iti piune pe tava tot felul de iluzii. Ea e bine antrenata si nu oboseste niciodata sa gandeasca, sa analizeze, sa compare, sa judece, sa caute, sa astepte, etc. Doar asa ai fost invatat, ca trebuie sa fii rational, sa alegi mereu dupa o analiza indelunga, ca asa e bine. Nu ti-a spus nimeni de ce. Doar ca "asa trebuie", "asa e bine". Cate nu am inghitit cu totii, fara sa trecem cu adevarat prin filtrele proprii? Cate platitudini si truisme, rulate din generatie in generatie, poate mii de ani, nu am primit in mintea noastra? Si am devenit o lume plina de oameni care asteapta sa fie salvati, care nu au incredere, care se lasa ghidati de frica si neincredere, care cauta mereu implinirea in ceilalti. Iti dai seama? Poti sa vezi imaginea de ansamblu, poti privi cadrul larg? Daca fiecare dintre noi asteapta sa fie validat de ceilalti, iar acestia asteapta si ei sa fie validati, astfel ca fiecare asteapta confirmarea si increderea din alta parte, iti dai seama ca nicaieri in toate astea nu exista nici bruma de adevar? Pentru simplul fapt ca eu nu sunt in locul tau si nu traiesc experienta ta, nu pot sa-ti spun ce e bine pentru tine, nu te pot convinge ca esti bun de ajuns, pana ce asta nu vine din tine, pana ce tu nu esti sigur de asta. In plus, nu pot sa-ti dau ceva ce nici eu nu am, nu-i asa? Lumea a devenit plina de minciuni, e o minciuna. Fiecare, cu rare exceptii, pretinde ca stie ce e bine pentru altii, fiecare emite pareri care nu-i apartin, fiecare este intr-un fel in care n-ar vrea sa fie, dar il alege pentru ca e convins ca asa "trebuie" sau ca nu are de ales. Faptul ca am lasat mintea sa conduca, ne-a facut sa ne inchidem tot mai mult inimile. Faptul ca am asteptat mereu din afara sa ne fie validate alegerile si propriile raspunsuri, ne-a facut sa ne indoim tot mai mult de noi. Faptul ca mereu am crezut ce ne-au spus altii ca e bine pentru noi ne-a sporit neincrederea in noi si in capacitatea de a alege si de a ne asculta inima. Privind mereu in afara, ai uitat sa privesti inauntru. Cautand sa umpli golul, ai gasit mereu un gol si mai mare. Stii de ce? Pentru ca ce cauti nu este acolo unde cauti. Ce cauti poti gasi doar inauntrul tau. Viata ta este capodopera ta, nu a altora. Creeaza-ti-o singur. Alege singur, ai incredere in tine si in viata si in Inteligenta Suprema care asteapta doar un semn pentru a-si face lucrearea prin tine. Esti Maestru, esti Divin. Aminteste-ti asta. Ia-ti atentia de acolo, de afara, inceteaza sa cauti in exteriorul tau. Inceteaza sa faci pe plac egourilor altora, fa-ti pe plac mai intai tie. Tu inainte de toate. Pentru ca inainte sa faci bine altora, trebuie sa fii tu bine! Traieste viata pentru care ai fost creat! In libertate, cu putere si incredere in tine, in iubire si armonie! Cu cat mai ancorat in inima ta vei fi, cu atat iti va creste mai mult increderea in tine, iar viata va fi minunata acum si aici, nu atunci, candva! Fii asa cum vrei cu adevarat sa fii. Fii adevarat! Fii tu! Intoarce-te la sursa fericirii, intoarce-te in tine! Nimeni nu-ti poate da nimic, pentru ca ai deja! Ai incredere ca esti exact unde trebuie, cand trebuie! Ai incredere in viata, in Dumnezeu, in oameni! Ai incredere ca totul e bine chiar acum! Ai incredere in tine! Nico Svârlefus, sursa: astrocafe.ro Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!