Nu vedem lucrurile asa cum sunt ele, ci asa cum suntem noi. Suntem ceea ce gandim

Nu vedem lucrurile asa cum sunt ele, ci asa cum suntem noi. Suntem ceea ce gandim

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 March 2018 in De Suflet

Cand am citit prima oara aceasta fraza am avut o nedumerire. Cum adica suntem ceea ce gandim? Cum adica ceea ce gandesc ma defineste? Stiam ca faptele sunt cele care vorbesc despre mine, dar pentru a ajunge la actiune parcurg mai multi pasi. Si totul incepe de la gand.

Gandul este cel care sta la baza cuvantului. Gandul este cel de la care pleaca actiunile noastre.

Intotdeauna ne judecam si ne privim dupa rezultatul actiunilor noastre si rareori luam in considerare ceea ce am gandit cand am plecat pe drumul respectiv. Ce gandim? Cum gandim? Care sunt ideile care apar primele in special in momentele mai dificile? Sunt ele negative sau pozitive? Avem incredere in noi sau de indoim de reusita?

Gandurile noastre sunt creatoare ale realitatii in care traim. Gandurile sunt exprimate prin cuvinte si cuvantul confera putere gandului. Felul in care formulezi gandul este foarte important. Forma in care asezi cuvintele si cum le folosesti, fie cand te referi la propria persoana, fie cand vorbesti cu ceilalti.

Mintea umana este un pamant fertil pentru samanta numita cuvant. Aminteste-ti de cate ori cuvintele cunoscutilor tai ti-au schimbat starea de spirit. De exemplu, esti prost dispus si un prieten iti face un compliment prin care reuseste sa te binedispuna. Acelasi lucru se intampla si invers. Aminteste-ti de cate ori ti-ai modificat dispozitia cand gandurile despre tine au fost pozitive…sau negative.

Formularea si folosirea cuvintelor reprezinta inceputul la care se adauga emotia. Emotia este cea care confera energie gandului. Fiecare gand, fie el pozitiv sau negativ se transforma in realitate atunci cand este purtat pe aripile emotiilor. De fapt, emotia este cea care se transforma in gand. Emotia este doar energie in forma pura. Modul in care folosim emotiile si le transpunem in realitate confera nuante pozitive sau negative. Aici putem spune ca iubirea este pozitiva, iar ura este negativa pentru ca fiecare are un context specific in care se exprima.

Cum putem sa ne schimbam viata prin gandire? Si mai ales cum putem sa folosim gandirea intr-un sens pozitiv?

Marea majoritate a gandurilor sunt indreptate spre propria persoana. Vorbesti cu tine, despre tine, te intrebi, iti raspunzi, traiesti intr-o realitate despre care crezi ca este a tuturor. La acest nivel poate interveni schimbarea. Modifica modul in care-ti vorbesti, cuvintele pe care ti-le spui, gandurile pe care le nutresti despre tine si atunci viata ta se schimba. Orice gand bun si iubitor despre tine aduce o crestere a energie si o modificare a atitudinii exterioare. Aceste ganduri iti confera incredere in sine si puterea de a-ti transforma visele in realitate.

De cele mai multe ori suntem influentati de ceea ce spun ceilalti despre noi. Aceste cuvinte au importanta pentru ca traim cu impresia ca ele reprezinta o proiectie a propriilor ganduri. De fapt fiecare traieste in realitatea lui, cu gandurile lui si exprimarile proprii. Oare avem nevoie de altii ca sa ne spuna cum suntem? Oare ceilalti ne cunosc mai bine? Daca raspunsul este negativ de ce continuam sa ne lasam “otraviti” de gandurile altora?

Acelasi lucru se intampla si in sens invers. Oare putem cunoaste un om atat de bine incat sa exprimam o parere despre el ? Daca raspunsul este negativ de ce continuam sa-i ‘otravim’ pe ceilalti ? In acest context se produce o alta schimbare prin folosirea adecvata a gandirii, in principal a gandirii pozitive. Cuvantul pozitiv ca rezultat al gandirii pozitive are efecte benefice atat asupra celui care exprima cat si asupra celui care primeste.

Inainte de a exprima gandurile negative despre cineva imagineaza-ti ca tu esti cel care primeste aceste cuvinte. Cum te-ai simti ? Cum ai reactiona ? Apoi identifica la persoana respectiva un lucru pozitiv. Exprima-l. …Te las pe tine sa observi rezultatul acestui exercitiu.

Folosind gandirea pozitiva am invatat despre mine anumite lucruri. Sunt exprimate ca o marturisire pentru ca le privesc ca pe o parte negative a gandirii pozitive.

Recunosc faptul ca nu reusesc sa pastrez pemanent o atitudine pozitiva si uneori exercitiul de mai sus se pierde printre norii emotiilor puternice. Recunosc ca uneori gandurile despre mine sunt negative si orice incercare de a le transforma nu are sorti de izbanda. Recunosc ca influentele exterioare sunt puternice mai ales cand vin de la persoane dragi. Recunosc ca este dificil de pastrat un echilibru intre pozitiv si negativ.

Cel mai important este ca sunt ceea ce gandesc si ca gandirea pozitiva mi-a schimbat viata in bine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!