Nu vă înconjurați cu oameni care nu vă apreciază.

Nu vă înconjurați cu oameni care nu vă apreciază.

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologieSfaturi

În titlu este citatul lui Paulo Coelho, care este apreciat de milioane de oameni. Cu toate acestea, el nu este doar pozitiv și inspirațional, ci și destul de dur și direct.

Chiar dacă abilitatea de a renunța la ceva în plus, de a recunoaște în mod onest nevoia de a tăia și înlătura ceva, este dificil, acesta mai este, de asemenea, a componentă a inspirației. Te inspiră să fii liber, te inspiră să fii fericit și să-ți revitalizezi viața.

Până la un anumit punct, puteți încerca să le demonstrați acestor oameni că sunteți valoros, necesar, bun, că puteți fi iubiți și așa mai departe. Dar pentru ei, asta este indiferent, nu contează și nu este interesant.

Paulo Coelho a remarcat corect că viața voastră, din cauza lor, a devenit puțin gri. Dar depinde de voi – dacă va rămâne așa pentru mult timp sau se va schimba ceva.

1. O bună stima de sine nu i-a făcut rău nimănui în viață.

Să vă stabiliți limite la timp. Să vă spuneți „Stop” atunci când simțiți că vă pierdeți pe voi înșivă, doar pentru a face pe plac altora. Să plecați de acolo unde nu sunteți necesar. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați ca persoană, să nu vă trădați pe voi înșivă.

Dar din cauza dependenței de iubire, a auto-evaluării scăzute, a neacceptării de sine, puteți să vă ruinați cu adevărat viața. Vă puteți scufunda în acest obicei atât de mult, încât să nu vă mai recunoașteți.

2. Oare merită acești oameni să fie ridicați la rangul de idoli?

Cine sunt acești zei? Ce statute sociale și resurse unice au ei? Această aureolă din jurul capului lor este creată în imaginația voastră. Poate că este timpul să demontați idealurile inventate. Aceștia sunt doar oameni, care au defecte și slăbiciuni, .

3. Este important în această viață să trăiți fericit și să experimentați mai multă bucurie.

Acei oameni care nu vă observă și nu vă aleg în mod constant, vă ajută cumva să vă îmbunătățiți viața? Chiar dacă indirect, ei o umplu cu durere și suferință.

A face alegeri este important. Nu împotriva lor, ci în favoarea fericirii voastre. Ce vă interesează, ce vă umple de fericire, ce vă încântă?

4. Nu străinii decid cât sunteți de valoros, ci voi înșivă.

Prea multă onoare pentru ca cineva să vă dicteze dacă sunteți valoros sau nu, necesar sau nu, și așa mai departe.

5. A venit momentul să anulați decizia învechită și dăunătoare.

Adică, este timpul să revizuiți serios convingerile voastre legate de această persoană. Cândva ați luat decizia că evaluarea lor este foarte importantă, că această persoană înseamnă mult pentru voi.

Ați parcurs un anumit drum, ați făcut pași spre această persoană. Dar ați făcut bilanțul. Chiar doriți să continuați pe acest drum distructiv?

6. Puteți compara astfel de decizii cu o mare curățenie generală.

A venit timpul să „faceți curățenie” în viața voastră. Dacă prezența acestor oameni vă strică viața, atunci de ce să lăsați totul așa cum este? Îndepărtați și înlocuiți. Totul este în mâinile voastre. Nimeni nu va avea mai mult grijă de „casa” voastră – sufletul vostru, conștiința voastră.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!