Image

Nu trebuie sa regreti unele lucruri, este o nebunie totală să-ți pierzi timpul gîndindu-te că “Trebuia să …” sau „Aș fi putut să …”

Publicat de Patricia Esca pe 23 March 2018 in De Suflet

Cel puțin pentru că trăiești o dată, este o nebunie totală să-ți pierzi timpul gîndindu-te că “Trebuia să …” sau „Aș fi putut să …”.

Probabil peste cîțiva ani într-adevăr vei regreta că de prea puține ori te-ai îndrăgostit nebunește, prea puțin ai călătorit și te-ai văzut cu părinții, dar sunt decizii pe care niciodată nu trebuie să le regreți. Înainte de venirea verii trebuie să-ți purifici karma și nici într-un caz să nu te critici pentru întorsăturile bruște pe care ți le rezervă soarta în favoarea schimbărilor pozitive.

1. Niciodată nu regreta faptul că ai ales facultatea greșită

Uneori nu doar la 6, dar și la 16 ani crezi că profesia de veterinar estea cea mai bună profesie din lume, dar așa cum părinții insistă că într-o lume a crizei supraviețuiesc doar economiștii și finanțiștii, tu dinadins aplici la Facultatea de Arte, pentru ca în ultimul an sa-ți dai seama că pictura e minunată și pentru prieteni vei putea fi un ghid minunat în orice muzeu din lume, dar preferi să-ți cîștigi existența în calitate de instructor de pilates.

Este ok să-ți schimbi profesia, și nu doar o dată, deoarece atîta timp cît ești gata să înveți ceva nou, ești în stare să stăpînești orice ambarcațiune.

2. Niciodată nu regreta faptul că nu ești cu el/ea de dragul viitorului

Nu toate cuplurile fericite din lume își declară dragoste eternă și își promit reciproc că vor muri în aceeași zi. Decizia de a crește împreună pe viitor nepoți si de a construi o casă pe malul oceanului undeva prin Republica Dominicană nu este același lucru cu faptul de a primi plăcere că sunteți împreună aici și acum.

Citeste si  „Fericirea o face pe femeie frumoasă și dragostea o face fericită. Iubirea este adevăratul fard al femeii.” - Femeile trecute de 40 sunt fermecătoare

Nimeni nu știe ce se va întîmpla peste cîțiva ani, însă toți, nu știu de ce, cred că dacă îți vei planifica totul bine, atunci neapărat se va împlini. În dragoste, din păcate, această regulă funcționează de multe ori invers, iar cei care nici măcar nu speră la un final fericit, în cele din urmă au parte de o evoluție interesantă a lucrurilor.

3. Niciodată nu regreta faptul că ai cheltuit prea mulți bani pe încălțăminte

În acel moment cînd stai pe tocuri în fața bancomatului, cu telefonul descărcat și pe card nu ai bani nici măcar pentru taxi, pentru un moment poți regreta că aceste sandale Fendi sau acești pantofi Brian Atwood te-au costat săptămîna trecută o avere.

Pentru a nu “testa” noua pereche de pantofi la o plimbare de lungă durată, trebie să te înveți să împarți corect cheltuielile după principiul: “necesar”, “foarte necesar” și “pentru suflet” , și … poartă cu tine mai des încărcătorul pentru telefon. Îți poate fi de folos.

4. Niciodată nu regreta faptul ți-ai dat cînd te-ai săturat de toate

Nu există locuri rele de muncă, dar sunt locuri de muncă pe care le accepți doar de dragul banilor, sau din motivul că alte oferte la moment nu sunt, și apoi te reții acolo mai mult decît de așteptai. La muncă, ca într-o relație, este important să „ieși din joc” cu o viziune clară a ceea ce în mod special te-a deranjat, si dacă ai fi putu schimba ceva de sine stătător.

Citeste si  De multe ori ne lasam pe noi pentru cei din jur... dar sa nu uiti niciodata sa te iubesti pe tine!

E ok dacă la un moment dat vei trînti ușa, pentru că în așa fel îți vei oferi o șansă de a încerca ceva nou. Este posibil că această șansă nu va fi folosită corespunzător, dacă nu vei învăța să-ți analizezi profesionalismul și să recunoști punctele tale slabe și forte.

5. Niciodată nu regreta de faptul că ți-ai ascultat părinții și nu prietenii

Doar de la prima vedere poate părea că părinții au rămas în urmă pentru că nu au cont pe Facebook și nu înțeleg nimic despre problemele generației tale.

De fapt. ei cunosc adevărurile demodate pe care tu continui să le ignori, de exemplu: faptul că bărbații trebuie să fie galanți, prietenii din copilărie sunt un mare ajutor, sexul la prima întîlnire nu este întotdeauna cea mai bună idee, și autobuzul sau tramvaiul vine exact în momentu cînd nu te mai agiți așteptîndu-l la stație.

6. Niciodată nu regreta faptul că ai decis să pui capăt unei relații de lungă durată

Pentru a fi împreună nu este deajuns doar faptul că vă iubiți, este deasemenea important să înțelegi că această relație corespunde așteptărilor tale.

De dragul dragoste de multe ori îți insufli faptul că relația e ca o sesiune de piling – e necesară, dar puțin să ai răbdare și apoi neapărat vei obține rezultatul mult dorit, cînd, de fapt, o relație reușită seamănă mai mult cu un masaj tailandez – te bucuri din plin de ea și nici nu te gîndești că aceasta se poate termina.

Citeste si  Nu mai amâna timpul când vine vorba de fericirea ta

Important e să înțelegi la timp faptul că ”te-ai blocat” la o anumită persoană și nu te simți împlinit/ă alături de el/ea, și nu-ți fie frică să “reînoiești programul” pentru a-ți oferi ție însuși posibilitatea de a găsi persoana care într-adevăr ți se potrivește.

7. Niciodată nu regreta faptul că faci prea multe poze

Peste 30, 40, 50 ani îți vei mulțumi ție însuși de faptul că nu te-ai lenevit să-ți cumperi un telefon cu o cameră bună pentru a surprinde fiecare aventură din viața ta.

Nu-ți fie milă de cadre, de memorie din telefon, și fixează fiecare moment atunci cînd simți că te copleșesc emoțiile. Și poate nu prea curînd, dar odată vei privi aceste poze și te vor cuprinde aceleași emoții, îți vei aminti detaliile și vei povesti desprea toate acestea nepoților tăi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!