Nu-ți fie frică să-i pierzi pe cei cărora nu le este frică să te piardă

Nu-ți fie frică să-i pierzi pe cei cărora nu le este frică să te piardă

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 August 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Aceasta este una dintre marile citate ale înțeleptului Omar Khayyam. Și continuarea ei este: „Cu cât arde mai strălucitor punțile din spatele tău, cu atât mai luminată va fi calea înainte”.

Tăiați legăturile, ardeți punțile, plecați și nu vă uitați înapoi. Focul strălucitor al ruinelor speranțelor și iluziilor voastre trecute vă orbește ochii, vă încălzește, dar în același timp vă curăță și vă luminează.

Curățați-vă de povara negativității. Luminați prezentul și viitorul vostru.

1) A pierde pe cineva doare și este dificil, dar pregătiți-vă să depășiți această pierdere.

Ați avut deja pierderi în viața voastră, dar le-ați înfruntat. Veți depăși și asta. Ați pierdut oameni dragi care nu se mai întorc niciodată.

Pierderea unei persoane care nu v-a apreciat, care nu a avut atât de multă nevoie de voi, nu este o pierdere, ci un câștig. Câștigați timp pentru voi înșivă, nu vă pierdeți viața cu ceva inutil, astfel, vă redescoperiți.

2) Dacă ei nu vă apreciază, de ce să le atribuiți un rol mai mare în viața voastră?

De ce să cultivați un dezechilibru și o dependență nesănătoasă? Micșorați valoarea celor care v-au ignorat. Eliminați pe cei care v-au eliminat.

Cum poate fi altfel? De ce să vă jucați de-a prinselea? De ce să încercați să le dovediți ceva, să câștigați o porție de atenție și recunoștință de la ei? Lumea e mare, puteți să vă concentrați pe orice vă aduce beneficii.

3) Lăsați-i ușor. Astfel îi veți induce în eroare și vă va ajuta să priviți mai ușor la ce se întâmplă.

Nu le oferiți plăcerea de a realiza cât de tare vă doare. Nu vă călcați în picioare.

Mai bine vă programați gândul că aceasta este doar o perioadă neplăcută. Vechile punți vor arde, iar calea luminată vă va duce către evenimente noi și plăcute.

4) Credeți că va deveni mai ușor dacă vă agățați de cei care au luat deja o decizie?

Dacă tot mai stați și vă gândiți dacă ar trebui să-i păstrați pe acești oameni în viața voastră, să-i convingeți, să-i rețineți și să cerșiți o șansă. Ce fel de relații sunt acelea în care vă agățați și vă mologiți? Niciodată nu va exista un echilibru și o schimbare în astfel de relații.

Prețuiți-vă pe voi înșivă. Și în viață, apreciază oamenii care vă tratează cu respect.

5) Mai bine să priviți calea luminată în față decât să vă uitați la ruinele în flăcări.

Este mai practic și mai plăcut. Lăsați metafora focului și a punților în flăcări să vă inspire, să vă încălzească și să vă ajute să vă găsiți propria iluminare.

Lăsați-i să plece pe cei care nu au nevoie de voi. Acum sunt doar niște străini. În unele cazuri, este cu adevărat mai bine să ardeți punțile, pentru a nu cădea în vechile scenarii distructive.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!