Nu te regasesti in caracteristicile zodiei tale mereu? Iata de ce!

Nu te regasesti in caracteristicile zodiei tale mereu? Iata de ce!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2018 in Spiritualitate

Ne place să vorbim despre zodii, planete, influențe și astrologie și nu ne putem abține să nu-i întrebăm pe cei din jurul nostru la un anumit punct în discuție de ce zodie aparțin. Un alt lucru care se întâmplă frecvent este să auzim un răspuns de tipul : “Fecioară, dar nu mă simt ca un nativ tipic din această zodie…”

Asta se întâmplă deoarece astrologia este doar o parte din tot puzzle-ul care ne alcătuiește ființa precum și o mulțime de alți factori precum cultura, experiențele vieții și cei care ne înconjoară sunt de luat în seamă.

Foarte puțin oameni, de fapt, se identifică 100% cu zodia în care s-au născut și tocmai de aceea am decis să scriu despre acest subiect. Am ajuns la concluzia că există câteva aspecte și motive pentru care se întâmplă să nu ne regăsim în zodia noastră solară. Iată 5 dintre ele:

Ești introvertit/extrovertit iar semnul tău este exact opusul

Diverse semne zodiacale au trăsături care implică un caracter extrem de dezinvolt și cu certe calități sociale. De exemplu Leii tind să fie o companie extraordinară pentru ceilalți, iar Gemenii sunt cunoscuți pentru faptul că sunt foarte vorbăreți, dar dacă ești o persoană introvertită și te-ai născut într-una dintre aceste zodii s-ar putea să nu te regăsești în descrierea acestora.

De asemenea, dacă ești o fire extrovertită s-ar putea să nu te încadrezi în categoria Scorpionilor secretoși sau a Racilor timizi. Mai verifică o dată celelalte trăsături care sunt asociate semnului tău, făcând abstracție de factorii sociali și s-ar putea să rezonezi ceva mai bine cu acele calități mai ascunse sau mai adânci pe care nici nu le arăți celor din jur.

Altă planetă are o influență puternică în harta ta natală precum Luna sau Ascendentul

Astrologia este mult mai complexă și mai stufoasă decât semnul solar – adică zodiile clasice. În spatele datei tale de naștere se ascunde o întreagă hartă natală care te reprezintă și te ghidează de-a lungul vieții. În astrologie Ascendentul este acela care ne arată fața, personalitatea pe care o afișăm în lume și până la un anumit punct – viziunea pe care o avem noi despre viață.

Poziția Lunii în harta ta (adică semnul în care aceasta se află) este de asemenea extrem de importantă. De fapt, mulți astrologi consideră că are o influență asupra individului la fel de mare ca Soarele.

Până la urmă este la latitudinea ta să decizi care dintre ele te reprezintă mai mult. Informează-te asupra caracteristicilor pe care le-ai preluat de la Ascendent, dar și de la zodia selenară și combină-le apoi cu semnul zodiacal și vei reuși să-ți găsești unicitatea și esența ta din punct de vedere psihic, fizic și spiritual. Atunci totul va căpăta sens.

Te-ai născut la începutul sau la finalul unei zodii

Dacă te-ai născut la câteva zile până la trecerea Soarelui în alt semn, sau mai bine chiar – la granița dintre două zodii, adică la 00:00 asta este ceea ce se cheamă că te-ai născut pe cuspidă. Este foarte important ca cei născuți în ultimele zile ale zodiei Taur de exemplu să citească și descrierea zodiei următoare – adică Gemeni.

S-ar putea să descoperi că ești o combinație între trăsăturile celor două zodii sau că ai preluat mai mult de la una și mai puțin de la alta. Verifică și vezi care este adevărul.

Ai senzația că semnul tău se reduce la o singură caracteristică

Mulți dintre cei care cunosc foarte puține lucruri despre astrologie tind să reducă zodiile la o singură caracteristică și anume să generalizeze. Adevărul este că e interesant să etichetăm, să lipim o serie de adjective alături de o zodie, până și astrologii fac asta uneori, însă trebuie să fim conștienți că o persoană, un individ este mai mult de atât și că semnul fiecăruia este mai complex decât ne imaginăm.

Astrologia așadar ne oferă o idee generalistă despre trăsăturile de personalitate pe care le împrumutăm de la zodia noastră – dar cum se manifestă ele, asta poate fi un lucru diferit în cazul multor persoane.

Dacă vrem să ajungem la esența acestei nebuloase tot ce trebuie să facem este citim despre zodia noastră din diverse surse, să ne păstrăm mintea deschisă și să discutăm cu aceia care sunt pasionați și știu ceva astrologie. Vom dobândi astfel mai multă cunoaștere de sine.

Te afli într-o etapă de evoluție și transformare a vieții tale

Atunci când citești despre semnul tău zodiacal adesea vei găsi o listă de trăsături pozitive și negative cu care acesta este asociat, iar asta este cât se poate de logic deoarece cu toții avem și calități dar și defecte.

Pe măsură ce înaintăm în viață tindem să evoluăm și să ne accentuăm trăsăturile pozitive și (sperăm) să ne debarasăm de blocaje și tipare negative. Așadar, e posibil să nu te regăsești în multe dintre caracteristicile zodiei tale deoarece anumite calități sau defecte nu se mai potrivesc cu tu care ești cel/cea de azi.

De exemplu, poate ești un Berbec care a muncit mult ca să-și țină frâu impulsivitatea sau un Taur care a învățat să nu mai aibă resentimente – prin urmare nu te vei regăsi în descrierile generaliste ale zodiei, deoarece pe multe dintre ele, implicit poate pe cele definitorii le-ai depășit, iar asta este excepțional!

În ultimă instanță trebuie să ții cont că zodia nu îți dictează modul în care vezi viața, înclinările politice, cât de pesimist sau optimist ești. Ceea ce poți să faci însă este să te folosești de astrologie precum un instrument de dezvoltare personală. Aspiră la trăsăturile pozitive ale semnului tău și lucrează la detașarea de cele negative.

Te vei simți mult mai sincronizat cu Universul!

Sursa: zenunivers.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!