Nu te gandi la rau pentru ca astfel vei atrage raul asupra ta si te vei imbolnavi! Iata cum sa-ti intaresti gandirea pozitiva!

Nu te gandi la rau pentru ca astfel vei atrage raul asupra ta si te vei imbolnavi! Iata cum sa-ti intaresti gandirea pozitiva!

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 January 2020 in Spiritualitate

Unul dintre cei mai renumiți vindecători ai antichității, Avicenna, spunea:

“Medicul are trei mijloace de luptă împotriva bolii – cuvântul, planta şi cuțitul”.

Observați? Pe primul loc este cuvântul.

Într-unul din spitalele din Paris, Emily Kyao psiholog, îşi obliga pacienții de trei ori pe zi să repete cu voce tare sau în gând de 10 ori expresia “În fiecare zi mă simt tot mai bine și mai bine”. Şi ce credeți? Pacienții grav bolnavi timp de o lună s-au vindecat, la unii chiar a dispărut nevoia de intervenție chirurgicală.

Adică a fost confirmată ipoteza marelui savant Paracelsus, care susținea că credința face minuni.

Sănătatea noastră este o consecință directă a gândirii. Nimeni nu se îndoiește de existența unei legături directe între starea mintală și cea fizică.

Nu te gândi la rău – te vei îmbolnăvi.

Una dintre cele mai importante legi ale psihologiei spune: “Expresia verbală a iubirii, simpatiei și admirației intensifică energia vitală a celui care o ascultă. Iar cuvintele rele reduc energia ascultătorului.”

Numărul total de boli asociate cu gândurile rele continuă să crească. Pentru a le face faţă, trebuie să urmăm sfatul înțelepților antici: “Bucurați-vă de viață, indiferent cât este de grea!”

Deci, sănătatea, viața și destinul unei persoane depind direct de gândurile sale.

Te gândești la bine – așteaptă binele.

Te gândești la rău – rău vei obține.

Ceea la ce ne gândim mereu, se transformă în convingerea că acest lucru ar trebui sau poate să se întâmple. Și această credință dă naștere unui eveniment …

De aceea, gândeşte-te doar la lucruri bune, sperând doar la mai bine.

Şi niciodată nu-ţi fă griji pentru lucrurile neînsemnate! Ţine cont de două reguli ale cardiologului american Robert Eliot:

Regula 1: Nu te indispune din cauza lucrurilor neînsemnate.

Regula 2: Toate sunt lucruri neînsemnate.

9 Reguli pentru intarirea gandirii pozitive.

1. Inlocuieste semnul minus cu semnul plus. Inlocuieste-l pe “nu pot” prin “pot.” La sfarsitul zilei, in loc sa spui “sunt obosit”, spune: “trupul meu are nevoie naturala de refacere si simte bucuria acestei refaceri.” In loc de “sunt sfarsit”, spune “urmeaza un nou inceput”.

2. Evita in fata altora, propozitii care contin programari negative. Nu-i intimpina pe prieteni cu vorbe negative, de tipul: “Vai, ce rau arati”, ci distinge, la oricine, trasatura lui pozitiva, motivul sau aspectul in care acela ar putea excela. Pe acela subliniaza-l.

3. Intareste-ti energetismul, caci gandirea negativa si depresia tin de un dificit energetic. Agresivitatea, tine si ea, de un deficit energetic, ca si nesiguranta si spaima de esec. Orice intarire a energetismului sporeste pozitivitatea gandirii. Si orice pozitivare a gandirii sporeste energetismul. Este ceea ce numim cerc vicios (si el rezulta din …purificarea cercului vicios).

4. Ridica pragul de toleranta la frustare. Aceasta presupune un antrenamemnt sau o terapie contra “mal-sevraj” -ului ( termen provenit din limba franceza, avand sensul de rau-intarcat ). Se pare ca majoritatea oamenilor au fost “rau intarcati” de mame; de aici provin carentele de adaptare la real.

5. Controleaza-ti cele 1000 de trebuinte si incearca sa le restrangi. Cere mult de la viata, stiind sa te multumesti cu cat vine si continuand sa ceri mult de la viata.

6. Evita comparatiile care iti starnesc invidia. Evita comparatiile (cu semeni mai mult sau mai putin ilustri, cu semeni care sunt, mai mult sau mai putin, vedete ) care te deranjeaza, care te deprima. Fa numai acele comparatii din care sa vezi clar avantajele tale pe lumea asta.

7. Inlocuieste cuvantul “superior” (care intretine rivalitate, stratificari, trufie, slava desarta) prin cuvantul “autentic”.

8. Intareste-ti psihologia de invingator sau mentalitatea de invingator. Multumire ferma, stabilitate emotionala, liniste launtrica, staruinta. Nu te mahni ca poti pierde batalii de etapa: cea finala conteaza. Aminteste-ti aforismul acesta: “Reusita in viata este o parere. Dar o parere transformata in hotarire”. Mai aminteste-ti si aforismul urmator: “Orice castig este un DAR, orice pierdere este o restituire”.

9. Formuleaza-ti o tinta de etapa ( pozitiva si pragmatica), dar o tinta de existenta ( pontifical inalta ): realizarea personalitatii, implinirea spirituala. Treptat da prioritate tintei de existenta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!