„Nu se merită să te sacrifici de dragul celorlalți” – 10 adevăruri dure despre viață pe care toți le ignorăm

„Nu se merită să te sacrifici de dragul celorlalți” – 10 adevăruri dure despre viață pe care toți le ignorăm

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Copilăria este o perioadă în care suntem îngrijiți deoarece suntem oameni fragili și vulnerabili, complet diferiți de vârsta adultă. Când devenim adulți, începem să respectăm reguli noi și mai târziu ne dăm seama că suntem interesați doar de noi înșine. Nimeni nu ne poate împinge să reușim, să ne dea un umăr pe care să plângem sau să ne laude când am făcut ceva bun.

Iar în cele din urmă, vor exista mereu oameni mai deștepți, mai buni și mai atrăgători decât noi.

1. Nu se merită să te sacrifici de dragul celorlalți

Ați auzit vreodată expresia „Tot ce fac, fac pentru tine”? Acesta este de obicei urmat de un răspuns rece: „Te-am rugat eu?”

Să fim sinceri: oamenii din jurul nostru nu au nevoie de sacrificiile noastre. Cel mai adesea, se simt jenați și enervați de această intruziune. Singura excepție de la această situație este atunci când ambii se bucură după un astfel de ajutor.

2. Nici unul dintre noi nu va primi o medalie pentru munca noastră

Mai devreme sau mai târziu, te vei confrunta cu un adevăr atât de neplăcut: șeful și colegii tăi vor înțelege că ești gata să faci orice lucru. Iar în timp ce vă distrugeți sănătatea punând prea multă presiune asupra dvs., ei vor sta pe rețelele de socializare sau vor bârfi în timp ce sorbesc o altă ceașcă de cafea. Chiar te așteptai ca șeful tău să te laude pentru munca ta grea, așa cum ar face profesorul tău la școală?

3. Cine ești acum este alegerea ta personală

Este foarte simplu: singura persoană responsabilă pentru acțiunile tale ești tu. Dacă nu știi spaniola, nu ai studiat-o. Dacă șeful tău continuă să țipe la tine, înseamnă că îl lași să o facă. Nu este vina nimanui că nu te-ai mutat în alt oraș sau ai absolvit facultatea și te-ai casatorit pentru că “așa au făcut alți oameni”.

4. Aspectul contează

Poți vorbi la nesfârșit despre lumea ta interioară bogată și despre frumusețea sufletului tău, dar expresia „oamenii judecă o carte după coperta ei” rămâne adevărată. La interviuri, oamenii nu vă evaluează numai abilitățile profesionale, ci și după aspectul fizic, precum și capacitatea de a comunica cu alte persoane. În plus, o persoană încrezătoare în sine și îngrijită are mai multe șanse la o întâlnire reușită decât una neîngrijită.

5. A fi o persoană bună nu este o profesie

Nimeni nu ar trebui să te trateze bine la serviciu doar pentru că ai ochi frumoși, 3 copii, un credit ipotecar, 4 împrumuturi și o mamă bolnavă. Șefii vor fi întotdeauna interesați în primul rând de calitatea muncii prestate. Dacă nu aduci niciun profit companiei în care lucrezi, în orice moment fii pregătit ca poți fi înlocuit cu o persoană mai harnică și mai energică.

6. Mama ta nu are întotdeauna dreptate

De-a lungul timpului, încetăm să mai percepem cuvintele și comportamentul părinților noștri ca un adevăr etern și incontestabil. Ideologia noastră copilărească este înlocuită de înțelegerea că mama și tatăl sunt oameni obișnuiți care au propriile lor defecte, obiceiuri rele și gânduri care nu sunt întotdeauna înțelepte și adevărate. În același timp, ei pot face o mulțime de greșeli în modul în care reacționează la comportamentul tău. Poate suna trist, dar mai devreme sau mai târziu propriii tăi copii vor fi dezamăgiți de tine.

7. Va trebui să studiezi până la vârsta de pensionare sau chiar mai mult

Tehnologiile moderne se dezvoltă cu o viteză atât de mare încât profesia ta poate chiar să dispară în 10-15 ani. Asta înseamnă că ar trebui să fii întotdeauna gata să înveți ceva nou și să-ți îmbunătățești abilitățile pentru a deveni un expert în domeniul tău.

8. Dacă nu participi la niciun eveniment, după un timp oamenii vor înceta să te mai invite

Trucul de a fi supărat, de a te îmbufna și de a aștepta ca alții să te cheme să te joci din nou cu ei funcționează doar la grădiniță. Nimeni nu este interesat de astfel de jocuri la vârsta adultă. Mai devreme sau mai târziu te vei confrunta cu o situație în care prietenii tăi vor crede că nu vrei să mai vorbești cu ei și vor uita de tine.

9. Întotdeauna există cineva mai inteligent, mai tânăr și mai bun decât tine

Poate cea mai mare lovitură pentru stima de sine este să realizezi că există oameni în această lume care sunt mult mai buni decât tine. Putem continua să flirtăm și să sărbătorim cea de-a 18-a aniversare din nou și din nou, dar amintiți-vă că în fiecare an îmbătrânim și ridurile noastre devin mai adânci. Bărbații vor începe să-și ascundă chelia și abdomenul netonifiat, iar femeile vor învăța să-și lege o eșarfă la gât pentru a-și ascunde pielea imperfectă, nu foarte tânără.

10. Îmi pare rău, dar nu ești centrul universului

Ți-ai făcut vreodată o manichiură, dar te-ai simțit trist după ce colegii tăi nu au observat? Ți-ai cheltuit vreodată jumătate din salariu pe un costum nou și nici măcar nimeni nu s-a uitat la el? Nu-ți face griji, încearcă în schimb să-ți amintești ultima dată când te-ai simțit cu adevărat fericit să-ți vezi prietenul cumpărând o ținută nouă. Vestea bună este că nimeni nu va observa o gaură în șosetă sau colanții rupți.

Tot ce trebuie să facem este să acceptăm acest fapt și să ne împăcăm cu ideea că fiecare persoană este unică în felul său.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!