Nu ramane prins in trecut. Nu visa la viitor. Concentreaza-te asupra momentului prezent

Nu ramane prins in trecut. Nu visa la viitor. Concentreaza-te asupra momentului prezent

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 August 2018 in Dezvoltare Personala

Intreaga sa viata, Buddha a vorbit despre cat de important este sa traim in prezent.

“Nu ramane prins in trecut. Nu visa la viitor. Concentreaza-te asupra momentului prezent.” – este unul dintre cele mai frumoase citate ale sale.

Mindfulness este o practica ce ne ajuta sa constientizam ce se intampla in momentul de fata fara sa judecam situatia, fara sa incercam sa o schimbam si fara sa ne dorim sa fie diferita. De-a lungul anilor, trairea constienta a devenit incredibil de populara datorita nenumaratelor studii care arata beneficiile sale.

Mindfulness necesita o practica obisnuita pentru a avea rezultate frumoase. Nu se intampla peste noapte. Mai jos gasiti 5 principii de mindfulness pe care le poti adopta in viata de zi cu zi pentru un prezent mai bun, mai frumos, mai fericit:

1. Astazi este singura ta realitate

Asta este tot ce ai. Profita maxim de ea. Trecutul nu mai exista, este deja in spatele tau. Nu mai poti face nimic cu privire la asta. Insa ceea ce se intampla in viitorul tau ramane, pana la o anumita masura, in mainile tale. Scrie cea mai buna poveste ACUM.

Puterea de a crea un viitor mai bun este cuprinsa in momentul prezent.

2. Nu crede ce iti spui atunci cand esti intr-un moment vulnerabil

Nu toate zilele sunt la fel. Vor exista momente in care vei fi cea mai buna versiune a ta. In alte zile, iti vei dori ca lumea sa uite ca existi. Nu crede ce iti spui atunci cand esti intr-un moment mai dificil din punct de vedere emotional. Nu crede vocile din cap care continua sa iti spuna ca trebuie sa te simti mizerabil. Retine ca starea ta actuala nu este destinatia finala.

3. Furia ta este propriul tau inamic

Singura batalie care se da cu adevarat este cea din interiorul tau. Este foarte usor sa fii deranjata de situatii si lucruri. Insa trebuie sa incerci sa renunti la sentimentele negative ale furiei. Aceasta nu iti face niciun bine daca nu il convertesti in productivitate. Cand iti dai seama ca prezentul este singurul lucru pe care il controlezi, iti vei da seama cat de scurta este viata pentru a fi consumata pe manie. In 9 din 10 cazuri, furia doar agraveaza o problema. Stai departe de ea.

4. Orice este creat de doua ori – prima data in mintea ta si apoi in viata ta

Poti crea ce poti gandi. Exista motive bune pentru creierul tau este situat chiar in partea superioara a corpului. Foloseste-l de multe ori. Decide un obiectiv. Fa un plan. Pune-l in aplicare. Fara a avea o imagine clara a ceea ce iti doresti, vei merge doar in directia gresita.

5. Cand incerci sa controlezi totul te bucuri de prea putine lucruri

Ai incercat vreodata sa strangi in mana nisip? Ai vazut cat de repede aluneca in momentul in care incepi sa stragi pumnul? Da, exact asta este viata. Cu cat incerci mai mult sa o controlezi, cu atat mai mult o vei pierde. Lucrurile isi au propriul timp si nu poti detine controlul asupra tuturor, chiar daca incerci cu disperare. Ia viata asa cum este.

Fiti grijulii! Poveste cu tâlc

Cândva, pe o margine de lume, într-un sat îndepărtat, trăia un suflet de artist, talentat şi înţelept. Maestrul adora copiii şi îi plăcea să-i răsfeţe cu încântătoare daruri: lucruşoare mici, născute dintr-o mare pasiune, foarte frumoase, dar… fragile!

Oricât de mult se străduiau bieţii prichindei să fie grijulii cu noile jucării, fermecătoarele daruri se spărgeau zgomotos, transformându-se în cioburi.

Micuţii, disperaţi, plângeau cu amărăciune. Iar peste ceva timp, bătrânul înţelept le oferea alte daruri minunate: ameţitor de frumoase, dar… şi mai fragile!

Într-o zi părinţii copiilor, copleşiţi de drama picilor, au bătut la uşa bătrânului:

– Maestre, eşti atât de înţelept! Ştim că le doreşti copiilor noştri numai bine! Dar de ce le faci astfel de cadouri? Sunt încântătoare, dar atât de fragile!

Bătrânul înţelept le răspunse zâmbind:

– Vor trece doar câţiva ani şi cineva le va oferi… inima sa. Din bucuria de a primi aceste lucruri mici – frumoase, dar fragile, şi tristeţea de a le pierde într-o clipă, vor învăţa să fie măcar un pic mai grijulii cu acel dar de nepreţuit.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!