“Nu putem sa fim perfecti in toate domeniile, suntem lasati in asa fel sa ne completam unii pe altii!” – 12 Legi ale vietii pe care sigur le-ai trait la un moment dat!

“Nu putem sa fim perfecti in toate domeniile, suntem lasati in asa fel sa ne completam unii pe altii!” – 12 Legi ale vietii pe care sigur le-ai trait la un moment dat!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 May 2019 in Spiritualitate

“Nu poți controla tot ceea ce ți se întâmplă, însă poți alege să nu fii limitat de acestea.” – Maya Angelou

Natalie Grace, psiholog si autoarea renumitei carti „The Laws of Grace”a incercat sa-si ajute cititorii cu o serie de observatii despre viata care te vor indemna sa fii mai inteligent si calculat.

1.Legea detaliilor mici. – Felul in care un om se comporta fata de detaliile mici din viata de zi cu zi, dezvaluie cine este el cu adevarat. Spre exemplu ai putea fi bun o data pe an, de sarbatori sau cu o alta ocazie importanta, insa adevarata ta fire este formata din micile detalii, de aceea lucrurile mici sunt mult mai importante decat gesturile majore.

2. Legea pierderii inevitabile. – Un om face si greseli. Prin urmare pierderile sunt inevitabile. Stiind acest lucru, nu ar trebui sa te mahnesti. Poti influenta multe aspecte ale vietii, insa nu pe toate. Nu poti fi perfect in toate si actiunele tale nu pot fi ideale. Accepta cu smerenie insusirea invetabila a pierderii.

3. Mai bine prea putin decat prea mult. – Aceasta lege se aplica in orice situatie din viata. De exemplu: in cazul in care tii un discurs opreste-te la timp, inainte ca spectatorii sa se plictiseasca. Dupa cum spunea Goethe: „Misterul plictiselii sta in incercarea de a spune totul.” Atunci cand iesi la o plimbare ia-ti ramas bun inainte sa o faca omul iubit. Daca esti la cineva in vizita, pleaca inainte ca gazda sa aiba nevoie de un moment de lineste. Mai bine ii lasi cu mai putin, dorindu-si mult mai mult, decat sa-i vezi plictisiti de prezenta ta.

4. Legea echipei. – Doi cai inhamati la o caruta pot muta din loc 15 tone, insa fiecare separat pot ridica doar 3 tone. Nu incerca sa lucrezi de unul singur. Lucreaza in echipa, lucrul va fi mai efectiv, iar tu te vei simti mai bine.

5. Legea timpului. – Organizarea timpului sporeste sansele de a duce pana la bun sfarsit o activitate. Una e sa spui „revin cu un apel” si alta e sa spui „ te sun maine la ora 10”. Vei vedea ca vei fi mai tentant sa te tii de cuvant daca spui cu precezie cand vei face un anumit lucru.

6. Legea resetarii. – Creierul are nevoie de resetare. Daca te intorci acasa obosit si realizezi ca ai indeplinit doar 14 obligatiuni din 24 programate pentru acea zi, nu te invinui ca te-ai asezat pe scaun si ai privit in gol. Creierul nu poate efectua incontinu ordinele tale. Are nevoie de odihna. Are nevoie de a organiza toate informatiile care i-au fost transmise pe parcursul zilei. La fel cum solul isi pierde din fertilitate dupa ce ani la rand a dat roada, asa si creierul are nevoie de o pauza. Peremite-i creierului tau momente de odihna si vei deveni mai productiv.

7. Legea iluziei conditiilor perfecte. – Niciodata nu vor exista conditii perfecte in viata ta, dar acest lucru nu-ti permite sa negi existenta unor conditii favorabile. In mare parte astfel de sanse vin deghizate sub forma unor probleme pe care trebuie sa le rezolvi. Nu mai astepta momentul potrivit, alege sa nu te lasi dus de aceste legi.

8. Legea compensatiei. – Nu se intampla toate deodata. Iti imaginezi un om care in fiecare zi sa gateasca gustos, sa fie pasional, sa educe copii ca la carte, sa aiba dispozitie buna, succes la locul de munca si pe deasupra sa fie mereu la dispozitia prietenilor? E imposibil acest lucru. Nu se intampla toate deodata. Daca un om a atins fericirea intr-un domeniu, de regula a ratat fericirea in alta categorie a vietii. Trebuie sa tii minte ca nu trebuie sa acorzi atentie neajunsurilor, ci realizarilor.

9. Legea influentii. – Oamenii din jurul tau iti vor influenta alegerile. Chiar daca un om nu atinge succesul, pe parcurs ar putea sa ajunga acolo unde si-a dorit. Mediul inconjurator este unul dintre cei mai puternici factori in ceea ce priveste influenta asupra omului. Ne transformam in timp in cei care ne sunt alaturi, fiindca suntem prea slabi ca sa-i influentam pe cei din jur.

10. Legea reactiilor opuse in fata talentului. – Oamenii talentati pot provoca reactii opuse, fie de dispret sau de admiratie. Cert este ca nu pot fi priviti cu indiferenta, nu pot fi ignorati sau uitati. Ne amintim de ei, ii iubim, ne gandim la ei, ii detestam sau chiar ii invidiem. Daca esti talentat, nu ar trebui sa visezi la admiratie si acceptare totala. Vei avea dusmani pentru simplu fapt ca ai talent.

11. Legea amintirilor comune. – Pe majoritatea oamenilor ii leaga amintirile de unele momente care au avut loc in viata lor. Amintirile se bazeaza pe devotament si dragoste, fiindca ele creaza si consolideaza legaturile dintre oameni. Daca doresti ca o anumita persoana sa-si aminteasca de tine intr-un mod frumos, atunci creaza amintiri frumoase alaturi de aceasta persoana.

12. Legea „oamenilor care nu-ti apartin”. – Daca ai langa tine oameni care nu sunt pe aceeasi lungime de unda, nu-ti impartasesc gandurile si visurile sau invers, la un moment dat ei vor disparea din viata ta. De aceea nu trebuie sa te consumi de dragul lor, ofera-le atentie si iubire celor care sunt reciproci cu tine si-ti impartasesc asteptarile.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!