Nu povara grea te distruge, ci felul în care o duci.

Nu povara grea te distruge, ci felul în care o duci.

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Ești obosit și simți că porți o povară grea asupra ta, chiar dacă în exterior nu o poți arăta. Cu toate acestea, povara este la fel de reală pe cât este de invizibilă. Ea te chinuie, te doboară din picioare, te sufocă și îți creează stări de anxietate. Uneori nu ai suficient aer în plămâni și simți cum trece viața pe lângă tine.

În ziua de azi, ne-am obișnuit să numim totul care ne pune o greutate pe umeri o povară, deoarece ne împiedică să ne trăim viața liber. De aceea, orice experiență sau eveniment care ne-a afectat pe plan emoțional este o încărcătură sufletească.

Viața nu este atât de liberă pe cât pare, totul are un preț și inevitabil vine la un preț. Singura modalitate de a scăpa de nodul din gât este să îți ușurezi povara. În orice caz, această povară nu va pleca nicăieri și faptul că te distruge sau nu depinde doar de modul în care faci față acesteia, precum și de voința de a o arunca de pe umeri.

Da, momentele neplăcute te vor bântui pentru totdeauna, dar nu există niciun motiv pentru care acestea trebuie să se transforme într-o povară. Dar cum le puteți împiedica să devină o povară?

Concentrează-te pe părțile pozitive

Cel mai probabil, te simți încolțit de gândurile tale negative și ți se pare că inima ta simte doar greutatea de pe spate, nu și aspectele pozitive din viață. Prin urmare, ar fi foarte util pentru tine, mai ales în situația ta actuală, să cântărești puțin părțile negative cu cele pozitive și să faci o alegere. Trebuie să alegi varianta pe care vrei să te concentrezi mai mult în viață. Dacă te vei axa mai mult pe părțile pozitive, atunci părțile negative nu vr mai deveni o povară.

Trebuie să găsești puterea de a merge mai departe

Oricât ne-am dori, este foarte dificil să găsim ambiția de a ne schimba starea de spirit, dar este posibil. O persoană este capabilă să găsească voință în sine în momentele în care are cea mai mare nevoie de ea. Voința ta este singurul lucru care îți oferă suficientă putere pentru a merge prin viață, în ciuda greutăților ei.

Înțelege că iertarea nu este același lucru cu uitarea

O mare parte din povara noastră provine din trecut, deoarece toate aceste sentimente negative le experimentăm pe măsură ce mergem prin viață. Ține minte că fericirea îți dă un fel de aripi, care te vor ajuta să zbori, iar tristețea este doar o trambulină, de câte ori vei încerca să te ridici, de atâtea ori vei și cădea. Nu-ți evita emoțiile, exprimă-le și uită de ele la timp pentru a scăpa de trecut. Amintește-ți doar ceea ce merită să îți amințești, restul lucrurilor trebuie ignorate.

Ai încredere în forța ta interioară

Deși ar putea fi foarte util să vorbești cu cineva despre ceea ce te macină, este important să ți minte că aceasta este povara ta, iar capacitatea de a trăi cu ea și de a scăpa de ea face parte din procesul de descoperire de sine și creștere personală.

Renunță la povara din suflet și tratează gândurile ca pe un bagaj

Când mergem într-o călătorie în care trebuie să luăm bagaje uriașe cu noi, avem nevoie de o valiză pentru a pune toate lucrurile necesare în ea și, mai presus de toate, de organizare pentru a determina ce trebuie să luăm cu noi în această călătorie și ce nu.

Același lucru se întâmplă și cu experiența de viață: dacă încercăm să mergem mai departe cu un suflet împovărat de griji, atunci nu vom putea ajunge prea departe. De fapt, chiar în momentul în care te eliberezi de povară și începi să absorbi noi cunoștințe, îți dai seama că, ca și în cazul valizei, înveți să alegi ce emoții păstrezi și la care emoții renunți.

În final, povara va dispărea, umerii devin mai ușori, sufletul devine mai liber, iar mintea noastră va avea destul loc pentru lucrurile pozitive din viață.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!