Nu ma judeca dupa ce au auzit de la altii, cunoaste-ma mai bine! Oamenii te judeca in functie de propriile lor filtre si perceptii asupra realitatii. Iti vorbesc despre „cum esti tu” insa ei nu te vad pe tine, ci propriile lor preconceptii, amintiri, judecati de valoare.

Nimeni şi nimic din afara ta nu îţi poate oferi ceea ce cauţi, decât tu însăţi/însuţi. Când cauţi ordinea şi perfecţiunea în orice se întâmpla în jurul tău, probabil că în interior e dezordine; fă curăţenie înăuntru, în mintea şi în sufletul tău mai întâi şi vei observa că nu te mai deranjează atât de mult imperfecţiunea lumii de afară, căci aşa cum ne privim pe noi, aşa îi privim şi pe ceilalţi; Dacă doreşti să fii respectat şi preţuit de alte persoane, uită-te înainte de toate la tine şi verifică cât de mult te respecţi tu, iar măsura în care tu îţi preţuieşti drepturile este definitorie pentru gradul de respect pe care îl primeşti din partea altora; Dacă vrei să fii apreciat şi lăudat de alţii, laudă-te şi apreciază-te tu mai întâi, indiferent ce faci, căci astfel te vei vedea cu alţi ochi şi te vei comporta cu ceilalţi ca şi cum ai merita aprecierile lor; Dacă ceilalţi nu au destulă încredere în tine, fii tu primul care ţi-o vei dărui aşa cum o meriţi şi nu uita că ceilalţi te reflectă pe tine şi gândurile pe care le ai; dacă ei încă nu te văd aşa cum îţi doreşti, înseamnă că mai ai de lucru cu tine; Dacă ceilalţi te înşeală, caută în tine tiparul mental care spune „oamenii mă înşală întotdeauna când e vorba de…”, căci tu transmiţi acest semnal către ei, iar realitatea îţi confirmă mereu ceea ce gândeşti; tu eşti cel care trebuie să te schimbi, nu ei; Dacă vrei să nu mai fii jignit şi umilit, nu mai accepta postura de persoană umilită; nimeni nu te poate privi în acest fel decât cu acordul tău; Dacă se întâmpla să fii rănit într-o relaţie, nu te uita la celălalt, nu te gândi la vinovăţia lui; întreabă-te mai degrabă pe tine: „ce anume din mine a generat acest comportament în el?”; Dacă îţi doreşti o sănătate mai bună, fii atent la acţiunile şi gândurile tale, la semnalele corpului tău, căci ele îţi influenţează starea fizică; Când cauţi iubirea în afara ta, chiar dacă ai găsit-o, ea nu te va mulţumi pe deplin niciodată pentru că nu vine din tine; verifică mai întâi în interiorul tău şi vezi câtă dragoste ai pentru tine; cât de mult te iubeşti? Dăruieşte-ţi iubirea de care ai atâta nevoie înainte de a o căuta în exteriorul tău; Dacă îţi doreşti pacea şi liniştea sufletească, caută-le înainte de toate în tine, în inima ta, acolo unde este Dumnezeu; chiar dacă nu ştii, ai fost, eşti şi vei fi întotdeauna ocrotit(ă) şi iubit de El; Dacă ai încercat să atingi fericirea şi oricât te-ai străduit, oricât de multe dorinţe ţi-ai împlinit nu simţi aceasta decât preţ de câteva clipe efemere, înseamnă că nu ai privit încă în sufletul tău; împlineşte-i nevoile lui, căci dacă el se simte fericit şi tu vei fi la fel; Doar de atât ai nevoie: să te uiţi mereu în interiorul tău şi să te verifici din când în când întrebându-te: „oare azi mi-am dăruit porţia de iubire, respect, încredere…?” Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Critica, a fost, este si va continua sa persiste printre noi. Vom fi criticati indiferent de ce vom face, sau nu vom face. Mai rar sau mai des, cu totii emitem judecati asupra celor din jur. E o obisnuinta care emana un ”virus” negativ asupra gandirii, cugetului si a actiunilor noastre.

Cu totii am fost martori la diferite critici ca spectatori sau chiar ca personaje principale, e destul de greu sa accepti o critica fiind ea chiar constructiva, e complicat pentru noi sa primim cuvinte ce ne scot din zona noastra de confort. Dar sa recunoastem ca in prezent critica a luat ”inaltime”, suntem criticati pentru nimicuri, cum ar fi haine, machiaj sau lipsa acestuia, mancare, comportament, orice si nimic semnificativ. Critici nefondate, critica ce duce la conflicte.

De nenumarate ori am auzit cateva critici ce m-au scos pur si simplu din ”sarite” cum ar fi: ”Nu va merge”, ”stai acolo unde esti ca stai bine”, ”ce te-ai imbracat asa”, ”puteai macar sa te rujezi ca arati fara hal”, ” nu vezi ca nu te prinde/ nu-ti sta bine”, ”de ce mai visezi, realitatea e asa cum e”, ”unde te grabesti, oricum nu vei reusi”, si inca cate ”perle” am mai auzit, sincer aceste critici ” iti taie creanga de sub picioare” la modul cel mai direct.

Cu sinceritate unele dintre critici m-au facut sa ma cred ”urata”, unele m-au demoralizat la propriu, pana nu am constientizat ca oamenii judeca, si e o obisnuinta zilnica cum ar fi masa la pranz, o fi din lipsa de respect sau din motivul invidiei, dar se formeaza un cerc vicios ce inrautateste lucrurile, si mai exact relatiile dintre om-om. Cu timpul vad ca dispare prietenia sincera, vorbele dulci spuse fara interes si linguseala, complimentele ca un salut la o noua prietenie, si cu parere de rau atitudinile dintre apropiati se racesc fara remuscari.

Cand vine vorba de apropiati ne mai putem da cu parerea, dar ce zicem atunci cand cunoastem unele persoane ocazitional, sau ne initiem intr-o noua prietenie si suntem abia la inceput, avem dreptul sa critica, putem judeca omul dupa cateva intamplari, momente petrecute impreuna? … aici e de gandit.

Eu personal consider critica o arma folosita mai mult ca ”duritatea cuvintelor” nu ca o incurajare de a te perfectiona, de multe ori am ajuns la concluzia ca oamenii nu stiu sa faca o critica constructiva si de fapt cuvintele lor fiind frustrante si dezolante.

Publicitate

Am fost criticata, si nu mi-a adus bine, chiar deloc, m-a facut mai neputincioasa, si mai nefericita, insa am primit si critica care m-a ridicat din nestire. Insa consider ca daca nu ma cunosti suficient de bine, ar fi bine sa te abtii de la critica. Si aici voi primi incurajari sau critici…

Si continui sa afirm- ”nu ma critica pana nu mai cunoscut mai bine!”

Si intradevar de ce sa criticam, sa emitem judecati unui om pe care il cunoastem putin, de ce? Stim noi oare ce are omul in spatele a ceea ce iti arata, nu stim, cunosti tu oare ce ascunde omul in sufletul lui inainte de a-ti da cu parerea? Nu stii…

M-a surprins un citat recent gasit despre critica (sunt total deacord ce se spune in el): Daca ii critici pe altii, in loc sa comentezi impartial comportamentul lor, asta arata ca defectele lor lucreaza si in tine. Mai mult, criticandu-i pe altii, sporesti in tine acele defecte. Ce condamni la altii va trebui sa traiesti tu insuti intr-o zi. Asta e legea karmica. In acest fel, oamenii invata sa fie intelegatori cu semenii lor. Paramahansa Yogananda

De multe ori si eu m-am convins oamenii critica ceea ce cu adevarat se ascunde in ei, de aici reiese ca mai bine am lucra la neajunsurile noastre decat sa le descoperim pe ale apropiatilor, mai bine am corecta gandirea si atitudinile noastre decat sa analizam contributia altora. Sa incercam sa schimbam in noi ceea ce vedem nu ”bun” in altii, schimbarea se porneste de la noi insine. Actionati!

Mai bine ar fi sa ne cunoastem cu bune si defecte pentru a completa uniunea cu sinceritate, respect, sa mentinem legaturi de consideratie si admiratie pentru unicitatea noastra si sa nu mai cautam ”raul” acolo unde nu este, si sa ne dam replici grele unde nu este cazul. Cunoaste-ma mai bine!

Oamenii te judeca in functie de propriile lor filtre si perceptii asupra realitatii. Iti vorbesc despre „cum esti tu” insa ei nu te vad pe tine, ci propriile lor preconceptii, amintiri, judecati de valoare. Nu mai permite ca vocile altora sa determine cine esti si cat valorezi. Nu critica pana nu cunosti, si daca cunosti fii indulgent, prietenos si manifesta respect, admiratie pentru incomparabilitatea fiecaruia.

PS: Nu incerca sa traiesti prin altii – si nu le permite nici lor sa traiasca prin tine…nu judeca si nu vei fi criticat…………nu pizmui si vei fi apreciat!!!

Sursa: vorbepentrusufletblog

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
România trece la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel încât ora 3 va deveni ora 4. Se va întâmpla în noaptea de sâmbătă spre duminică (24 spre 25 martie), nu doar în România, ci în toate țările Uniunii Europene. Astfel, ziua de duminică, 25 martie 2018, va avea 23 de ore, în loc de 24. Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie. România a aderat la ora de vară în anul 1932. Vă reamintim că Uniunea Europeană decisese, în luna februarie a acestui an, prin majoritatea voturilor deputaților, ca anul să nu mai fie împărțit în ora de iarnă și ora de vară. La sfârșitul anului trecut, Lituania a înaintat o cerere prin care îi cerea Uniunii Europene să renunțe la ora de vară. Asta pentru că era inutilă și punea în dificultate o mare parte din locuitori. Lituania susținea că majoritatea oamenilor consideră enervant că trebui să-și adapteze ceasurile de două ori pe an. Rezoluția a fost votată de majoritatea deputaților, urmând ca România și restul statelor membre să o adopte, după ce își vor da acordul. Acest lucru, însă, nu s-a mai întâmplat, dar nu este exclusă varianta eliminării orei de vară/iarnă de la toamnă sau începând cu anul viitor. Cum ne afectează trecerea la ORA DE VARĂ Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit. Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase. "Cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile se vor obişnui cu noul program", spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale. "Totuşi, pentru anumite grupuri de oameni, cei care suferă de depresie sau de probleme cardiace, unele cercetări sugerează că (n.r. ei) dezvoltă un risc mai mare de sinucidere, respectiv, atacuri de cord", spune Yang. Un studiu australian din 2008 a descoperit că riscul bărbaţilor de a se sinucide la câteva săptămâni după trecerea la ora de vară este mai mare decât în restul anului. O altă cercetare realizată în 2008, în Suedia, a relevat că numărul atacurilor de cord a crescut cu 6 sau chiar 10 procente în primele trei zile lucrătoare după schimbarea orei. Studiile au demonstrat că pe perioada de vară sunt mai puţine infracţiuni şi accidente rutiere, iar oamenii consumă mai puţină energie electrică. De asemenea, ţările cu mai multe ore de lumină naturală au locuitori mai fericiţi. După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (numit impropriu şi GMT) va fi de trei ore. Pe perioada lunilor de vară, când soarele răsare la ora 4.30 şi apune la ora 20.00, s-a recurs la această convenţie, aplicată în România din anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial. În conformitate cu Convenţia fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus. Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, ce trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, în sens pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale - ora fusului 1 şi a Europei Orientale - ora fusului 2. România se află în fusul orar 2. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!