Nu lasa viata sa treaca pe langa tine, fa din fiecare moment, cea mai frumoasa amintire!

Nu lasa viata sa treaca pe langa tine, fa din fiecare moment, cea mai frumoasa amintire!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Fiţi cât se poate de conştienţi de faptul că momentul prezent este tot ce aveţi.” – Eckhart Tolle

Carol Morgan, psiholog si profesor, a pus doua intrebari cititorilor sai: Ce si-au dorit intotdeauna sa devina inca din copilarie si daca si-au indeplinit acel vis? Pentru cei care au raspuns negativ la a doua intrebare, ea a pregatit o lista cu 13 mici indicatii ca viata trece pe langa ei.

Va recomand sa cititi si voi randurile de mai jos. Sunt convinsa ca va vor inspira si va vor ajuta sa fiti putin mai fericiti decat erati pana acum.

1. Petreci prea mult timp facand lucruri pe care nu ar trebui sa le faci

Jocuri video. Emisiuni tv. Stat pe internet. Mananci prea mult. Bei prea mult. Iar lista poate continua. Este timpul sa analizezi viata pe care o traiesti. Unde iti petreci majoritatea timpului? Iti place viata pe care o ai? Activitatile tale sunt o fundatie catre un viitor frumos? Daca nu, este timpul sa iti reevaluezi activitatile de rutina si sa faci cateva schimbari.

2. Iti dai seama ca te plangi mult prea mult

Cunosc oameni care sunt mai tot timpul presati de viata pe care o traiesc. Esti unul dintre acei oameni? Te plangi de viata pe care o ai, de job-ul la care mergi zi de zi, de seful tau, de salariul pe care il primesti, de vecini sau chiar de partenerul de cuplu? Daca da, atunci este timpul sa indepartezi aceasta energie negativa din viata ta. Negativitatea nu schimba lucrurile. Te tine blocat. Asa ca schimba-ti gandurile si vorbeste despre ce apreciezi la viata ta, nu despre ce nu iti place.

3. Nu iti hranesti mintea

Daca nu esti intr-o continua crestere si invatare, atunci stagnezi – la fel ca un lac linistit, a carui apa nu se misca si imediat cresc tot felul de ierburi in ea. Asa se intampla si cu mintea ta daca nu o tii activa si nu inveti lucruri noi. Provocarile pozitive din viata ta te vor ajuta sa evoluezi.

4. Te simti neinspirat

Ai o pasiune pentru ceva? Stiu o multime de oameni care cred ca nu au pasiuni. Insa nu este asa. Trebuie sa fie ceva ce iti place sa faci. Asadar, ai obligatia fata de tine sa redescoperi lucrurile care te relaxeaza si sa le faci mai des.

5. Nu iti planuiesti viitorul

Desi este minunat sa traiesti ACUM si sa FII IN PREZENT, uneori trebuie sa privesti si inainte pentru a vedea unde vrei sa mergi. In cazul in care nu ai un scop sau un plan, atunci esti precum o barca ce pluteste pe ocean, in speranta de a ajunge undeva cu bine. Insa nu poti face asta. Trebuie sa ai un ghid pas cu pas pentru a ajunge acolo unde vrei sa mergi.

6. Iti petreci prea mult timp cu oameni care nu contribuie la cresterea ta

Este usor sa te blochezi agatat de oameni care nu fac sa te simti ca o persoana mai buna. Insa daca mergi in continuare pe acest drum, vei stagna sau vei fi in tras in jos de catre ei. Imi place sa ii numesc “vampiri energetici” – ei iti sug viata si nu iti dau nimic pozitiv la schimb.

“Cea mai mare parte a suferinţei oamenilor este inutilă. Este creată chiar de dumneavoastră, atât timp cât viaţa vă este condusă de mintea care nu este supusă observării. Durerea pe care o creaţi acum este întotdeauna o formă de neacceptare, o formă de rezistenţă inconştientă faţă de ceea ce este.” – Eckhart TolleDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!