Nu lasa sa treaca o zi fara sa te bucuri, cauta mereu motive de bucurie, pentru ca cele de tristete vin singure! – “Te-ai născut cu aripi. De ce preferi să te târăști prin viață?” – Jalaluddin Rumi

Nu lasa sa treaca o zi fara sa te bucuri, cauta mereu motive de bucurie, pentru ca cele de tristete vin singure! – “Te-ai născut cu aripi. De ce preferi să te târăști prin viață?” – Jalaluddin Rumi

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 April 2019 in De Suflet

“Dacă fiecare zi este la fel ca și cea precedentă, este pentru că oamenii pierd din vedere lucrurile bune care se întâmplă în fiecare zi.” – Paulo Coelho

Din calendarul vietii s-a mai desprins o foaie. O noua zi, o noua luna, sute de ganduri. Trecerea timpului ne ingrijoreaza in aceeasi masura in care ne si bucura. Indiferent cat de mult timp s-a scurs din viata noastra continuam sa ne bucuram, sa simtim si sa traim fiecare clipa ca si cand ar fi ultima picatura.

O zi in care nu ne-am bucurat, o zi care a trecut fara sens, este o zi pierduta. Nu merita sa irosim atata timp, atata fericire si implinire, atata frumusete doar fiindca grijile cotidiene ne acapareaza din ce in ce mai mult atentia. Cele mai frumoase momente sunt cele petrecute alaturi de oameni dragi, de familie, de cei iubiti si nici un alt moment nu le va putea inlocui in inimile noastre. Fiecare este unic in felul sau si nu le putem suplini in ciuda straduintelor noastre.

Ziua de ieri s-a dus, insa avem ziua de astazi la dispozitia sufletului nostru. Intotdeauna mi-a placut sa-mi doresc lucruri noi la inceput de luna. Este ca un fel de deadline al sufletului. Sa-ti propui o multime de lucruri de realizat, lucruri care te fac sa zambesti, lucruri care iti reimprospateaza gandurile si sa le realizezi in acel interval.

O luna, zic eu, este timp suficient pentru a bifa fiecare gand, fiecare dorinta de pe ” to do list-ul personal ”. Sa nu mai amanam nici o secunda fericirea noastra pentru ca fiecare clipa este importanta in felul ei.

Ce pline de vraja sunt momentele petrecute alaturi de oamenii dragi sufletului nostru, ce dulci si minunate sunt amintirile si ce parfum sublim poarta clipele in care inima capituleaza in fata mintii!!!

Curajosi sunt acei oameni care in ciuda tuturor greutatilor reusesc sa renasca din propria cenusa.

Curajoase sunt acele suflete care iarta, iubesc si nu-si pierd speranta intr-o viata mai buna.

Curajoase sunt acele minti care nu contenesc sa caute solutii, care nu se opresc din calculul matematic al vietii, care incearca sa descifreze cu talent si pricepere misterele zilei de maine.

Curajoase sunt acele inimi peste care timpul nu poate trece, care bat tot mai puternic in ciuda a tot ce au avut de infruntat, care daruiesc neincetat zambete, vorbe si sentimente frumoase.

Curajosi sunt oamenii care nu inceteaza sa viseze si sa lucreze fara incetare la realizarea celor mai frumoase clipe din vietile lor.

Curajosi sunt oamenii care stiu ce vor de la viata, care gandesc cu maturitate si optimism, oamenii care stiu sa predea lectia invatata de ei pe parcurs.

Curajosi sunt oamenii care pastreaza in sufletul si mintea lor doar acele amintiri placute, doar acele clipe frumoase si care zi de zi fac tot posibilul pentru a adauga colectiei si alte suveniruri pretioase.

Curajosi sunt acei oameni care infrunta viata, timpul si necunoscutul cu fermitatea si vitejia unui luptator.

Curajosi sunt oamenii loviti de soarta, abandonati de familie, neiubiti de nimeni, singuratici, goi, tristi si murdari.

Curajosi sunt copiii nostri care zi de zi aduc sufletelor noastre mangaierea, fericirea si implinirea prin simpla lor existenta.

Curajosi sunt aceia care in ciuda furtunilor si a marii agitate pe care calatoresc stau neclintiti in fata furiei dezlantuite care ii pune la incercare.

Curajos este cel care crede in forta sa si nu se lasa ingenuncheat decat de bunul Dumnezeu si asta in momente de rugaciune.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!