Nu iti incarca inima cu toate problemele! Chiar daca esti o persoana mai sensibila, nu duce orice suparare in lacasul inimii!

Nu iti incarca inima cu toate problemele! Chiar daca esti o persoana mai sensibila, nu duce orice suparare in lacasul inimii!

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 April 2019 in Spiritualitate

“Cel care şi-a satisfăcut setea, îşi întoarce spatele la fântână.” – Baltasar Gracian

Una dintre cele mai complexe si provocatoare lectii de viata este de a invata sa nu punem totul la inima, acumuland negativitate.

In special atunci cand suntem tineri, sau daca suntem prea sensibili, ducem atat de mult din energia aferenta intamplarilor vietii, in lacasul inimii.

Aceasta atitudine poate fi coplesitoare si contraproductiva, daca ne destabilizeaza in mod frecvent.

Atunci cand ne simtim criticati sau atacati din toate directiile, devine extrem de dificil sa ne revenim, pentru a continua sa afirmam adevarul nostru, redandu-l prin cuvinte si reflectandu-l in fapte. In aceste situatii, am face bine sa ne amintim vechea zicala cu privire la importanta desprinderii de anumite situatii, ce vor aluneca din campul nostru, precum se prelinge apa de pe spatele unei ratuste.

Conflictul este un aspect inevitabil al vietilor noastre; dat fiind ca, adeseori, sistemele noastre de credinta si modurile noastre de a fi contrasteaza puternic cu cele ale fiintelor dragi, ale cunostintelor, ale partenerilor de afaceri, ori ale colegilor de serviciu.

Totusi, in pofida suferintei pe care o pot declansa neintelegerile, ele constituie, totodata, o sursa de invataminte.

Maniera in care ne strunim pe noi insine, atunci cand ne aflam in situatii tensionate sau conflictuale, indica nivelul nostru de rabdare, de stapanire de sine, precum si gradul de elevare a starilor noastre emotionale – calitatea energiei noastre.

Cu scopul de a solutiona conflictele, oricat de suparatoare ar fi motivele neintelegerilor, ar trebui sa ne abordam oponentul cu inima deschisa, plina de compasiune.

Judecatile si vina trebuie lasate deoparte; mai mult decat atat, ele trebuie inlocuite cu respect reciproc.

Conflictul isi are, in mod frecvent, originea, in nevoi sufletesti neexprimate, care sunt mascate de atitudini combative, sau de un comportament agresiv.

Daca abordam si gestionam o stare conflictuala, cu inimile pline de iubire si acceptare, atunci vom fi, cu siguranta, in masura sa gasim o cale de solutionare favorabila.

Cel mai adesea, atacul si critica din partea celorlalti au legatura mai degraba cu ei insisi, precum si cu simtamintele lor, decat cu noi.

Daca ne implicam excesiv in procesul de adaptare la energia negativa emisa de alti oameni, pierdem contactul cu insasi esenta fiintei noastre.

De fapt, din perspectiva gandirii pozitive, aceste pietre azvarlite si sageti lansate in directia noastra, ne ofera posibilitatea de a ne consolida perceptia fundamentala asupra Sinelui, precum si de a invata sa facem un salt lateral si sa deviem negativitatea celorlalti, gresit directionata.

Cu cat mai frecvent procedam astfel, cu atat mai dibaci vom deveni in a discerne ceea ce ne apartine si tine de noi, fata de ceea ce apartine altor oameni si tine de ei.

Prin practica, vom dobandi controlul asupra integritatii noastre energetice, refuzand sa servim drept tinte pentru mania si frustrarea neconstientizate si neasumate de oamenii din jurul nostru.

Cheia pentru a descoperi si descifra intelepciunea tainuita in conflict rezida in a te intreba de ce esti in dezacord sau „ai intrat in coliziune” cu o anumita persoana, sau de ce esti in dizarmonie cu o anumita situatie.

Sinele tau launtric ori Universul incearca, probabil, sa te indrume catre o lectie de viata; prin urmare, fii cu urechile ciulite si cu ochii larg deschisi!

Odata ce vei fi examinat indeaproape radacinile – cauzele, atat cele profunde, cat si cele de suprafata, ale neintelegerii, depune efortul constient de a elibera mania ori resentimentele!

Procedand astfel, energia dintre tine si oponentul tau se va ameliora semnificativ, chiar daca acesta din urma inca actioneaza sub imperiul unei stari emotionale mai limitate si al unui nivel energetic mai scazut.

Ia in considerare faptul ca fiecare dintre voi are propriile motive pentru a gandi si simti in modul sau specific!

Analizeaza-ti gandurile si sentimentele, cu mare atentie!

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!