Nu încerca să ții de cineva care vrea să plece de lângă tine. Altfel, nu va putea veni cel care se îndreaptă spre tine.

Nu încerca să ții de cineva care vrea să plece de lângă tine. Altfel, nu va putea veni cel care se îndreaptă spre tine.

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 August 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturi

În titlul articolului se află un citat faimos a lui Carl Gustav Jung. Ar trebui să îl amintim mai des tuturor celor care încă nu renunță la relații care au dispărut demult. Celor care nu pot renunța la ideea de a câștiga afecțiunea unei persoane care este rece și indiferentă. Celor care sunt atașați pe viață de cineva care nu este demn de ei și chiar periculos.

Vă dați deja seama că nu mai aveți puterea să țineți de ceva, dar totuși vă trageți de ultimele fire. Chiar dacă v-ați conectat la bunul simț și v-ați dat deja sfatul corect să uitați și să vă eliberați, ceva imaterial vă ține prins de această persoană.

Ei bine, aici intervine ea, fraza clară, precisă și salvatoare a lui Jung. Dacă până acum încercările de a ține pe cineva lângă voi nu v-au adus reciprocitate și fericire, atunci, cel mai probabil, persoana respectivă nu este cea potrivită și fericirea ipotetică cu ea nu va deveni realitate.

1) Este important să fim sinceri cu noi înșine

Ați făcut suficiente sacrificii pentru a repara aceste relații? Ați făcut totul sincer, din inimă? Ați încercat diferite variante?

Dacă puteți să vă mărturisiți sincer că ați făcut tot ce v-a stat în putință, atunci este timpul să închideți această poveste.

2) Trebuie să închideți povestea care nu există în realitate

Această poveste nu există în realitate. Ea trăiește în mintea voastră, în inima voastră. Voi înșivă ați plantat această sămânță și o udați singuri. Încercați să legați cu frânghii acest boboc uscat și lipsit de viață. Dar el nu reacționează la soare, iar solul nu este fertil aici.

Simplu spus, acolo unde nu există sentimente comune, nu există viață în relație.

3) Orice obsesie este un rău și o auto-distrugere

În timp ce vă agățați de această bucată de gheață, o altă viață trece pe lângă voi. Ochi sincer, mâini calde, o voce tandră vă așteaptă de mult timp pe voi. Poate că sunt chiar în apropiere. Dar voi continuați să țineți în brațe această bucată de gheață.

A venit timpul să începeți să priviți în jur. A venit timpul să ieșiți din această obsesie nesănătoasă.

4) Neîmpărtășirea sentimentelor este perfect normală. Dar și reciprocitatea este la fel de posibilă

Dacă această persoană nu simte nimic pentru voi, dacă totul este rece și fără speranță, atunci de ce să vă luptați cu realitatea? Acceptarea situației vă va elibera.

De la această neîmpărtășire chinuitoare, ar fi mai bine să mergeți către locul în care sunteți bineveniți, acolo unde oamenii sunt interesați de voi, unde sunteți necesari. În această lume, în acest Univers, aveți mult mai multe opțiuni.

Pur și simplu, acum, dincolo de păturile suferinței din cauza neîmpărtășirii, pe care nu ați fost pregătiți să le vedeți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!