Nu fi lacom: cu cât îți împarți mai mult energia, cu atât primești mai mult din univers

Nu fi lacom: cu cât îți împarți mai mult energia, cu atât primești mai mult din univers

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 June 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitate

În mediul online întâlnim adesea recomandări de a ne pune mereu pe primul loc și să urmărim propriul interes în orice situație. Aceste sfaturi sunt adresate în special femeilor. Interesul poate fi exprimat în bani, atenție, dragoste, cadouri sau timp acordat.

Foarte mulți oameni stau să calculeze fiecare decizie, evaluând constant dacă nu cumva vor da mai mult decât primesc în schimb, lucru care nu sună bine pentru ei. Acest lucru se aplică în orice domeniu – muncă, afaceri, prietenie, relații.

Din cauza temerii de a nu fi prea darnici, oamenii nu trăiesc la potențialul lor maxim, oferind mult mai puțin decât le permit abilitățile lor. Sunt mulțumiți de ei înșiși: cred că, adoptând această abordare, nimeni nu-i poate folosi. Cu toate acestea, ei sunt principala parte afectată de această economie.

Legea energiei în Univers

Pentru a înțelege de ce nu este benefic să calculezi absolut tot, trebuie să explicăm principiile distribuției energiei în lumea noastră.

Legea principală sună astfel: Cu cât oferim mai multă energie, cu atât o să primim mai multă.

Dacă începem să ne măsurăm, să ne restrângem energia, practic închidem fluxul de intrare. Dar ce este energia? Este sănătatea, inspirația, bucuria, vitalitatea, sentimentul plinătății vieții, banii. Prin urmare, cu cât dăm mai mult, cu atât avem mai multe din toate acestea în viața noastră.

Dacă fluxul de energie care vine către noi este limitat, începem să ne simțim melancolici și să ne îmbolnăvim. Când avem o lipsă acută de energie, suntem nevoiți să o împrumutăm din mâncare și alcool, dar apoi trebuie să o restituim cu dobânzi mari, astfel că, de fiecare dată, devine și mai puțină decât era înainte.

De multe ori primesc comentarii de genul: “În trecut, lucram mai mult decât trebuia, dar nimeni nu aprecia asta. Am învățat o lecție din asta. Acum muncesc doar strictul necesar pentru salariul pe care îl primesc și sunt mulțumită.”

La prima vedere, nu pare să fie nimic greșit aici. Persoana respectivă este mulțumită. Nu simte că este folosită și asta îi oferă un sentiment de satisfacție morală. Dar dacă privim situația în ansamblu, putem vedea că viața ei nu seamănă deloc cu visul său.

Nu îi place munca sa, veniturile sunt modeste, energia sa abia este suficientă pentru a-și menține activitățile de zi cu zi, iar sănătatea și aspectul său exterior (greutatea în plus) nu sunt într-o stare bună.

În viața personală a economiștilor, de cele mai multe ori lucrurile merg pe același principiu ca la serviciu: nu sunt dispuși să ofere nimic fără garanții de returnare a investițiilor. Dar ce garanții pot exista în dragoste? În cele din urmă, potențialii parteneri, văzând acea zgârcenie, își pierd rapid interesul față de ei.

Acum să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă oamenii nu s-ar limita pe ei înșiși, ci ar lucra cu devotament deplin. Chiar dacă conducerea nu l-ar răsplăti pentru această dedicare, tot ar câștiga, pe altă parte.

În primul rând, spre deosebire de cei care stau doar degeaba la locul de muncă în orele stabilite, ar putea obține o experiență valoroasă care le-ar fi utilă în viață pe viitor.

În al doilea rând, ar obține mult mai multă satisfacție din munca lor. Nu există nimic mai greu decât să stai acolo și să aștepți sfârșitul zilei de lucru.

În al treilea rând, recitiți toate beneficiile pe care le primim când trăim la intensitate maximă.

Am verificat de mai multe ori acest lucru pe propria piele când lucram ca angajat. Mi se părea plictisitor doar să îmi îndeplinesc responsabilitățile și să plec acasă, așa că la fiecare loc de muncă am arătat inițiativă și m-am implicat în mod complet.

Când m-am angajat la următorul loc de muncă, unul dintre patroni a văzut cât de mult am muncit înainte și asta a devenit cea mai bună recomandare pentru mine.

Sper că am reușit să transmit ideea principală: economisirea energiei nu este benefică. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să o irosiți fără cap celor care nu știu să se întrețină singuri. Dar dacă v-ați angajat la un loc de muncă sau ați decis să aveți o relație, este în propriul vostru interes să fiți generoși și darnici.

Universul nu va lăsa niciodată lucrurile așa, întotdeauna vă va răsplăti pentru efortul de devotamentul vostru în orice domeniu.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!