“Nu este vorba despre lipsa iubirii, ci despre lipsa prieteniei, aceasta pune capăt căsniciei!” – Sase lucruri care distrug casatoria

“Nu este vorba despre lipsa iubirii, ci despre lipsa prieteniei, aceasta pune capăt căsniciei!” – Sase lucruri care distrug casatoria

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 April 2018 in Relatii

“Fericirea a trecut repede prin viața mea. Am urmat-o. Și-am adormit în brațele ei. Când m-am trezit eram singur.” – Victor Hugo

Iubirea și încrederea sunt componentele primordiale ale unei relații maritale solide. Luate separat nu sunt suficiente, căci nu există iubire fără prietenie sau invers!

Specialiştii în terapia de cuplu afirmă că există șase obiceiuri comune, care „ucid”, în cele din urmă, un mariaj. Iată care sunt acestea!

1. NU EXISTĂ COMUNICARE ÎN RELAȚIE

Comunicarea este partea cea mai importantă dintr-o relație. Nu este de ajuns să vă întrebați cum v-a fost ziua sau ce planuri aveți pentru weekend. Este vital să vorbiți despre planuri comune, despre voi ca un întreg și să va întrebați în fiecare zi ce ați făcut în ziua respectivă pentru a vă consolida relația și să vă ajutați unul pe altul.

2. NU MAI AVEȚI PRIETENI

Este important să petreceți timp împreună, asemeni unui cuplu adevărat, însă asta nu înseamnă să uitați de prietenii de-o viață. Relația cu persoana iubita nu va fi niciodată suficientă pentru ca un om să-și satisfacă toate nevoile de socializare pe care le are.

A-i oferi libertate partenerului de cuplu, pentru o ieșire cu prietenii poate face atât de mult bine relației.

Este important că ambii parteneri să își păstreze prietenii și să aibă confidenți și în afara cuplului.

3. AVEȚI VALORI DIFERITE

Este important să respecți opinia partenerului. Spre exemplu unul dintre voi vrea să aibă o familie mărită, cât de repede posibil, în vreme ce celălalt nu este încă pregătit să-și asume genul acesta de responsabilitate. Cel mai bine este să ajungeți la un consens și să aveți o familie grozavă și fericită, însă dacă valorile voastre nu se aseamănă, cu siguranță căsnicia se va duce pe apa sâmbetei.

4. AVEȚI SECRETE UNUL FAȚĂ DE CELĂLALT

Minciuna pune capăt opricărei relații și, fie că vrei sau nu să accepți, chiar dacă vei ține secrete, pe care tu le consideri nevinovate, față de partener, tot minciună se numește. Onestitatea este cheia succesului în orice relație, fie că este vorba de cea de iubire, prietenie sau socială.

5. UITAȚI CÂT DE IMPORTANTE SUNT LUCRUILE MICI

Atunci când v-ați căsătorit, ați început cu lucruri mici, este adevărat? Sau să ne amintim de perioada în care erați doar iubiți. Cât de mult contau plimbările în parc sau o floare primită, doar pentru că vă vedeați… de ce ați uitat de ele? Nu erau oare cele care au pus baza relației voastre?

Micile semne de afecțiune țin relația. O cină romantică, un buchet de flori, un cadou mărunt, un sărut, o îmbrățișare, o atingere, toate acestea țin vie relația. Nu ai nevoie de cadouri scumpe pentru a-ți arăta dragostea.

Lucrurile mici contează și contează mai mult decât ai fi crezut vreodată!

6. NU FACEȚI COMPROMISURI

Compromisurile reprezintă cheia oricărei relații. Situaţiile din trecut rămase nerezolvate vă pot otrăvi relaţia. Ceea ce nu ai spus la timpul potrivit şi nu ai înfruntat în momentul în care s-a întâmplat se poate întoarce constant în mintea ta ca un bumerang. Unul dintre parteneri sau chiar ambii pot avea gânduri de tipul “Ai făcut lucrul ăsta, iar eu nu pot trece peste”. Discuțiile sincere, pe un ton calm, despre tot ceea ce v-a provocat suferință, chiar dacă s-a întâmplat cu mult timp în urmă, vă ajută să depășiți momentele dificile și să scăpați de fantomele trecutului.

De asemenea, încercați să treceți amândoi peste lucrurile care creează un dezechilibru în cuplu!

“Nu este vorba despre lipsa iubirii, ci despre lipsa prieteniei, aceasta pune capăt căsniciei!” – Friedrich Nietzsche

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!