Nu este niciodată prea târziu: 20 de lecții de viață înțelepte

Nu este niciodată prea târziu: 20 de lecții de viață înțelepte

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturi

Unul dintre cele mai valoroase lucruri din viața noastră este experiența. Cu toții ne dorim să fim încrezători, independenți și înțelepți, uitând că înțelepciunea vine odată cu vârsta și experiența. Și, de dragul acestei experiențe, trebuie să treci prin multe.

De aceea, experiența persoanelor în vârstă este foarte importantă. Lecțiile de viață pe care le predă sunt una dintre cele mai valoroase cunoștințe.

Vă oferim 20 de lecții de viață împărtășite de Berry Davenport, un autor al unui blog străin.

Viața este ceea ce este acum. Așteptăm în permanență să se întâmple lucruri incredibile în viitor, dar uităm că viața se întâmplă chiar acum. Învață să trăiești în prezent și să nu speri la iluzii în viitor.

Frica este o iluzie. Majoritatea lucrurilor de care ne temem nu se vor întâmpla niciodată. Dar chiar dacă se întâmplă, este posibil să nu fie atât de rele pe cât am crezut. Pentru mulți dintre noi, frica este cel mai rău lucru care se poate întâmpla. Realitatea nu este atât de cumplită.

Regula relației. Cel mai important lucru din viața ta sunt oamenii apropiați. Pune-i întotdeauna pe primul loc. Ele sunt mai importanți decât plimbările, hobby-ul, computerul tău. Apreciază-i ca și cum ar fi toată viața ta. Pentru că așa este.

Creditele nu merită. Cheltuiți doar câți bani aveți. Trăiți liber. Datoriile nu vă vor permite să faceți acest lucru.

Lucrurile adună praful. Timpul și banii pe care îi cheltuiți pentru lucruri vă vor distruge într-o bună zi. Cu cât ai mai puține lucruri, cu atât ești mai liber. Cumpărați cu înțelepciune.

Greșelile sunt bune. De multe ori încercăm să evităm greșelile, uitând că acestea sunt cele care ne conduc spre succes. Fii pregătit să greșești și să înveți din greșelile tale.

Uită de mânie. Plăcerea furiei dispare în câteva minute. Iar consecințele pot dura mult mai mult. Ascultă-ți emoțiile și când vine furia, fă un pas în direcția opusă.

Și amintește-ți bunătatea. O mică parte a bunătății poate face minuni cu oamenii din jurul tău. Și necesită puțin efort de la tine. Exersează acest lucru în fiecare zi.

Vârsta este doar un număr. Când ai 20 de ani, crezi că 50 este un coșmar. Dar când ai 50 de ani, simți că ai 30 de ani. Vârsta noastră nu ar trebui să ne determine atitudinea față de viață. Nu lăsați numerele să vă schimbe cu adevărat.

Vulnerabilitatea se vindecă. A fi deschis, autentic și vulnerabil este minunat. Acest lucru permite oamenilor din jurul tău să aibă încredere în tine și să-ți împărtășească emoțiile, iar tu le poți împărtăși în schimb.

Pasiunea îmbunătățește viața. Când găsești orice activitate care te face fericit, fiecare zi devine un cadou. Dacă nu ți-ai găsit încă pasiunea, stabilește-ți un obiectiv în acest sens.

Călătoria oferă experiență și extinde conștiința. Călătoria te face mai interesant, mai înțelept și mai bun. Te învață să interacționezi cu oamenii, obiceiurile și culturile lor.

Nu ai întotdeauna dreptate. Credem că știm răspunsul la orice întrebare, dar nu este așa. Există întotdeauna cineva mai deștept decât tine, iar răspunsurile tale nu sunt întotdeauna corecte. Ține minte asta.

O sa treacă. Orice s-ar întâmpla în viață, va trece. Timpul vindecă sufletul și schimbă lucrurile.

Tu îți definești scopul. Viața este plictisitoare fără un scop. Decideți ce este important pentru dvs. și construiți-vă viața în jurul său.

Riscul este adesea bun. Pentru a-ți schimba viața, trebuie să-ți asumi riscuri. Luarea unor decizii informate și riscante te ajută să crești.

Schimbările sunt întotdeauna în bine. Viața se schimbă și nu ar trebui să te împotrivești. Nu vă fie frică de schimbare, înotați în râu și percepeți viața ca pe o aventură.

Niciodată nu e prea târziu. A întârzia este doar o scuză pentru a nu încerca. Puteți atinge aceste obiective la orice vârstă.

Acțiunile vindecă tristețea. Orice acțiune este un remediu pentru supărare, amânare, tristețe și anxietate. Nu te mai gândi și fă ceva.

Fa ce vrei. Fii proactiv. Nu aștepta ca viața să-ți arunce un os. S-ar putea să nu-ți placă gustul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!