Nu este de ajuns sa ne rugam doar pentru noi daca vrem sa primim iertare, Cuviosul Paisie Aghioritul ne invata Rugaciunea vindecatoare pentru intreaga lume

Nu este de ajuns sa ne rugam doar pentru noi daca vrem sa primim iertare, Cuviosul Paisie Aghioritul ne invata Rugaciunea vindecatoare pentru intreaga lume

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 February 2019 in Spiritualitate

”Ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul? Sau ce ar putea sa dea omul, in schimb, pentru sufletul sau?” (Marcu 8, 36-37)

“Singura grijă a diavolului este să-i împiedice pe creştini să se roage. El nu se teme de studii fără rugăciune, de lucrare fără rugăciune, de „creştinism” fără rugăciune. El râde de truda noastră, îşi bate joc de înţelepciunea noastră, dar tremură când ne rugăm.” – Samuel Charwick.

Am trecut prin mai multe incercari in decursul vietii mele si dupa ce am epuizat majoritatea metodelor, mi-am indreptat privirea si sufletul catre rugaciune. Depresie, anxietate si un sentiment de deconectare fata de cei din jurul meu, acestea erau doar cateva dintre problemele de care am suferit la acea vreme. Aceasta rugaciune nu numai ca a reusit sa ma reconecteze intr-un mod profund cu mine insumi, dar a reusit sa ma reconecteze cu cei din jurul meu intr-un mod pe care nu-l mai traisem pana atunci.

Cred cu tarie ca aceasta rugaciune, spusa zilnic, poate sa vindece multe dintre bolile sufletesti, cum ar fi anxietatea si depresia si nu in ultimul rand cred ca poate crea o apropiere mult mai profunda intre tine si cei din jurul tau.

Rugaciunea pentru intreaga lume a Cuviosului Paisie Aghioritul

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Dumnezeul meu, sa nu-i parasesti pe robii Tai care traiesc departe de Biserica; dragostea Ta sa-i aduca pe toti langa Tine.

Pomeneste, Doamne, pe robii Tai care sufera de cancer.

Pomeneste, Doamne, pe robii Tai care sufera de boli usoare sau grave.

Pomeneste, Doamne, pe robii Tai care sufera de infirmitati trupesti.

Pomeneste, Doamne, pe robii Tai care sufera de infirmitati sufletesti.

Pomeneste, Doamne, pe conducătorii ţărilor şi ajută-i să conducă creştineşte.

Pomeneste, Doamne, pe copiii care provin din familii cu probleme.

Pomeneste, Doamne, pe familiile care au probleme si pe cei divortati.

Pomeneste, Doamne, pe orfanii din toata lumea, pe toti cei indurerati si nedreptatiti in aceasta viata, pe vaduvi si pe vaduve.

Pomeneste, Doamne, pe toti cei intemnitati, pe anarhisti, pe narcomani, pe ucigasi, pe facatorii de rele, pe hoti, lumineaza-i si ajuta-i sa se îndrepteze.

Pomeneste, Doamne, pe toti cei instrainati.

Pomeneste, Doamne, pe toti cei ce calatoresc pe mare, pe uscat si prin aer, si-i pazeste.

Pomeneste, Doamne, Biserica noastra, pe slujitorii sfintiti ai Bisericii si pe credinciosi.

Pomeneste, Doamne, toate fratiile monahale, pe stareti si pe starete, pe monahi si pe monahii.

Pomeneste, Doamne, pe robii Tai care sunt in vreme de razboi.

Pomeneste, Doamne, pe robii Tai care sunt prigoniti.

Pomeneste, Doamne, pe robii Tai care sunt precum pasarile vanate.

Pomeneste, Doamne, pe robii Tai care si-au lasat casele si serviciile lor si se chinuiesc.

Pomeneste, Doamne, pe saraci, pe cei fara casa si pe refugiati.

Pomeneste, Doamne, toate popoarele, sa le tii în bratele Tale, sa le acoperi cu Sfantul Tau Acoperamant, sa le pazesti de orice rau si de razboi. Si iubita noastra tara, zi si noapte sa o tii la sanul Tau, sa o acoperi cu Sfantul Tau Acoperamant, sa o pazesti de orice rau si de razboi.

Pomeneste, Doamne, familiile chinuite, parasite, nedreptatite, incercate si daruieste-le lor milele Tale cele bogate.

Pomeneste, Doamne, pe robii Tai care sufera de tot felul de boli sufletesti şi trupesti.

Pomeneste, Doamne, pe robii Tai care ne-au cerut noua sa ne rugam pentru ei.

Amin.

“Este necesar să ne lăsăm inima provocată la rugăciune, În caz contrar, aceasta va deveni uscată şi împietrită. Atributele rugăciunii trebuie să fie: dragostea pentru Dumnezeu, sinceritatea şi simplitatea. ” –John of Kronstadt

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!