Nu cere să-ţi fie uşurată povara vieţii, ci cere curaj să o poţi purta!

Publicitate

“Multe dintre eșecurile vieții aparțin unor oameni care nu au realizat cât de aproape sunt de succes atunci când renunță.” – Thomas Edison

Sunt momente în viaţă când trebuie să te opreşti, să stai şi să cugeţi la ce ai făcut până acum şi mai ales, la ce ai de făcut de acum înainte. Te pomeneşti într-un punct al existenţei proprii în care nu ştii cum ai ajuns şi mai ales, nu ştii ce să faci mai departe. E o stare de criză, o criză a sufletului, care se desfăşoară între paralizie şi derută, nu poţi să faci nimic, doar stai şi cugeţi la cauzele răului care te curpinde, neştiind prea bine încotro ar fi mai bine să o apuci.

De obicei suntem prinşi într-un activism care nu ne lasă timp de reflecţie, de problematizări şi de îndoieli asupra rosturilor noastre mai profunde, asupra întrebărilor simple şi fundamentale care ar trebui să ne ghideze viaţa. Acestea sunt ca un fundal care niciodată nu e interogat aşa cum trebuie. Nu pentru că îndeletnicirile în care suntem prinşi ne-ar ocupa tot timpul disponibil, ci pentru că, odată ce ne predăm timpul şi mintea câtorva activităţi, ne găsim un sens, direcţia de urmat.

Suntem ca o rachetă care, odată lansată şi pusă pe orbită, îşi urmează traiectoria atâta timp cât are combustibil. Nu mai ştim să ne păstrăm o rezervă, să fim dilematici şi interogativi, să vedem viaţa în complexitatea ei debordantă. Ne primim un sens de la viaţă, de la circumstanţele în care suntem prinşi, îl luăm de bun şi defilăm cu el înainte până când, cumva, realizăm lipsa de rost a tot şi a toate. Suntem puşi pe o direcţie pe care am ales-o mai mult sau mai puţin, dar ajungem la un moment dat să ne dăm seama că ceea ce facem nu ne reprezintă, că nu suntem noi în actele noastre.

Un “A quoi bon” sfâşietor care vine să pună sub semnul întrebării întreaga noastră existenţă, tot ce părea clar şi de la sine înţeles. Ne întrebăm unde am greşit, ce se întâmplă cu noi, de ce lucrurile nu au orientarea pe care bănuiam noi că o au, sau pe care am fi vrut să o aibă.

Publicitate

În momentul în care nu ne mai lăsăm vrăjiţi de farmecul vieţii, de puterea de atracţie a aparenţelor apare aşa, o stare de sastisire, de pilctis generalizat. Dacă ne-am adânci în această criză poate că am fi salvaţi. Dar arareori suntem în stare să o facem. Respingem suferinţa instinctiv, iar această punere sub semnul îndoielii a întregii vieţi e o suferinţă cumplită, dacă e trăită aşa cum se cuvine.

Treburile zilnice, diferite urgenţe care ni se impun ne ocupă mintea şi timpul pentru a ne salva de confruntarea cu noi înşine, a amâna subiectul crizei până când acesta se pierde, nu mai are pregnanţa de la început. Rutina zilnică se reinstalează treptat, dar acum ştiind că e o simplă rutină, că nimic nu vine să ne salveze dacă noi nu vrem să fim salvaţi.

O criză ne face un pic mai înţelepţi, mai resemnaţi, mai conştienţi de limitele proprii, ne aduce mai aproape de realitatea noastră interioară, dar rareori poate să ne smulgă din ţâţâni, să ne îndrepte viaţa pe un alt făgaş. Ne lăsăm prinşi în diversele acţiuni ale vieţii ştiind, de la o vârstă încolo, că sunt inutile, că trecutul s-a transformat în neant, că viitorul, de asemeni, va deveni neant, dar neştiind cum şi nemaiavând energia de a ne desprinde de pe orbita propriei vieţi.

Dumnezeu ne mai trimite din când în când câte un bobârnac care să ne scoată de pe traiectoria pe care am fost plasaţi, pe care, mai bine spus, am îngăduit să fim plasaţi, căci tot ce ni se întâmplă are încuviinţarea noastră, provine dintr-o libertate originară pe care am reuşit să o delegăm definitiv stihiilor care ne domină. Ne găsim atunci în derută şi de obicei, nu ştim să reacţionăm. Dacă însă o facem e şansa salvării noastre.

Nu cere să-ţi fie uşurată povara vieţii, ci cere curaj să o poţi purta.

Nu cere şi căuta împlinire întreaga viaţă, ci răbdare pentru a accepta eşecurile.

Nu căuta şi nici nu cere perfecţiune în viaţa ta, ci înţelepciune să nu repeţi greşelile.

Nu cere mai mult înainte de a spune Mulţumesc…..pentru tot ceea ce ai primit deja!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Semnificatia ascunsa a numelui in numerologie – cum se poate descifra

Publicitate

Fiecare litera , cuvant sau nume este in armonie cu un anumit numar , si fiecare numar ascunde un inteles magic.
Prin intemediul numerologiei poti afla numarul personal ascuns in numele tau , precum si semnificatia acestuia referitoare la personalitatea si destinul tau.

De exemplu , in numele Diana , D se transforma in cifra 4 , I in 9 , A in 1 , N in 5 , si A din nou in 1.

Suma acestor cifre : 4 + 9 + 1 + 5 + 1 = 20 , poate fi redusa la o singura cifra : 2+ 0 = 2 , 2 reprezentand astfel numarul personal corespunzator numelui Diana. Fiecarui numar personal i se asociaza trasaturi specifice ale personalitatii si destinului unei persoane.

Analiza numerologica a numelui prezinta trei aspecte.Prin adunarea cifrelor asociate cu vocalele numelui tau poti ajunge la un numar care desemneaza eul tau interior , emotiile si sentimentele tale esentiale.Prin insumarea cifrelor asociate cu consoanele din numele tau , poti descoperi un numar care semnifica personalitatea ta exterioara , sau felul in care esti vazut de ceilalti.Prin adunarea tuturor cifrelor corespunzatoare numelui tau , intri in posesia unui numar care iti reprezinta personalitatea , telurile profunde ale existentei tale.

Tabel al numerelor si al cifrelor corespunzatoare acestora

A, J, S = 1

B, K, T = 2

C, L U = 3

D, M, V = 4

E, N, W = 5

F, O, X = 6

G, P, Y = 7

H, Q, Z = 8

I, R = 9

Semnificatia numerelor si intelesul tainic al numelui tau

Numarul personal 1

Esti independent , posezi calitati de conducator si ai o capacitate decizionala innascuta.Esti inclinat sa dai tot ce ai mai bun in tine atunci cand esti implicat intr-un proiect care necesita punerea in valoare a unei gandiri originale.Esti un precursor , care creeaza sau inventeaza noi metode de abordare a unor fenomene.Nu esti niciodata multumit de starea prezenta , cauti sa aduci in continuu noi imbunatatiri in sarcinile pe care ti le asumi.Ambitios si capabil de sta pe propriile tale picioare , viata iti ofera nenumarate provocari si incercari.Te avanti inainte , nerabdator sa inveti , sa experimentezi , si sa iti implinesti idealurile.Atunci cand esti implicat intr-un proiect , altii pot crede ca esti dependent de munca , insa din prespectiva ta te bucuri de fiecare moment al lucrului , de placerea a descoperi si a imagina solutii noi si constructive.Esti foarte motivat , te increzi in tine , preferi sa gandesti cu capul tau si sa iti croiest drumul in viata pe cont propriu.Esti un lider , un inovator , care infrunta cu curaj obstacolele.

Trebuie sa ai grija ca , in avantul actiunilor tale , sa nu preiei si distrugi visele si dorintele celor din jur.Atunci cand esti intr-o dispozitie proasta , poti deveni dominant si agresiv.Invata cum sa iti insinuezi in mod elegant si placut ideile noi si originale , in loc de a incerca sa le bagi cu forta pe gat altora.

Numarul personal 2

Esti in stare sa vezi ambele fete ale unei situatii , esti un arbitru si un negociator innascut , capabil sa mediezi cele mai dure conflicte.Esti la maximumul capacitatilor tale atunci cand te afli intr-o atmosfera armonioasa.Zgomotul , zarva , problemele nerezolvate sunt pentru tine prilejuri de a intra in actiune si de a aduce calmul si linistea.Esti un om de cuvant.Cei din jurul tau stiu ca atunci cand faci o promisiune , o vei duce pana la capat.Te straduiesti sa mentii lucrurile in ordine , sa dai dovada de toleranta si intelegere , indiferent daca esti implicat in proiecte majore sau minore.Dai importanta cuvenita detaliilor , iar diplomatia si tactul iti servesc ca forte motrice in confruntarea cu viata de zi cu zi.Prudenta trebuie sa vegheze asupra actiunilor in care te implici , intrucat straduinta ta continua de a impaca toate circumstantele te poate determina sa iti pierzi controlul .Invata sa faci un pas inapoi si sa apreciezi la rece lucrurile ; in acest fel abilitatile tale de negociator vor fi fara cusur.

Numarul personal 3

Expresia , exprimarea este calea ta de reusi in viata.Creativ , patrunzator , stapanind mai multe talente , ii inspiri pe cei din jurul tau si ii inveti ce inseamna bucuria.Modul tau te a te exprima in cuvinte , in declamare sau in interpretarea unui rol , te aseaza mereu in centrul atentiei ; iti place sa ii distrezi si sa ii inveselesti pe ceilalti.Datorita starii tale incarcate de energie , cei din jur te considera sociabil , prietenos , gata de ajutor la nevoie.Cel mai mare risc pentru tine consta in a te angaja in prea multe proiecte in acelasi timp , lucru care iti poate risipi concentrarea , facandu-te ineficient.Iti este greu sa te opresti pentru a evalua si a organiza lucrurile , pana cand , atunci cand devii coplesit de multitudinea lor , realizezi ca este necesar sa te concentrezi si sa sa procedezi pas cu pas la rezolvarea lor.In astfel de perioade poti da tot ce ai mai bun din tine , poti deveni cel mai bun in orice intreprinzi , exprimandu-ti gandurile , sperantele si teoriile in termenii cei mai elocventi.Jurnalul tau personal poate provoca invidia multor apropiati.

Numarul personal 4

Publicitate

Constructor , muncitor sarguincios , animat de onestitate , esti asezat solid cu picioarele pe pamant , aducand prin tot ceea ce faci structura si consistenta lumii.Munca ta necesita un produs final palpabil , material.Dai dovada de excelenta atunci cand este vorba de detalii si de rutina.Latura ta economica si materiala te poate transforma intr-un bun contabil , organizator , programator.Chibzuit si analitic , aduci ordinea in viata celorlalti.Intrucat iti asumi mari responsabilitati in ajutorarea si protejarea celor din jur , este probabil sa iti desfasori activitatea in domeniul legislativ sau social.Actiunile tale sunt extrem de practice si concrete , o reflectare a logicii si ordinii tale interioare.

Numarul personal 5

Istet , spiritual si fermecator , ai capacitatea de te insinua in sufletul celor multi datorita abilitatilor tale de a comunica.Limbajul este arma ta forte ; te poti exprima pe exprima pe intelesul oricui . Te bucuri de latura pozitiva a fiecarui eveniment , fara a te lega statornic de ceva sau cineva.Vrei sa experimentezi tot ceea ce iti poate oferi viata.Iti place sa explorezi , sa vezi lucruri noi , sa calatoresti , sa te misti fara incetare.Nu iti gasesti locul , nevoia de cautare nu iti da pace.Vei avea parte de nenumarate experiente , pe care le vei folosi pentru a evolua ca personalitate . Poti excela in publicitate , vanzari si in promovarea unor noi idei si concepte.Intrucat depinzi foarte mult de simturile tale , incearca sa faci uz cu precautie de medicamente sau de alcool , pentru a preveni o eventuala dependenta .Pentru a te simti in largul tau ai nevoie de mult spatiu de miscare si de lipsa unor legaturi statornice.

Numarul personal 6

Atunci cand te pui in slujba celorlalti scoti ce ai mai bun in tine.Caminul , familia , casatoria sunt ingredientele indispensabile ale vietii tale.Fara ele te simti pierdut .Dragostea , frumusetea si echilibrul sunt cheile tale de bolta ale destinului tau.Poti avea talente artistice sau le poti dezvolta in multe directii : muzica , poezie , pictura.Iubitor al naturii , te poti dedica gradinaritului ; casa ta va fi intotdeuna imbelsugata de flori , legume proaspete si esente naturale.Iubitor si plin de grija fata de cei din jur , iti place sa iti asumi cat mai multe responsabilitati.A invata , a educa , a le aduce servicii altora , sunt calitati care te pot impune in fata comunitatii.Multi depind de tine , iar tu nu ii lasi niciodata singuri la nevoie.Simtul dreptatii si al masurii te insotesc pretutindeni in viata.

Numarul personal 7

Ai excelente capacitati mentale .Educator , cercetator , pasionat de misterele vietii , mintea ta este deschisa tuturor optiunilor.Acumulezi cunosterea din orice sursa care iti este la indemana.Te poti dedica cu succes cercetarii stiintifice , religiei , literaturii , tehnicii si stiintelor legale.Inainte de a le prezenta altora , esti inclinat sa analizezi , sa interconectezi si sa cantaresti cu atentie faptele.Ai nevoie de mult timp pentru tine , pentru a medita , reflecta si a te reincarca cu energie.Desi altii te pot considera un singuratic , iti place sa te izolezi pentru a te relaxa si a te concentra asupra lucrurilor care te preocupa.

Numarul peronal 8

Afacerile , finantele si managementul sunt calitatile tale definitorii.Puterea , controlul si autostapanirea sunt cuvintele cheie ale personalitatii tale.Combinate , ele te pot individualiza ca un candidat excelent pentru functii de conducere intr-o companie , in domeniul politic sau cel militar.Iti dai adevarata masura in situatii care necesita abilitati decizionale si organizatorice.Numarul 8 este incarcat de o semnificatie karmica : vei culege ceea ce semeni.Folosirea excesiva fortei , afisarea aroganta a superioritatii se pot reintoarce asupra ta.Totul se misca intr-un cerc al compensatiilor , si de aceea este important sa iti echilibrezi cu grija latura materiala si cea spirituala.Munca pentru satisactia personala si in beneficiul altora iti va fi recompensata indoit.In orice relatie traiesti cu intensitate , si daruiesti cu generozitate , avand nevoie de a primi in schimb cu aceeasi masura.

Numarul personal 9

Ca un veritabil mesager al luminii , esti o persoana generoasa , caritabila si iubitoare.Uneori , din obligatie si chiar in detrimentul tau , te implici prea mult in proiectele sau in sarcinile altora .Ai nevoie sa inveti sa iti folosesti indemanarea si inteligenta de a-i ajuta pe cei din jur pana la o limita , dupa care trebuie sa ii lasi sa se descurce de unii singuri.
Ai o capacitate innascuta de intelegere , de a-i ajuta pe toti cei cu care te incrucisezi pe cararile vietii .Toti iti cauta sfaturile si sunt incantati si uimiti de rabdarea si toleranta ta.Esti un umanitarist , iar taria ta consta in dedicarea fata de cei din jurul tau.

In numerologie , exista numere capitale , purtatoare ale unui inalt nivel de experienta , intelegere si intelepciune.Acestea sunt 11 , 22 si 33.Daca unul dintre acestea este numarul corespunzator numelui si penumelui tau , atunci viata iti rezerva provocari si incercari magnifice.Daca te vei ridica dincolo de nivelul asteptarilor celor din jurul tau , rasplata ta iti va intrece cu mult asteptarile.Cei ale caror nume sunt asociate cu unul din numerele de mai sus , sunt destinati unor inalte zone ale spiritualitatii , intelegerii interioare , cunoasterii intuitive , si dedicarii dezinteresate in scopuri umanitare.Ei sunt intruchipari ale luminii , promotori ai spiritualitatii , cetateni universali ai lumii.

Publicitate
Alte Articole
Numerologie
Sfaturi