„Nu ai nevoie de telefon mobil în pat. Ai nevoie de o gură de vin bun și aer proaspăt.” Sfatul neurochirurgului

„Nu ai nevoie de telefon mobil în pat. Ai nevoie de o gură de vin bun și aer proaspăt.” Sfatul neurochirurgului

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 February 2021 in SanatateSfaturiStiintaViata

Un neurochirurg cu mulți ani de experiență a oferit mai multe recomandări pentru a stimula creierul. Trăim într-o perioadă în care parcă suntem dependenți de tehnologie, astfel încât parcă nici la baie nu mai putem merge fără dispozitivele mobile.

Toate undele emise și recepționate de dispozitivele electrice din jurul nostru ne afectează direct starea de spirit, viața și sănătatea, din acest motiv, toți medicii recomandă să evităm să dormim cu telefonul mobil lângă pat, sau chiar în camera, dacă este posibil.

„Adesea vin la consultație pacienți care au scris pe față că sunt nefericiți. Orice intervenție neurochirurgicală îi sperie mai mult decât problema în sine. Aceasta este o reacție normală a omului. Nu ne putem controla creierul. Fără să știe mulți, centrul creierului nostru are nevoie de pauză și hrană. ”

Când o persoană se odihnește, din anumite motive, el crede că relaxarea sa constă într-o grămadă de mâncare și băutură. În același timp, el încetează să mai fie activ.

„Creierul nu poate dormi, dar îl putem stimula. Este necesar să-l influențăm numai cu fluide pozitive. “

Medicul recomandă cu tărie să evitați să folosiți telefonul mobil în timp ce vă odihniți.

„Dimineața, o persoană ar trebui să se ridice și să respire adânc.”

Bucurați-vă din plin de natură și de peisajele din jur. Porniți muzica preferată și beți un pahar de apă caldă pe stomacul gol.

Încearcă să te uiți mai puțin la televizor. (ne influențează creierul). Privitul știrilor sau emisiunilor ne poate provoca anumite emoții negative care nu doar că ne afectează creierul, dar ne pot strica și buna dispoziție. Știrile care vorbesc despre lucruri rele creează în noi panică și gânduri negative că am putea păți și noi aceleași lucruri.

„Dacă fumați, atunci cel puțin o dată pe săptămână trebuie să vă liniștiți creierul. Răsfățați-vă cu un trabuc de o calitate. Fumatul unui pachet de țigări în fiecare zi este moartea pentru centrul creierului.” – afirmă neurochirurgul.

Fiecare persoană ar trebui să-și ia timp pentru sine. Stai în liniște și departe de toată lumea. Descarcă-ți creierul, gândindu-te la lucruri simple. Mergi în natură și bucură-te de tot ce te înconjoară, lasă creierul să se aerisească.

Emoțiile pozitive sunt cel mai important combustibil pentru centrele tale neuronale. Acestea relaxează creierul și împreună cu acesta întreg organismul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!