Noi singuri trebuie sa gasim puterea de a merge mai departe! 5 sfaturi care iti vor face viata mai usoara

Publicitate

“Atașează-te de cei care te pot face mai bun și primește-i pe cei care, la rândul tău, îi poți face mai buni.” – Seneca

Ai auzit vreodata de mindful living?

A devenit incredibil de popular in ultimii ani datorita numeroaselor studii de cercetare stiintifica care arata beneficiile sale. Adevarul este ca practica mindfulness exista inca din cele mai vechi timpuri, mai exact de la aparitia budismului (fondat de profesorul spiritual Gautama Buddha). Mindfulness are la baza concentrarea asupra momentului prezent fara a judeca si fara ne dorim ceva diferit.

In timp ce practica ofera multe beneficii, trebuie sa o transformam intr-un ritual consecvent pentru a culege recompensele.

Exista cateva principii de mindfulness pe care le poti adopta in viata de zi cu zi.

1. Singura ta realitate este ACEST MOMENT. Chiar aici. Chiar acum.

Acest citat celebru al lui Buddha rezuma mai bine acest principiu: “Nu trai in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti toate eforturile in prezent”.

Trecutul este o iluzie. Viitorul nu a sosit inca. Singurul care este real este momentul care se intampla chiar acum.

2. Un gand negativ este inofensiv daca nu il crezi

Gandurile vin si pleaca mai tot timpul. Este ceva natural. Suferinta apare, insa, in momentul in care ne atasam de gandurile noastre. Realitatea este ca gandurile nu inseamna nimic si nici nu sunt cine suntem noi cu adevarat. Cand faci un pas in spate si iti respecti gandurile de la distanta, iti dai seama ca daca le intelegi atunci nu pot fi parte din tine. Nu te definesc.

Eckhart Tolle explica foarte bine acest lucru: “Ce eliberare cand am inteles ca vocea din capul meu nu este cine sunt eu! Cine sunt eu, atunci? Cel care vede asta.”

Publicitate

3. Nu vei fi pedepsit pentru furia ta, vei fi pedepsit de ea

Cu totii devenim furiosi si maniosi din cand in cand, insa actionand pe aceasta furie rareori rezulta ceva pozitiv. Este usor sa te enervezi, insa adevaratul curaj implica sa faci ceva productiv in privinta asta. Cand iti dai seama ca momentul prezent este singurul care conteaza, vei ajunge sa intelegi ca viata este prea scurta pentru a iti petrece timpul fiind suparata si trista.

Dupa cum spunea Lao Tzu: “Cea mai puternica persoana din lume nu este niciodata suparata.”

4. Totul este creat de doua ori: mai intai in mintea ta si apoi in viata ta

Creierele noastre sunt insturmente puternice si ele creeaza lumea din jurul nostru. Adevarul este ca nu vei actiona decat daca creierul tau stie ce faci. Asadar, stabiliti-va planurile si obiectivele si apoi apucati-va de treaba.

“Viitorul depinde de ce faci astazi.” – Mahatma Gandhi

5. Noi singuri trebuie sa gasim puterea de a merge mai departe

Viata vine cu multe provocari si situatii dificile pentru toata lumea, insa singurul lucru asupra caruia avem controlul este cat de mult efort si vointa punem in ceva. Nu putem atasa fericirea sau succesul nostru de lucrurile exterioare. Totul se intampla in sufletul nostru.

“Nimeni nu ne salveaza decat noi insine. Nimeni nu poate si nimeni nu va putea. Noi insine trebuie sa ne construim calea.” – Buddha

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Noua curiozitati pe care probabil nu le stiai despre tine

Publicitate

Accesul atât de facil la cunoaştere pe care îl avem astăzi datorită Internetului, ne ajută să învăţăm atât de mult despre noi, despre corpul nostru, să facem noi şi noi descoperiri. Îţi propunem să te relaxezi învăţând, prin intermediul acestor informaţii interesante.

1. Culoarea pielii tale este rezultatul unui amestec de 4 culori

Am fi cu toţii de culoarea untului dacă… vasele de sânge nu ar adăuga un strop de roşu. Un pigment galben ne colorează de asemenea pielea, apoi tonuri sepia de melanina, creată ca răspuns la razele ultra-violete, ne pigmentează pielea. Aceste 4 culori (untiu, roşu, galben şi sepia), amestecate în diverse proporţii, creează culoarea pielii tuturor oamenilor de pe Pământ.

2. Lumea râde împreună cu tine

Doar privind pe cineva hohotind pe înfundate eşti la rândul tău influenţat. Studiile recente au arătat că râsul este un gest social imitabil. Atunci când auzim pe cineva râzând, este stimulată zona din creier asociată cu mişcările faciale. Mimica joacă un rol foarte important în ceea ce priveşte interacţiunile noastre. Gesturi ca râsul, hohotitul, zâmbitul, plânsul, căscatul pot fi modalităţi de a crea legături sociale puternice în cadrul unui grup.

3. Dacă nu ai măsea de minte, înseamnă că ai minte!

Evoluţia face ca unele elemente să dispară. De exemplu, există persoane cărora nu le-au crescut măselele de minte. Trăsături care nu ne mai sunt folositoare, natura le elimină. Cu cât creierele noastre au devenit mai mari, cu atât mai mult s-a transformat structura osoasă a mandibulei. Cu mult timp în urmă, „măselele de minte” serveau masticaţiei, în special pentru carne; treptat, aceste masele au început să nu ne mai fie folositoare, medicii le eliminau, pentru ca în final, natura să îşi facă singură treaba în acest sens.

4. Majoritatea celulelor din corpul nostru se numesc celule cu cili

Majoritatea celulelor din corpul nostru se numesc celule cu cili şi ajută o mulţime de funcţii, de la digestie la auz. În nas, celulele cu cili ajută la transportarea mucoasei nazale din cavitatea nazală, spre gât. Apa rece încetineşte acest proces, făcând ca mucusul să rămână în nas şi creează acea senzaţie neplăcută, când suntem nevoiţi să ne „suflăm nasul”.

5. Pubertatea ne transformă creierul

Publicitate

De ce este adolescența atât de neplăcută din punct de vedere emoţional? Hormoni ca testosteronul influenţează dezvoltarea neuronilor în creier, astfel schimbările din creier influenţează şi structura sa, ceea ce are şi numeroase consecinţe comportamentale. Adolescenţii se comportă ciudat din punct de vedere emoţional, uneori sunt apatici şi nu pot să ia cele mai bune decizii, pe măsură ce regiunile cortexului frontal se maturizează.

6. Foarte mult din ceea ce consumăm zilnic este hrana pentru creier

Chiar dacă reprezintă doar 2% din masa corpului nostru, creierul are nevoie de 20% din oxigenul şi caloriile care ajung în corp. Pentru ca acest organ să fie funcţional, trei artere cerebrale transportă oxigen la creier. Un blocaj face ca celulele creierului să nu mai fie alimentate în mod corespunzător cu oxigen şi nutrienţi, activitatea sa fiind afectată. Acesta este un atac cerebral.

7. Oasele „se rup” ca să menţină în echilibru mineralele din corp

Mai mult decât să susţină muşchii şi celelalte organe din corpul nostru, oasele ajută şi la reglarea nivelului de calciu din corp. Oasele conţin atât fosfor, cât şi calciu, ultimul fiind folositor muşchilor şi nervilor. Dacă acest element nu se află în cantitatea necesară, oasele cedează şi astfel, mai mult din calciul necesar merge în corp, până nivelul de concentraţie necesar este atins.

8. Poziţia corpului îţi afectează memoria

Memoriile noastre sunt adânc imprimate în felul nostru de a fi. O aromă sau un sunet pot evoca un episod din copilărie. Dacă auzi clinchetul unui clopoţel de la bicicletă, poţi face conexiunea cu amintirea drumului pe care îl străbăteai de la şcoală acasă. Chiar şi poziţia corpului ne ajută să rememorăm mai bine anumite trăiri din trecut. Ne amintim mai uşor dacă ne aşezăm în aceeaşi poziţie în care s-au întâmplat faptele.

9. Stomacul tău produce un acid coroziv periculos

Există un lichid periculos în corpul nostru, pe care îl secretă chiar stomacul. Celule din stomac produc acid hidroclorhidric, un component coroziv care este folosit pentru tratarea metalelor în industrie! Poate să dizolve fierul, dar mucoasa care se află pe pereţii stomacului fac ca substanţa să nu fie periculoasă pentru organism, singura sa funcţie fiind aceea de a „topi” ultima gustare.

Publicitate
Alte Articole
Articole