„Nimeni nu va face asta pentru tine” 20 de lucruri despre care trebuie să-i spui fiicei tale la timp

„Nimeni nu va face asta pentru tine” 20 de lucruri despre care trebuie să-i spui fiicei tale la timp

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

A fi mamă de fată este o mare fericire și o muncă grea în același timp.

Este foarte important să îi explici corect micuței tale că lumea nu este atât de simplă și frumoasă precum este descrisă în basme. Și indiferent de ceea ce spune lumea, că o persoană va învăța cel mai mult din greșeli și din experiențele din societate, mama este cea care trebuie să își pregătească copilul pentru dificultățile vieții adulte.

Suntem obișnuiți să ne creștem fetele drept prințese și asta este corect, pentru că prințesele înving dificultățile cu capul sus. În continuare, am pregătit 20 de adevăruri despre viața adultă pe care fiica dumneavoastră ar trebui să le cunoască.

Sfaturi pe care o mamă ar trebui să i le dea fiicei sale încă de la o vârstă fragedă:

1. Dragostea nu înseamnă întotdeauna fericire. Poate că nu vei avea mereu succes în dragoste, dar trebuie să înveți dintr-o relație nereușită și să-ți dai seama de greșelile tale sau ale partenerului, astfel încât să fie discutate și să nu mai fie repetate. Dar în niciun caz nu trebuie să-ți pierzi încrederea în iubire.

2. A fi fericit este o alegere de viață. Fericirea nu se concentrează doar în bani, carieră și bunuri materiale. Fericirea divină constă în iubirea de sine, iubirea ta pentru cei din jurul tău și iubirea acestora pentru tine.

3. Trebuie să fii atentă cu bărbații. Este important să ne amintim că de multe ori se întâmplă ca în spatele cuvintelor și acțiunilor frumoase să fie doar interese masculine de scurtă durată. Înainte de a face un pas înainte cu o persoană, trebuie să o cunoști foarte bine și să vezi ce planuri de viitor are cu relația.

4. Principalul lucru este să te respecți și să te iubești. Niciun bărbat nu are dreptul să te bată, să te insulte și să te umilească. Dacă se întâmplă vreodată acest lucru, strânge-ți lucrurile și pleacă imediat. Acel bărbat nu merită iubirea ta, nici măcar nu se poate numi bărbat. Trebuie să știi cât de mult valorezi și să nu accepți niciodată așa ceva.

5. Trebuie să înveți să-ți asculți intuiția pentru a nu lăsa orice persoană pe care abia o întâlnești să te păcălească. Nu toți oamenii sunt de încredere.

6. Nu toate cunoștințele sunt prieteni. Numai cei care vor rămâne lângă tine la bine și la greu pot fi considerați prieteni.

7. Nu îți ține niciodată lacrimile să nu curgă. Atât femeile puternice, cât și cele slabe plâng. Emoțiile trebuie lăsate să iasă! Sănătatea unei femei depinde în mod direct de starea ei psiho-emoțională.

8. Aspectul fizic este important pentru o femeie, dar frumusețea interioară trebuie să fie prioritatea ei. Frumusețea interioară dă o strălucire care înfrumusețează orice femeie, chiar și atunci când tinerețea a trecut.

9. Înainte de a face ceva, trebuie să te gândești la consecințele pe care le poate avea acea acțiune mai târziu. Nu face niciodată ceva doar pentru că așa face toată lumea, ar trebui să ai mereu propria ta personalitate și părere.

10. Învață să accepți corect critica, nu trebuie să te supere părerile celorlalți. Pot fi geloși sau pur și simplu au o stimă de sine scăzută. Încrederea în sine este cheia succesului. De asemenea, cei apropiați pot aduce anumite critici constructive, de pe urma cărora te poți îmbunătăți pe anumite planuri. Nu ezita să le iei în considerare pe acestea.

11. Oamenii nu sunt întotdeauna sinceri, trebuie să înveți să deosebești adevărul de minciună.

12. Nu trebuie să le povestești celor din jur toate detaliile vieții tale personale, și mai ales despre conflictele și dificultățile din familie. Aceste lucruri trebuie să rămână strict în familie.

13. Ar trebui să apreciezi mereu ceea ce ai. Însă dacă vrei mai mult, atunci nu sta pe loc și ia măsuri, străduiește-te mai mult, dezvoltă-te pe plan profesional.

14. Trebuie să îți faci un scop în viață. Stabilește obiective și muncește ca să le îndeplinești.

15. Viața fiecărui om stă doar în mâinile lui. Trebuie să fii independent, nu lăsa pe nimeni să-ți dicteze și să-ți controleze complet viața.

16. Binele ar trebui făcut în liniște, nu ca să te lauzi.

17. Învață să ierți pentru a nu acumula furie și resentimente în sufletul tău.

18. Există dificultăți în orice relație. Principalul lucru este să comunicați și să depășiți împreună aceste probleme, ajungând la compromisuri.

19. Nu trăi în trecut. Este important să trăiești în prezent pentru a-ți construi viitorul. De asemena, nu lăsa trecutul să îți afecteze prezentul.

20. Viața este frumoasă! Amintiți-vă că există întotdeauna lumină o lumină în capătul tunelului.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!