Niciodată și de la nimeni să nu tolerați ceea ce vă nemulțește.

Niciodată și de la nimeni să nu tolerați ceea ce vă nemulțește.

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturi

Mulți dintre noi, în viață, suntem obișnuiți să suportăm în tăcere ceea ce ne deranjează: comportamentul rău, lipsa de respect, situațiile dificile. Credem că este normal și că așa ar trebui să fie, dar de fapt, dacă suportăm ceea ce ne face să suferim, acest lucru ne aduce un rău imens.

Niciodată să nu tolerați nimic.

Într-adevăr, atunci când suportăm, devenim automat foarte comod pentru cei din jur. Și da, într-un fel, acest lucru ne oferă sprijin extern și un substitut al iubirii: „uite ce bine se adaptează, nu se plânge, nu spune nimic despre dorințele sale. Bravo lui, nu-i așa?”

Poate fi adevărat, dar întrebarea este întotdeauna la ce preț se obține acest lucru. Dacă prețul este o toleranță infinită și suprimarea propriului „Eu”, atunci, din punctul meu de vedere, prețul este prea mare.

Iată câteva motive pentru care niciodată nu ar trebui să tolerați nimic:

1. Acest lucru vă afectează în mod cert.

Când suportați ceea ce vă nemulțumește, aceasta provoacă stres și generează emoții dificile. Pe termen lung, acest lucru poate cauza grave probleme psihice.

2. Vă pierdeți complet pe voi înșivă.

Dacă tolerați mult timp și multe lucruri, în cele din urmă, din personalitatea voastră va mai rămâne doar „răbdarea”, restul se va atrofia și va deveni inutil.

3. Devine o obișnuință.

Dacă tolerați comportamentul neplăcut al altor oameni, acest lucru devine o obișnuință și în viitor va fi extrem de dificil să începeți să vă apărați limitele. Mai bine scăpați de această obișnuință cât mai curând posibil.

4. Tolerarea îi încurajează.

Atunci când suportați în tăcere ceea ce nu vă place, transmiteți altora semnalul că, comportamentul lor este acceptabil. Oamenii vor continua să se comporte cum doresc, deoarece voi le permiteți acest lucru.

5. Meritați mai mult.

Țineți minte: meritați să aveți în viața voastră oameni care să vă trateze cu respect. Nu acceptați mai puțin decât meritați.

6. Tolerarea lor dăunează relațiilor voastre.

Când tolerați tratamentul rău, acest lucru distruge sinceritatea și puritatea relațiilor. Deveniți un partener foarte ușor și participați în relații nu cu voi adevărat, ci doar cu trăsăturile voastre comode.

7. Vă pierdeți respectul pentru voi înșivă.

Dacă permiteți altora să vă trateze în mod negativ, veți pierde respectul pentru voi înșivă. Și fără respectul de sine, viața devine foarte dificilă.

8. Puteți deveni ușor o țintă pentru manipulări.

Când cei din jur văd că nu știți să vă apărați limitele, pot începe să profite de acest lucru pentru a vă manipula în propriile lor scopuri.

9. Vă veți simți ca o victimă.

Dacă permiteți altora să se comporte cu voi cum doresc, veți simți că sunteți o victimă neputincioasă a circumstanțelor. Veți pierde controlul asupra vieții voastre.

10. Puteți plăti un preț mare.

Uneori, prețul răbdării devine foarte mare într-un timp foarte scurt. Mai bine să nu aduceți lucrurile până la acest punct și să încetați să tolerați și să acționați cât mai curând posibil.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!