“Niciodată nu te uita înapoi – acolo totul rămâne neschimbat”: cuvinte înțelepte pentru fiecare zi

“Niciodată nu te uita înapoi – acolo totul rămâne neschimbat”: cuvinte înțelepte pentru fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiSpiritualitateViata

Cuvintele au o putere extraordinară asupra oamenilor. Ele pot inspira în momente de incertitudine, pot da putere să-ți deschizi aripile în perioadele grele și pot răni atunci când sunt îndreptate către punctele noastre cele mai vulnerabile. Ele ne pot face să plângem sau să râdem.

În continuare, am selectat câteva citate care, probabil nu îți vor schimba viața, dar cu siguranță îți vor influența starea de spirit. Sper să meditezi asupra lor și să zâmbești.

1. “Persoana cu care petreci cel mai mult timp în viața ta ești tu însuți. Așa că fă eforturi să fii interesant pentru tine însuți.”

2. “Prețuiește fiecare secundă din viață, atunci când iubești – spune, iar atunci când urăști – uită, nu-ți pierde timpul cu ura, pentru că viața e atât de scurtă.”

3. “Viața este ca un tren. În cele mai bune momente, pare că-l conduci. În cele mai rele, te consideri un pasager. Cu toate acestea, uneori realizezi că pur și simplu zaci pe șine.”

4. “Respectați oamenii care pot vedea trei lucruri la voi: tristețea ascunsă sub zâmbet, dragostea ascunsă sub furie și motivul tăcerii voastre.”

5. “Destinul nu este o chestiune de întâmplare, ci de alegere. Nu trebuie să-l aștepți, trebuie să-l creezi.”

6. “Niciodată să nu te justifici. Nici în fața celor care te iubesc și cu atât mai puțin în fața celor care nu te iubesc. Cei care nu te iubesc oricum nu te vor crede, iar cei care te iubesc își vor inventa singuri o justificare pentru tine.”

7. “Înainte de a-ți vărsa sufletul cuiva, asigură-te că “vasul” nu este fisurat.”

8. “Aproapele este cel care știe trecutul tău, crede în viitorul tău și te acceptă așa cum ești acum.”

9. “Cel mai important lucru este să-ți pui ordine în suflet. Ține minte aceste 3 lucruri: nu te plânge, nu acuza și nu te scuza.”

10. “Nu te întoarce niciodată la trădători! Niciodată! Poți să mesteci pământul, dar nu te întoarce acolo unde ai fost trădat.”

11. “Să nu dorești răul nici măcar celor care te-au rănit.”

12. “Dacă vrei să cunoști pe cineva, nu asculta ce spun alții despre el, ci ascultă ce spune el despre alții.”

13. “Niciodată nu te uita înapoi… Acolo totul rămâne neschimbat.”

14. “Niciodată să nu ceri socoteală oamenilor care te-au dezamăgit. Pur și simplu pleacă.”

15. “În caracterul unei persoane există trei calități de aur: răbdarea, simțul măsurii și abilitatea de a tăcea. Uneori în viață, acestea ajută mai mult decât inteligența, talentul și frumusețea.”

16. “Pentru a trăi și a te bucura, ai nevoie doar de două lucruri: în primul rând, să trăiești, și în al doilea rând, să te bucuri.”

17. “Niciodată să nu stai cu cineva doar pentru bani, copii sau din milă. Banii se vor termina, copiii vor crește, iar mila se va transforma în furie!”

18. “Fericirea este ca un sărut: ca să o simți, trebuie să o împarți cu cineva.”

19. “Oamenii buni îți vor aduce fericire, iar cei mai buni îți vor oferi amintiri. Oamenii răi îți vor aduce experiență, iar cei mai răi îți vor da o lecție. Prețuiește-i pe fiecare dintre ei.”

20. “Nu te plânge că îmbătrânești, pentru că multor oameni li s-a luat acest privilegiu. Viața este dată tuturor, dar bătrânețea doar aleșilor.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!