Ne bagam singuri bete in roate si sa ne complicam viata! Cinci moduri care ne tin departe de liniste si fericire!

Ne bagam singuri bete in roate si sa ne complicam viata! Cinci moduri care ne tin departe de liniste si fericire!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Atrag în viața mea orice lucru asupra căruia îmi îndrept atenția, energia și focusul, fie că este pozitiv sau negativ.” – Michael Losier

Sta scris in natura umana sa ne complicam viata si sa ne punem 1000 de intrebari in fiecare zi, insa deseori uitam ca, avand atatea lucruri de facut, este foarte greu sa fim multumiti si satisfacuti. Iar succesul in viata se poate obtine doar cu o inima deschisa si fericita. Se intampla de nenumarate ori sa ne sabotam propria fericire, avand anumite comportamente sau alegeri paguboase. Iata ce anume te poate impiedica sa savurezi cu adevarat viata:

1. Ne preocupa prea mult trecutul si viitorul – Ne agatam in mod nostalgic de vremurile trecute sau ne planuim ca maine sa fie altfel, mai bine. Insa uitam de cele mai multe ori ca doar prezentul este ceea ce conteaza. Niciodata in istoria omenirii nu s-a intamplat ca, dorind sa se schimbe trecutul, aceasta chiar sa se intample. Si, desi este indicat sa te gandesti la viitor intr-o nota pozitiva, viitorul poate fi complet impredictibil sau depinde, de cele mai multe ori, de ceea ce se intampla in prezent.

“Secretul sanatatii mintii si corpului consta in a nu jeli pentru trecut, a nu te ingrijora pentru viitor, ci sa traiesti prezentul cu intelepciune si sinceritate.” – Gautama Buddha

2. Spunem prea des “da” si prea rar “nu” – De mult prea multe ori se intampla sa fim presati fizic, mental, la serviciu, acasa, in relatie si sa ajungem sa facem diverse lucruri pe care, de fapt, nici nu ni le dorim. Lucruri care contravin propriului spirit. Trebuie sa facem o prioritate din propria fericire si sa incetam sa facem pe plac celor din jur (pentru a castiga apreciere sau prietenie) in detrimentul nostru, a ceea ce suntem cu adevarat.

“Cand spui “da” altora, asigura-te ca nu iti spui “nu” tie insuti.” – Paulo Coelho

3. Petrecem prea putin timp in natura – Chiar si atunci cand afara este vreme placuta, ne trezim ca, din comoditate, petrecem prea mult timp in casa. Atunci cand se intampla asta, nu facem decat sa ne autosabotam fericirea, pentru ca lipsa soarelui si a aerului curat si proaspat au implicatii majore asupra starii de spirit. Nu trebuie sa avem un motiv bine intemeiat sa iesim afara, insa atunci cand o facem, starea de spirit se va schimba aproape instantaneu.

“Traieste in lumina soarelui, inoata in mare, bea aerul salbatic” – Ralph Waldo Emerson

4. Ne comparam unii cu ceilalti – Intotdeauna cineva va avea mai mult, iar altcineva mai putin, cineva va avea o viata mai palpitanta, iar altcineva o viata mai monotona. Intotdeauna a fost asa, insa in loc sa ne comparam cu cei din jur, ar trebui sa ne multumim cu ceea ce ne-a oferit viata si sa fim fericiti cu ceea ce suntem si unde am ajuns. In plus, oamenii eminamente buni, care sunt fericiti cu atat cat au (indiferent ce inseamna acest lucru), au capacitatea de a se bucura sincer pentru lucrurile bune care li se intampla altora.

“Nu te compara cu nimeni din aceasta lume, pentru ca daca o faci, te jignesti pe tine.” – Bill Gates

5. Procrastinam – Suntem foarte buni la tinut lectii, insa cand vine vorba sa le punem si in practica, atunci le amanam la nesfarsit. Nu trebuie niciodata sa uitam ce visuri si aspiratii ne anima si ca nu le putem implini decat daca muncim pentru ele. Nu intr-un viitor incert, ci incepand chiar din acest moment. Fericirea si implinirea se ating doar daca esti pregatit de actiune, aici si acum.

“Calatoria de 1000 de mile incepe cu un singur pas.” – Laozi

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!