Multi dintre noi nu tinem cont insa fiecare dezicie luata la un moment dat ne ajusteaza directia in cursul vietii, precum carma unei barci…

Multi dintre noi nu tinem cont insa fiecare dezicie luata la un moment dat ne ajusteaza directia in cursul vietii, precum carma unei barci…

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2018 in Dezvoltare Personala

“Chiar dacă un milion de oameni cred într-o prostie, tot o prostie rămâne.” –Legea lui Murphy

Majoritatea alegerilor pe care le facem acum, isi produc efectele mult mai tarziu. De aceea ajungem de foarte multe ori sa spunem „Daca nu as fi facut…”. Fiecare dintre noi putem, atunci cand facem alegeri, sa ne adresam intrebarea „Cum o sa ma afecteze aceasta decizie peste o luna de zile, dar un an, dar peste zece ani?”.

Acest test al timpului este valabil si in anumite situatii pe care le percepem ca fiind „situatii dificile”, cand, de fapt, acestea nu sunt dificile deloc.

Iata zece decizii pe care le vei regreta peste 10 ani si modalitatile prin care le poti evita:

10. Porti o masca pentru a-i impresiona pe ceilalti

In cazul in care fata pe care i-o prezinti lumii din jurul tau este doar o simpla masca, in scurt timp nu vei mai avea ce sa le arati celor din jurul tau. Atunci cand iti petreci foarte mult timp concentrandu-te asupra perceptiei pe care o au ceilalti despre tine, in cele din urma vei uita cine esti tu cu adevarat.

Asa ca, nu te teme de judecatile si de perceptiile celorlalti. In inima ta stii cine esti cu adevarat si ce este cu adevarat important pentru tine. Nu trebuie sa fii perfect si nu trebuie sa-i impresionezi pe ceilalti. Lasa-i pe ceilalti sa fie impresionati si inspirati de modul in care te descurci cu propriile tale imperfectii.

9. Lasi pe ceilalti sa-ti creeze visele in locul tau

Cea mai mare provocare in viata este aceea de a descoperi cine esti cu adevarat. Cea de a doua provocare este aceea de a fi fercit cu ceea ce ai descoperit. O foarte mare parte a acestei descoperiri este aceea de a ramane sincer fata de propriile tale obiective si vise personale. Exista in viata ta oameni care nu sunt de acord cu tine?

Foarte bine. Inseamna ca iti pastrezi integritatea si iti urmezi propria ta chemare. Uneori vei face lucruri pe care ceilalti le considera nebunesti din punctul lor de vedere, dar atunci cand pierzi notiunea timpului, toate acele pareri dispar si tu continui sa faci ceea ce sti ca este bine pentru tine.

8. Iti petreci timpul intr-o companie negativa

Nu lasa niciodata pe cineva care are o atitudine negativa sa se apropie prea mult de tine. Nu-i lasa sa ajunga la tine. Acestia nu pot apasa pe tragaci daca tu nu le dai arma. Aminteste-ti tot timpul ca petrecerea timpului tau pretios in compania persoanelor care sunt o companie negativa si care nu te apreciaza este o alegere pe care o faci tu insuti.

7. Esti egoist

O viata traita din perspectiva faptelor bune si a unui caracter bun este fundatia unei vieti plina de fericire. Cei pe care i-ai inspirat si carora le-ai impartasit dragostea ta isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta mult dupa ce faptele au disparut. Asa ca, sculpteaza-ti numele in inimi, nu in piatra. Ceea ce ai facut pentru tine moare odata cu tine, ceea ce ai facut pentru ceilalti si pentru lumea din jurul tau ramane.

6. Eviti schimbarea si dezvoltarea

In cazul in care vrei sa-ti cunosti mai bine trecutul, mai bine piveste-ti conditiile din prezent. In cazul in care vrei sa-ti cunosti viitorul, priveste actiunile prezente. Trebuie sa te eliberezi de ceea ce este vechi pentru a face loc in viata ta noului.

5. Renunti atunci cand lucrurile merg prost

Nu exista esec, exista doar rezultate. Chiar daca lucrurile nu se desfasoara asa cum ti-ai dori, nu te descuraja si nu renunta. Invata si mergi mai departe. Cel care continua in ciuda dificiultatilor, la un moment dat o sa reuseasca deoarece lupta este castigata cu mult timp inainte de batalia finala. Este un proces plin de pasi mici, iar acestia impreuna te vor indrepta catre acel moment glorios pe care ti-l doresti.

4. Incercarea de a micro-manageria fiecare mic detaliu

Viata trebuie sa fie atinsa, nu strangulata. Uneori tot ceea ce trebuie sa faci este sa te relaxezi si sa lasi viata sa-si urmeze cursul. Respira! Atunci cand praful se va linisti, vei putea sa vezi din nou copacii. Fiecare aspect al vietii tale se afla intr-o armonie profunda, fie ca intelegi acest lucru,fie ca nu.

3. Te multumesti cu mult mai putin decat meriti

Este necesar sa fii indeajuns de puternic pentru a te putea detasa si indeajuns de intelept pentru a astepta ceea ce meriti. Uneori este necesar sa fii doborat in cel mai jos loc in care te-ai aflat vreodata pentru a te ridica mai sus decat ai fost vreodata. Uneori este necesar ca ochii tai sa fie spalati de lacrimile tale pentru a vedea mult mai limpede oportunitatile din fata ta.

2. Astepti la nesfarsit ziua de maine

Problema este ca tu crezi ca ai mai mult timp decat ai de fapt. Intr-o buna zi te vei trezi si vei realiza ca nu mai ai timp si pentru lucrurile pe care iti doresti sa le faci cu atata ardoare, dar pe care le amani.

1. Esti prieten foarte bun cu lenea si cu superficialitatea

Lumea nu-ti este datoare cu nimic, in schimb tu esti dator cu ceva. Asa ca, nu mai visa cu ochii deschisi si preia controlul asupra vietii tale. Este prea tarziu sa stai sa astepti ziua in care cineva va face ceva pentru tine. Acea zi este astazi. Lumea are nevoie de tine!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!