Mujdeiul de usturoi poate ajuta la tratarea unghiilor incarnate

Mujdeiul de usturoi poate ajuta la tratarea unghiilor incarnate

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Usturoiul este o plantă larg răspândită aparținând familiei Allium . Cele mai apropiate rude ale sale sunt ceapa, hașma și prazul. Datorită proprietăților sale dezinfectante, mujdeiul de usturoi ajută la eliminarea rapidă a unei probleme obișnuite, cum ar fi unghia încarnată.

Usturoiul este cultivat peste tot în lume. Datorită gustului și aromei sale, este un oaspete frecvent în bucătărie. Cu toate acestea, de-a lungul istoriei a fost apreciat și pentru proprietățile sale medicinale și beneficiile pentru sănătate . Aflați cum să utilizați mujdeiul de usturoi pentru sănătatea picioarelor.

Unghia incarnata: cauze si simptome

Cel mai probabil, toată lumea a întâmpinat problema unei unghii încorporate. Constă în faptul că partea laterală a degetului mare se inflamează din cauza presiunii unghiei.

Acest lucru s-ar putea datora, de exemplu, pantofilor prea îngustați sau tocurilor înalte. Din această cauză, greutatea corpului cade pe degete, respectiv presiunea pe unghie crește.

Uneori, poate apărea o unghie încarnată datorită faptului că vă faceți pedichiura greșit. Este necesar să tăiați unghiile imediat, în niciun caz rotunjind colțurile. În caz contrar, unghia începe să crească în lățime și astfel rănește pielea de pe părți.

Ce se întâmplă dacă aveți o unghie încarnată?

În continuare, vă vom împărtăși o serie de sfaturi și trucuri despre ce trebuie să faceți în cazul unei unghii încarnate. Nu încercați doar să tăiați partea încarnată a unghiei – acest lucru va agrava problema.

Înmoaie-ți picioarele într-un lighean cu apă caldă. Acest lucru vă va ajuta să vă înmoaie unghiile.

Folosiți instrumente de pedichiură ascuțite și curate.

Tăiați-vă unghiile în linie dreaptă. Nu filați sau rotunjiți părțile laterale.

Încercați, de asemenea, să vă schimbați pantofii. Poate că dacă alegeți un model mai larg, problema va dispărea de la sine.

Dacă o unghie încarnată te deranjează chiar acum, îți vom spune despre modul în care usturoiul te va ajuta la tratarea acestuia. Mujdeiul de usturoi este cu adevărat un leac miraculos!

Proprietăți benefice ale usturoiului

Usturoiul este un ingredient natural pentru tratarea unghiilor încarnate.

Din cele mai vechi timpuri, usturoiul a fost apreciat nu numai pentru gustul său picant, ci și pentru beneficiile extraordinare pe care le aduce sănătății. Acest lucru se datorează faptului că conține o substanță numită alicină. Este un tip de compus de sulf care se eliberează atunci când un cățel de usturoi este tocat . Adică, atunci când l-ai pisat, l-ai tocat mărunt sau doar îl mesteci. Această substanță este responsabilă pentru mirosul specific al usturoiului .

Mujdei de usturoi pentru tratarea unghiilor încarnate

Usturoiul este un antiseptic natural. Prin urmare, poate trata unghiile încarnate pentru a ameliora inflamația și, prin urmare, pentru a reduce disconfortul.

1. Remediu de casă 100% natural cu mujdei de usturoi

Usturoiul este utilizat pe scară largă în medicina populară datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antiseptice.

Ingrediente

  • 4 pahare de apă (1 l)
  • 1 usturoi
  • material de bumbac

Pregătirea

Se fierbe apa și se toarnă într-un lighean. Coborâți ușor piciorul afectat acolo când ajunge apa la temperatura suportabilă, fără să riști să te opărești! Înmoaie-l în apă pentru o vreme, apoi usucă-ți piciorul cu un prosop curat.

Înmuiați un tampon de bumbac în pasta de usturoi rezultată și așezați o bucată sub unghie. Acest lucru vă va ajuta la curățarea rapidă a infecției.

Repetați această procedură de 2-3 ori pe zi.

Lucruri interesante

Dacă aveți unghiile încarnate si sunteți diabetici sau ați observat asta la copii mici ori dacă aveți o circulație slabă la picioare, dacă vedeți inflamații severe în jurul unghiei, ar trebui să consultați cu siguranță un medic. Nu încercați să remediați singur problema, deoarece nu puteți decât să o agravați.

Medicul va examina unghia, va efectua dezinfectarea necesară și vă va prescrie un unguent pentru ameliorarea durerii și a disconfortului. Dacă aveți simptome suplimentare, asigurați-vă că îi povestiți despre asta. Pentru a alege strategia corectă de tratament, doctorul trebuie să cunoască imaginea completă a problemei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!