Motivul pentru care busuiocul este un antioxidant atât de puternic și un antibiotic natural super-sănătos!

Motivul pentru care busuiocul este un antioxidant atât de puternic și un antibiotic natural super-sănătos!

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

A fost folosit din cele mai vechi timpuri. Această plantă este venerată ca o „iarbă sacră” în multe culturi din întreaga lume. Busuiocul are o listă semnificativă de nutrienți.

Este bogat în vitamina K, care este necesară pentru coagularea sângelui. Vitamina A protejează celulele vaselor de sânge de deteriorarea radicalilor liberi. Ajută la prevenirea acumulării de colesterol rău, ajută la prevenirea aterosclerozei, atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

Busuiocul conține și alte vitamine și minerale: fier, calciu, mangan, magneziu, vitamina C și potasiu, are proprietăți antibacteriene și conține flavonoide protectoare a ADN-ului.

Studiile au arătat că busuiocul, datorită compoziției sale antimicrobiene, este un antibiotic natural puternic. Dacă combinați busuiocul și usturoiul – obțineți cel mai puternic antibiotic natural creat vreodată.

De asemenea, busuiocul vă va curăța arterele de colesterolul LDL.

Busuiocul este benefic și pentru tratarea și prevenirea multor probleme de sănătate, precum: cefalee, diaree, constipație, tuse, paraziți, negi etc.

În aparență, busuiocul este oarecum asemănător cu menta și nu este surprinzător, deoarece această plantă aparține genului de ierburi de mentă.

Se crede că busuiocul are proprietăți benefice, dezinfectează camera, distrugând o varietate mare de microbi. Acest lucru reprezintă o prevenire excelentă a diferitelor infecții și epidemii sezoniere. Busuiocul conține multe substanțe benefice și aproape că nu are contraindicații.

Este folosit ca condiment pentru preparatele din carne, legume și diverse mâncăruri marinate. Puțini oameni știu că busuiocul este folosit la coacerea pâinii sau a chiflelor.

Beneficiile busuiocului pentru sănătate

Busuiocul este folosit în alimentație pentru tratamentul și prevenirea diferitelor boli. Busuiocul își pierde proprietățile benefice imediat ce frunzele încep să se ofilească.

Planta este benefică pentru sănătate datorita uleiurilor esențiale pe care le conține. Este vorba de uleiul aromatic care îi conferă o aromă plăcută. Uleiul esențial de busuioc conține substanțe parfumate precum eugenol, linalol, meilhavinol. Uleiul esențial de busuioc conține camfor, care are un efect benefic asupra inimii. Și ajută persoanele cu astm, restabilind respirația.

Beneficiile busuiocului pentru femei

Frunzele și tulpinile de busuioc conțin minerale, acizi volatili (aceste substanțe au proprietăți antibacteriene), taninuri, zaharuri, caroten, vitaminele C, B, PP și rutina. Dintre ierburile picante, se situează pe locul patru la acid ascorbic.

Datorită compoziției sale de vitamine, busuiocul este folosit pentru a trata bolile inflamatorii ale sistemului genito-urinar și ale tractului respirator. Busuiocul ajută femeile care alăptează care și produc puțin lapte. Pentru a beneficia de acest lucru, o femeie trebuie să bea ceai din frunze de busuioc.

Decoctul de busuioc este folosit pentru vindecarea rapidă a rănilor, precum și pentru a reduce dermatita alergică. Pentru a face față bolilor de piele, utilizați următoarea rețetă:

1 lingură de frunzele de busuioc se pun într-o cană de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Decoctul trebuie să fie călduț și aplicat sub formă de comprese.

Ce alte beneficii ale busuiocului

Busuiocul ajută la scăderea temperaturii în bolile virale și la reducerea secrețiilor mucoase din nas. Pentru acest lucru, luați 2 linguri de frunze uscate și puneți în 2 căni de apă clocotită apoi lăsați la infuzat timp de aproximativ 6 ore. Beți câte o jumătate de cană de 3 ori pe zi. În același timp, puteți prepara picături nazale cu aloe, care vă vor ajuta la vindecarea răcelilor.

Busuiocul ajută la creșterea poftei de mâncare, la persoanele care suferă de această problemă. Busuiocul întărește, de asemenea, vasele de sânge și mușchiul inimii. Pentru persoanele nervoase și agitate, busuiocul este un remediu excelent pentru a face fată acestor probleme.

Suferiți de balonare și flatulență? Busuiocul este cea mai bună modalitate de a rezolva această problemă.

În antichitate, busuiocul era folosit pentru afecțiunile oculare și ca măsură preventivă împotriva oboselii. Busuiocul este, de asemenea, un instrument excelent pentru întărirea dinților și pentru distrugerea microbilor patogeni din gură și din tot corpul. Decoctul de busuioc ajută la combaterea respirației urât mirositoare.

Busuiocul poate fi folosit pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi, deoarece are proprietăți diuretice. Busuiocul ajută la atenuarea efectelor tensiunii nervoase și ale stresului, reducând nervozitatea, anxietatea, supărarea. Ajută chiar la reducerea hipertensiunii arteriale.

În ciuda unei liste atât de mari de beneficii atunci când se folosește busuioc, acesta are încă contraindicații.

Contraindicațiile consumului de busuioc și ceai de busuioc

Busuiocul este contraindicat categoric femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de epilepsie, după un infarct sau un accident vascular cerebral.

În plus, persoanele care suferă de diabet, hipertensiune arterială, tromboflebită, boli coronariene ar trebui să nu abuzeze de consumul ceaiului de busuioc.

Acest lucru se datorează faptului că busuiocul are un conținut scăzut de mercur. Desigur, pe de o parte, oferă busuiocului proprietăți antibacteriene, iar pe de altă parte, în cantități mari, poate fi dăunător sănătății. Preparatele cu busuioc nu trebuie folosite mai mult de trei săptămâni la rând.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!