Motivul pentru care apar durerile de genunchi

Motivul pentru care apar durerile de genunchi

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2021 in SanatateSfaturi

Durerea la genunchi este una dintre cele mai frecvente diagnostice din cabinetul unui ortoped. În medicina taoistă se crede că, dacă genunchii te dor, atunci problema nu este la ei. Aceasta este un „ecou” al altor probleme ale sistemului musculo-scheletic. Dacă genunchiul se află în poziția corectă în timpul mișcării, atunci: articulația își îndeplinește funcțiile de amortizare, se întinde / se îndoaie ușor, nu pocnește, nu doare.

Ce influențează starea genunchiului? Nu este el „vinovat de durere: nu este în voia lui să se miște greșit. Dar dacă există modificări ale structurilor de jos sau de sus – la talpă și gleznă sau la structura bazinului – genunchiul se va adapta la aceste modificări și se va mișca incorect.

Iată care pot fi motivele pentru care ar putea apărea durerea de genunchi

Dacă o persoană are forma tălpilor plate, aceasta va schimba poziția gleznei și, prin urmare, a genunchiului. De exemplu, atunci când picioarele sunt plate longitudinal, arcul piciorului este aplatizat, genunchii par să se îndrepte unul către celălalt, picioarele devin „X”. Atunci când mergeți, sarcina principală va cădea pe suprafața interioară a articulației genunchiului și o va forța. Apoi încep să apară durerile, pe fondul acestei tulburări dezvoltând artrită și osteoartrita.

O altă variantă: persoana a suferit o leziune a gleznei – entorse, ligamente rupte etc. Apoi, genunchiul piciorului afectat se va adapta și la forma modificată a gleznei. Vizual, astfel de modificări sunt neobservabile, dar odată cu vârsta, genunchiul va semnala problema prin durere.

Ce să faci în astfel de situații?

Contrar ce se spune printre oameni, problema picioarelor plate, precum și efectele leziunilor gleznei, pot fi corectate indiferent de vârstă. Pentru a vă corecta poziția piciorului, încercați un exercițiu simplu: mersul.

• Ridicați-vă în picioare, cu tălpile distanțate cât să nu depășească lățimea șoldului. Greutatea principală a corpului se va lăsa pe exteriorul piciorului, iar 30% la baza degetului mare și a călcâiului.

• Începeți să vă balansați încet mutând greutatea corporală înainte și înapoi pe picior. Balansați ușor corpul încât greutatea să apese de la călcâi până la degete și înapoi.

• Faceți pendulări, lin și încet, concentrându-vă pe relaxarea gleznei, genunchilor, șoldurilor.

Efectuați acest exercițiu în fiecare zi timp de 2-3 minute.

În timp, poziția piciorului se va schimba, întregul sistem musculo-scheletic va începe să se adapteze: postura va deveni mai dreaptă, mișcările – libere. Poziția taliei, a pieptului și chiar a gâtului depinde de starea piciorului.

Motivul mai poate fi în zona pelviană

Un alt motiv pentru care poziția articulațiilor genunchiului este perturbată și încep să doară este hipertensiunea musculară a coapsei și a zonei inghinale. Mușchii care asigură mișcarea genunchilor – mușchii coapsei – sunt adesea suprasolicitați.

Acest lucru se datorează unor motive psihologice: femeile de exemplu, trebuie să țină picioarele lipite și genunchii împreună – în funcție de ținuta pe care poartă, de exemplu: fuste, când se așează sau ridică ceva de jos.

În plus, cauza hipertensiunii poate fi diverse tulburări de postură. Ce se poate face pentru relaxarea acestor mușchi și restabilirea sănătății genunchiului? Orice exerciții de întindere pentru picioare și zona inghinală sunt potrivite.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!