Motivele pentru care te simti pierdut si nu iti gasesti drumul in viata

Motivele pentru care te simti pierdut si nu iti gasesti drumul in viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 November 2018 in Dezvoltare Personala

“Fiţi cât se poate de conştienţi de faptul că momentul prezent este tot ce aveţi.” – Eckhart Tolle

De ce atat de multi oameni se simt pierduti in viata, fara sa stie cine sunt, unde merg ei, si daca exista vreun scop sau semnificatie in viata lor? Ti-a pus vreodata oricare dintre aceste intrebari? Daca si tu te afli in aceeasi situatie cu siguranta ca ti-ai dori sa afli de ce te simti astfel si ce ai de facut in continuare.

Asadar, iata 5 motive pentru care oamenii se simt pierduti in viata:

Si-au pierdut conexiunea cu sufletul si inima

Unul dintre multele motive din cauza carora oamenii se simt pierduti este acela ca ei s-au deconectat de la propriile inimi si suflete. Se bazeaza aproape exclusiv pe mintea rationala si dau prea multa atentie parerilor celorlalti. Din acest motiv nu mai aud vocea inimii si nici nu se pot conecta la intelepciunea sufletului.

“Doar atunci cand devenim surzi la sunetele de zi cu zi putem auzi, in sfarsit, adevarul soptit pe care viata ni-l ofera, ca atare, atunci cand bate la usile inimilor noastre.” – K.T. Jong

Isi traiesc viata in functie de ceea ce altii considera ca este corect

Un alt motiv pentru care oamenii se simt pierduti este faptul ca aleg sa isi traiasca viata bazandu-se pe ceea ce altii considera ca este bine pentru ei, pe ceea ce alte persoane cred ca este adevarat.

Structura vietii lor este alcatuita din gandurile, credintele si ideile pe care inca din copilarie le-au primit de la parinti, membri de familie, profesori, prieteni, societate si de la fiecare persoana cu care ei au interactionat. Cum nu au pus niciodata sub semnul intrebarii autenticitatea acestor credinte indiferent chiar daca ele nu ii reprezinta au continuat sa construiasca, sa traiasca si sa dea forma vietii lor bazandu-se pe ceea ce alti oameni cred ca este corect.

“ Nu crede in ceva doar pentru ca ai auzit despre el. Nu crede in ceva doar pentru ca este sustinut de multi oameni. Nu crede in ceva doar pentru ca se gaseste scris in cartile religioase. Nu crede in ceva doar pe baza autoritatii profesorilor si batranilor. Nu crede in traditii doar pentru ca ele au fost transmise de mai multe generatii. Accepta un lucru numai dupa ce l-ai observat si analizat indelung, cand simti in adancul inimii tale ca esti de acord cu el si ca poate fi benefic pentru toata lumea doar atunci accepta-l si traieste-ti viata in conformitate cu el” – Buddha

Pretuiesc opiniile celorlalti mai mult decat pe ale lor

Chiar daca au un consilier foarte intelept in interiorul lor – inima si sufletul lor, nu par sa aiba incredere in propriile forte. Intotdeauna cauta sfaturile celorlalti, iar opiniile celor din jur li se par mereu mai valoroase si mai importante decat ale lor.

“Timpul tau e limitat, deci nu il irosi traind viata altcuiva. Nu te lasa prins de dogma – care inseamna sa traiesti dupa cum gandesc ceilalti. Nu lasa zgomotul produs de opiniile celorlalti sa iti inabusa vocea interioara. Si cel mai important, ai curajul sa-ti urmezi inima si intuitia. Ele deja stiu ceea ce vrei cu adevarat sa devii. Orice altceva este lipsit de importanta” – Steve Jobs

Se lasa condusi de frica

Inimile lor sunt inchise si frica pare sa guverneze fiecare zona a vietii lor. Teama pare sa fie omniprezenta in mintile, in inimile, in casele lor, la birou, in deciziile pe care le iau, in relatiile pe care le au si in tot ceea ce fac. Se gasesc intr-o permanenta stare de frica si din moment ce iubirea nu este binevenita, se simt pierduti, dezorientati, deconectati si foarte nefericiti.

“Sunt doua forte motivatoare de baza in viata: frica si iubirea. Cand suntem speriati, ne retragem din fata vietii. Cand iubim suntem deschisi la tot ce viata are de oferit cu pasiune, incantare si acceptare. Trebuie ca mai intai sa invatam sa ne iubim pe noi insine, in totalitate cu toate imperfectiunile noastre. Daca nu putem sa ne iubim pe noi insine nu ne putem deschide in totalitate abilitatii de a iubi pe altii sau potentialului nostru de a crea. Evolutia si toate sperantele pentru o lume mai buna se gasesc in curajul si viziunea sincera a oamenilor ce imbratiseaza viata.” – John Lennon

Au o imagine de sine distorsionata

Oamenii care se simt pierduti au, adesea, o imagine gresita de sine. Nu isi mai percep frumusetea, lumina si perfectiunea si nu mai pot accepta acest adevar ca ceea ce ei sunt este de ajuns! Viziunea lor asupra realitatii pare sa fie intunecata si distorsionata. Si tot ceea ce continua sa “veda” este cat de mici, lipsiti de valoare si nesemnificativi sunt ei si ca nimic din ceea ce fac este suficient de bun.

“ Rezolva sa fii tu insuti; si sa stii ca cel ce se gaseste pe el, scapa de neputinta sa” – Matthew Arnold

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!